Skip to main content

Bolja služba za korisnike dovodi do bolje prodaje

Datum: 08/01/2024

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Kategorija: Customer Service , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Služba za korisnike


Raste zadovoljstvo kupaca s uslugom koju dobivaju u JYSKovim centrima službe za korisnike. Napori da se postane veza između različitih prodajnih kanala i pruži besprijekorno korisničko iskustvo se isplate.

Miia Lauronen
Miia Lauronen, Regional Customer Service Manager u JYSKu

“Kupci trebaju dobiti isto iskustvo i uslugu bez obzira gdje nailaze na JYSK, bilo da je to u prodavnici, online ili putem centra službe za korisnike. Zato smo uložili mnogo truda u stvaranje jedinstvenog osjećaja prilikom kontakta s JYSKom i on se isplati", kaže Miia Lauronen, Regional Customer Service Manager u JYSKu.

Svake godine, zaposlenici službe za korisnike u JYSKovom 21 centru službe za korisnike (Customer Service Centre/CSC) usluže preko 3,2 miliona kupaca koji su u različitim fazama korisničkog iskustva.

Kupci visoko ocjenjuju uslugu, preciznije 4,78 na skali od pet tačaka. Impresivno u vrijeme kada zadaci CSC-a postaju sve više kompleksni jer je CSC prešao put od bavljenja upitima i zahtjevima kupaca do toga da je postao cijelo korisničko iskustvo.

“Kada kontaktirate s nama, možete očekivati istu uslugu kao i kad uđete u prodavnicu. Mi se bavimo svim vrstama upita – bilo da je u vezi s člancima, narudžbama, žalbama, prodajom ili savjetovanjem oko dizajna interijera i privatnih i B2B kupaca“, kaže Miia.

Filip Stertman
Filip Stertman, Customer Service Manager u JYSKu Švedska

Pomaganje kupcima oko kupovine

Ponuditi kupcu potpuno rješenje više nije samo usluga koju kupac može dobiti u prodavnici već i nešto što kupac može očekivati iz razgovora sa službom za korisnike.

Za CSC u JYSKu Švedska, pokazalo se da poboljšan pristup usluge kupci dosta cijene.

“Kupci su ugodno iznenađeni kada im osim savjetovanja ponudimo i da kupovinu obave direktno kod nas. Mi ih vodimo kroz cijeli proces kupovine i brinemo se da dobiju potpuno rješenje”, kaže Filip Stertman, Customer Service Manager za JYSK Švedska i nastavlja:

“Primijetili smo da to stvara zadovoljnije kupce koji se vraćaju, što se jasno vidi u našim rezultatima. Danas CSC u Švedskoj ima značajno veći promet od naše najveće prodavnice u Švedskoj.”

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office