Skip to main content

Rezultati ESS-a dovode do konkretnih akcija u Norveškoj

Datum: 07/11/2022

Author: Fatima Elkadi, Communications Manager JYSK Norway

Kategorija: Careers & HR , Strategy

Dubinskim pregledom Ankete o zadovoljstvu zaposlenika, JYSK Norveška je mogao poboljšati zadovoljstvo zaposlenika.

Norveška je jedna od mnogih zemalja u JYSKu koja je uspjela iskoristiti rezultate Ankete o zadovoljstvu zaposlenika (poznate i kao ESS).

JYSKovi zaposlenici
Martina Pohjanen, Country Manager u JYSKu Norveška, je izlagala pred svojim kolegama.

Martina Pohjanen, Country Manager u JYSKu Norveška, je ponosna na to kako su ona i njen tim iskoristili rezultate ESS-a.

„Mnogo vremena smo potrošili na analizu i pregled zaključaka koji uključuju važne dioničare na svim nivoima, koje predvode HR i CMT. Cijela je organizacija bila uključena u proces jer je to bilo neophodno za pronalaženje rješenja za probleme s kojima smo se suočili“, kaže Martina Pohjanen.

U maju je ona podijelila i svoje najbolje prakse sa svojim kolegama širom Evrope, kada je predstavila svoj rad na JYSKovom godišnjem započinjanju strategije u Danskoj.

Aktivnost na platformi M-learning

Jedan od zaključaka ESS-a je bio u vezi M-learning, što je JYSKova interna mobilna platforma za učenje.

„Stopa uspješnosti među vođama je bila veoma niska na jednom važnom kursu platforme M-learning. Sada smo ponovo postavili kurs i učinili učešće u njemu obaveznim za sve te ćemo nastaviti pratiti kurs kad budemo imali Work Environment Week (Sedmica radnog okruženja) u februaru 2023.“, kaže Martina Pohjanen.

Povratak na osnove

U poslovnom planu za sljedeću finansijsku godinu koja završava 2023., JYSK Norveška će se dodatno fokusirati na JYSK Leadership (JYSK-ovo vodstvo), Area Responsible Time (Vrijeme odgovornosti za područje), Daily Plan (Dnevni plan) i Timeplan (Vremenski plan).

Kolega u JYSKu
Martina Pohjanen, Country Manager u JYSKu Norveška

„Ono što smo uvidjeli je da se moramo vratiti na osnove i osigurati da svi zaposlenici prihvataju sve šta radimo i da dobiju prave alate za poboljšanje i razvoj. Uvjereni smo da je Personal Development Plan (PDP/Plan ličnog razvoja) jedan od načina da se to osigura“, kaže Martina Pohjanen.

Učenje na prethodnom ESS-u

JYSK Norveška je imao uspjeha u implementaciji konkretnih akcija u vezi vrijednosti kompanije i pružanju programa obuke svim relevantnim vođama među kojima su zamjenici rukovodilaca prodavnice.

„Posebno smo zadovoljni rezultatima u vezi JYSKovih vrijednosti, jer je to u proteklom periodu bilo područje fokusa. Uspjeli smo i stavljanjem zamjenika rukovodilaca prodavnice na dnevni red putem našeg programa obuke i to je potvrđeno odgovorima ESS-a“, kaže Martina Pohjanen.

Sljedeći ESS, koji se radi u svim JYSKovim zemljama, bit će izveden 2024.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office