Skip to main content

Rezultati ESS ankete dovode do konkretnih mera u Norveškoj

Datum: 07/11/2022

Author: Fatima Elkadi, Communications Manager JYSK Norway

Kategorija: Careers & HR , Strategy

Udubljivanjem u rezultate ankete o zadovoljstvu zaposlenih, JYSK u Norveškoj je uspeo da poboljša zadovoljstvo zaposlenih.

Norveška je jedna od mnogih zemalja u JYSKu koje su uspele da rukuju rezultatima ankete o zadovoljstvu zaposlenih (takođe poznate kao ESS).

Kolege iz JYSKa
Martina Pohjanen, Country Manager u JYSKu u Norveškoj, predstavljena pred svojim kolegama.

Martina Pohjanen, Country Manager u JYSKu u Norveškoj, ponosna je na to kako su ona i njen tim rukovali rezultatima ESS ankete.

„Proveli smo dosta vremena analizirajući i pregledajući rezultate, uključujući ključne interesne strane na svim nivoima, predvođene odeljenjima HR i CMT. Cela organizacija je bila uključena u proces pronalaženja pravih rešenja za probleme sa kojima smo se suočavali“, kaže Martina Pohjanen.

U maju je takođe podelila svoje najbolje prakse sa svojim kolegama širom Evrope kada je predstavila svoj rad na JYSKovom godišnjem planiranju strategije u Danskoj.

Mere za obuku M-learning

Jedan od rezultata u ESS anketi odnosio se na M-learning, JYSKovu internu platformu za mobilno učenje.

„Stopa performansi među liderima bila je veoma niska na ključnom M-learning kursu. Sada smo ponovo postavili kurs i učinili učešće obaveznim za sve, a nastavićemo kurs kada budemo imali nedelju radnog okruženja u februaru 2023. godine“, kaže Martina Pohjanen.

Vraćamo se na osnove

U poslovnom planu za sledeću finansijsku godinu koja se završava 2023. godine, JYSK u Norveškoj će staviti poseban naglasak na JYSK rukovodstvo, vreme posvećeno određenim oblastima, dnevni plan i vremenski raspored.

Kolege iz JYSKa
Martina Pohjanen, Country Manager u JYSKu u Norveškoj

„Ono što smo videli je da se moramo vratiti osnovama i osigurati da svi zaposleni budu uključeni u sve što radimo, kao i da im se pruže odgovarajuće alatke za poboljšanje i razvoj. Verujemo da je lični razvojni plan (PDP) jedan od načina da se to osigura“, kaže Martina Pohjanen.

Učenje iz prethodne ESS ankete

JYSK u Norveškoj je bio uspešan u primeni konkretnih mera u vezi sa vrednostima kompanije i nudeći programe obuke za sve relevantne lidere, uključujući Deputy Store Managere.

„Posebno smo zadovoljni rezultatima u vezi sa JYSK vrednostima jer je ova oblast bila u središtu pažnje u poslednjem periodu. Uspeli smo i da kroz naš program obuke stavimo na dnevni red Deputy Store Managere, što je potvrđeno u odgovorima ESS ankete“, kaže Martina Pohjanen.

Sledeća ESS anketa koja će se održati u svim JYSKovim zemljama biće održana 2024. godine.

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Najbolji novogodišnji/božićni proizvodi po izboru troje menadžera prodavnice

02/12/2022 - Troje menadžera prodavnice je pokazalo svoje omiljene proizvode iz novog novogodišnjeg/božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se posvećuje smanjenju ekološkog otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - Kompanija JYSK se pridružila dobrovoljnoj sektorskoj saradnji u Danskoj koja ima za cilj da smanji ekološki i klimatski otisak tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK ponovo ima rekordne rezultate

24/11/2022 - U predgovoru godišnjeg izveštaja, pod naslovom „Jake vrednosti tokom turbulentne godine“ Jan Bøgh, President & CEO (predsednik i glavni izvršni direktor) daje svoj osvrt na proteklu godinu u JYSKu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office