Skip to main content
Ciprian Ticleanu, Store Manager at JYSK Ramnicu Valcea, Romania.

Uz Sleep Academy se popularni artikli prodaju još bolje

Datum: 08/02/2021

Author: Jan Fønss Bach, Intranet Manager

Kategorija: Careers & HR , Customer Service , People , Sales Growth

Od pokretanja obuke Sleep Academy 2018. godine, pridružilo se nekoliko zemalja, a do kraja godine će u ovoj obuci učestvovati zaposleni iz svih zemalja koje spadaju u Nordic Region.

Jedna od osnovnih vrednosti JYSKa je da stvara „stručnjake za spavanje“. Zato je JYSKova obuka Sleep Academy pokrenuta u Danskoj 2018. Ova akademija je sada prešla preko granica, pa su i kolege iz drugih zemalja takođe imale priliku da učestvuju.

Ciprian Ticleanu, Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSK Ramnicu Valcea u Rumuniji
Ciprian Ticleanu, Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSK Ramnicu Valcea u Rumuniji

Jedan od njih je Ciprian Ticleanu, Store Manager u JYSK Ramnicu Valcea u Rumuniji

„Obuka Sleep Academy mi je pomogla da bolje prepoznajem potrebe kupaca. Sada mogu da im dajem dobre savete kada traže proizvode za spavanje koji najviše odgovaraju njihovim potrebama. Zbog toga su naši kupci zadovoljniji i veća je verovatnoća da će se vratiti“, kaže Ciprian.

ALTERNATIVNA OBUKA
Daniella Viltestam je ambasador za dušeke za oblast Varmland u Švedskoj. Ona još uvek pohađa obuku Sleep Academy, ali već sada je bolje pripremljena za savetovanje kupaca o jorganima i dušecima u prodavnici u Hagforsu. Uprkos tome što je obuka postala problematična usled cele situacije sa koronom.

Volela bih da upoznam sve polaznike i da dobijem priliku da zajedno razmenjujemo ideje, ali sve funkcioniše fino i uz Skype. Čini mi se da sam u poslednjem modulu zaista dobila inspiraciju od drugih ambasadora. Ono što ću zapamtiti jeste koliko je neverovatno bitno da, uz prodajne korake koje imamo, zapravo dostignemo najbolju uslugu za korisnike u Švedskoj“, kaže Daniella i dodaje:

Daniella Viltestam iz prodavnice u Hagforsu u Švedskoj
Daniella Viltestam je ambasador za dušeke za oblast Varmland u Švedskoj

Ono što ću svakako doneti sa obuke kada se vratim u svoj okrug, uveriću se da svi znaju šta je kôd 7, šta on znači i kako ga koristimo. Pored toga, treba da proverimo i naše rutine u obuci za prodaju, koliko često se one sprovode u svakoj prodavnici i da li možemo tu da unesemo neke promene“, kaže Daniella.

DOBRA ISKUSTVA
„Vidimo da su rezultati dobri kada ciljamo obuku na jorgane i dušeke u saradnji sa našim dobavljačima“, kaže Retail Process Coordinator (koordinator procesa maloprodaje) Jens Nordby iz JYSKove Head Office kancelarije u Brabrandu u Danskoj.

On je zadužen za uvođenje obuke Sleep Academy u svim JYSKovim zemljama.

„Od prvih kurseva smo otišli korak dalje sa obukom. Kada neko ko je na poziciji Area Responsible (šef oblasti) prođe kroz obuku Sleep Academy, ta osoba mora da obuči kolege u svojoj prodavnici, ali sada ima i dužnost da obuči druge na poziciji Area Responsible u tom okrugu. Zahvaljujući tome će sve prodavnice sigurno biti u stanju da savetuju naše kupce o jorganima i dušecima“, kaže Jens.

Tokom sledeće fiskalne godine (FY22), ovo će se primenjivati u svim JYSKovim zemljama. Sleep Academy će tada pokrivati 28 zemalja i skoro 2800 prodavnica.

Šta je to JYSK Sleep Academy?

  • JYSK Sleep Academy će doprineti daljoj obuci JYSKovih najboljih prodavaca tako što će im obezbediti detaljnije poznavanje proizvoda.
  • District Manager (menadžer okruga) bira kandidate, koji moraju da budu vešti prodavci bilo za jorgane ili dušeke i da budu spremni da upiju dodatno znanje, kao i da ga dele sa kolegama.

 

 

 

 

Latest news

Najbolja trgovina regije

Najbolja prodavnica JYSK West Balkan regiona

26/01/2023 - Visoki prodajni indeks, fantastičan promet i zadovoljan kupac cilj su svake prodavnice. Zbog toga je JYSK odlučio da će u svakoj od zemalja u kojima posluje nagraditi najbolju prodavnicu. GOJYSK.com posjetio je najbolju u JYSK West Balkan regionu.

Belonging trend

JYSK trendovi vezani su za nove načine života

17/01/2023 - Vaza ULF ponikla je iz novog JYSK trenda „Pripadnost“, a na njoj se dugo radilo pre nego što je stigla u vašu prodavnicu.

One day in JYSK January 2023

Jedan dan u JYSKu Troje kolega govore o svom radnom danu (januar 2023. godine)

12/01/2023 - U JYSKu ima preko 30 000 zaposlenih u mnogo različitih zemalja, pa u ovoj kompaniji ne postoje dva istovetna radna dana. Zamolili smo troje kolega da nam kažu kako izgleda njihov radni dan.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office