Skip to main content
Ciprian Ticleanu, Store Manager at JYSK Ramnicu Valcea, Romania.

Sleep Academy čini dobre prodavače još boljima

Datum:

Author: Jan Fønss Bach, Intranet Manager

Kategorija: Careers & HR , Customer Service , People , Sales Growth

Otkad je 2018. pokrenut Sleep Academy, pridružilo se nekoliko zemalja, a do kraja godine će zaposlenici iz svih zemalja nordijske regije učestvovati u obuci.

"Stručnjak za spavanje" je elementarni dio JYSKovog identiteta Upravo zato je 2018. u Danskoj pokrenut JYSK Sleep Academy. Sad je obuka prešla granice kako bi i kolege iz drugih zemalja imale priliku učestvovati.

Ciprian Ticleanu, Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKu u gradu Ramnicu Valcea u Rumuniji
Ciprian Ticleanu, Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKu u gradu Ramnicu Valcea u Rumuniji

Jedan od njih je i Ciprian Ticleanu, Store Manager u JYSKu u gradu Ramnicu Valcea u Rumuniji

„Sleep Academy mi je pomogao da bolje prepoznam potrebe klijenata. Sad ih mogu odgovarajuće posavjetovati ako žele kupiti proizvode za spavanje koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Na taj način su klijenti zadovoljniji i više je vjerovatno da će se opet vratiti u našu prodavnicu”, kaže Ciprian.

ALTERNATIVNA OBUKA
Daniella Viltestam je ambasadorica madraca za regiju Värmland u Švedskoj. Još uvijek je u procesu dovršavanja obuke Sleep Academy, ali je već sad više osposobljena za savjetovanje klijenata o jorganima i madracima u prodavnici u Hagforsu. Premda je obuka postala teže izvediva zbog situacije s koronom.

"Voljela bih da mogu sve upoznati i stvarno dobiti priliku da razmijenimo ideje, ali zasad je i komunikacija putem programa Skype također bila uspješna. Na posljednjem modulu sam dobila istinsku inspiraciju od drugih ambasadora. Naročito je došlo do izražaja koliko je važno da se postigne najbolja moguća usluga za kupce u Švedskoj uz korake prodaje koje imamo”, kaže Daniella i dodaje:

Daniella Viltestam iz prodavnice u Hagforsu, Švedska
Daniella Viltestam je ambasadorica madraca za regiju Värmland u Švedskoj

Ono što ću sigurno uraditi u svojoj regiji je osigurati da svi znaju šta je šifra 7, koje je njeno značenje i kako je koristiti. Također ću provjeriti naše rutine prodajne obuke, koliko često je provodimo u svakoj pojedinačnoj prodavnici te možemo li uvesti neke promjene”, kaže Daniella.

DOBRA ISKUSTVA
"Vidimo da su rezultati pozitivni kad imamo fokusiranu obuku za jorgane i madrace u saradnji s našim dobavljačima", kaže Retail Process Coordinator (koordinator maloprodaje) Jens Nordby iz JYSKova sjedišta u Brabrandu u Danskoj.

On je zadužen za provođenje obuke Sleep Academy u svim JYSKovim zemljama.

"Od prvih obuka, uspjeli smo napraviti korak dalje. Nakon što Area Responsible (osoba odgovorna za određeno područje) prisustvuje obuci Sleep Academy, on ili ona mora obučiti kolege u svojoj prodavnici, ali sad je također odgovoran/-na da obuči ostale Area Responsibles u regiji. Tako osiguravamo da sve prodavnice budu dobro pripremljene za savjetovanje kupaca o jorganima i madracima, kaže Jens.

Tokom sljedeće finansijske godine (FG22) uvodi se u svim JYSKovim zemljama. Sleep Academy će obuhvatiti 28 zemalja i skoro 2800 prodavnica.

Šta je JYSK Sleep Academy?

  • JYSK Sleep Academy služi kao dodatna obuka za JYSKove najbolje prodavače i pruža im više znanja o proizvodima.
  • District Manager (regionalni menadžer) bira kandidate koji moraju biti vješti prodavači jorgana ili madraca i koji su spremni da prodube svoje znanje i da ga podijele sa svojim kolegama.

 

 

 

 

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office