Skip to main content

Razvijanje karijere uz nove mogućnosti

Datum: 12/01/2024

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

„Choose Your Own Brick“ (Izaberi sebi kocku) predstavlja priliku koju pruža kompanija JYSK da se zaposleni dokvalifikuju. Uz ovaj program zaposleni mogu da odaberu sopstveni karijerni put kroz preuzimanje novih odgovornosti u okviru postojećih uloga. Uskoro će biti implementiran i u svim distributivnim centrima.

„Choose Your Own Brick“ predstavlja alatku pomoću koje zaposleni i menadžeri mogu neprekidno da se razvijaju i uče nešto novo. Program je tokom poslednjih godina primenjivan u prodavnicama i već je u mnogim slučajevima pokazao svoju vrednost. Stoga će biti primenjen i u svim distributivnim centrima tokom ove finansijske godine.

Uvek sam uživao u tome da prenosim znanje kako bih pomogao da se JYSK kao kompanija poboljša.
– Patrick Riehle, Store Manager u Brajsahu, JYSK Nemačka

Pojam „bricks“ (kocke) označava razne projekte koje zaposleni mogu da izaberu, pa da ih zajedno sa neposrednim nadređenim, razvijaju u okviru svojih uloga.

„Svrha programa „Choose Your Own Brick“ nije samo da se zaposleni razvijaju vertikalno u hijerarhiji, već i da im se pruži prilika da uče i da se razviju kroz dodatne projekte, zadatke i odgovornosti. Recimo, radnik iz prodavnice može da postane Trainer u Sleep Academy (Akademija za san) ili JYSK influencer. Takođe, Store Manager može da preuzme ulogu mentora za poziciju Store Manager Trainee. Imamo veliki broj projekata koji mogu da se izaberu“, kaže Kateryna Babenko, HR Director u JYSK-u.

Choose your own brick
Patrick Riehle, Store Manager u Brajsahu, obučava na odeljenju za dušeke.

Fleksibilni program

„Choose Your Own Brick“ sadrži opšti okvir za sve JYSK zemlje, ali neke zemlje su dalje razvile program da se uklopi u njihovu radnu kulturu.

„Izbor „kocki“ može da se razlikuje od zemlje do zemlje. Na primer, u nekim zemljama postoji Furniture Academy (Akademija za nameštaj) u kojoj može da se radi kao trainer. Ono što je važno je to da zaposleni i neposredni nadređeni nađu ono što najbolje odgovara. Tu je MYDEVELOPMENT dobra prilika da se pozabave mogućnostima i time koja „kocka“ bi bila odgovarajuća za određenog zaposlenog“, objašnjava Kateryna.

Deljenje znanja radi poboljšanja

Patrick Riehle je Store Manager u Brajsahu, JYSK Nemačka. Poželeo je da razvije svoju ulogu i preuzme još zaduženja. Stoga su on i District Manager popričali o mogućnostima.

„Putem projekta MYDEVELOPMENT, moj District Manager i ja pogledali smo program „Choose Your Own Brick“. Podršku nam je pružio naš HR Business Partner i složili smo se da izaberemo projekte mentorstva i obuke u okviru pozicije Store Manager Trainee Co-Trainer. Uvek sam uživao u tome da prenosim znanje kako bih pomogao da se JYSK kao kompanija poboljša. Stoga su ova dva projekta odlično odgovarala“, kaže Patrick.

Obuka koja se odnosi na odabrane projekte obavlja se putem radionica, seminara i deljenja najboljih praksi.

„Obuke su me unapredile u mom razvoju. Delili smo najbolje prakse u grupi (10 Store Managers) i igrali smo igru uloga sa temom kako da se nosimo sa kritičnim situacijama. Veoma je značilo. I ranije sam obučavao za poziciju Store Manager Trainee, ali sada obuku mogu mnogo više da produbim. Ponovo bih prošao kroz program „Choose Your Own Brick“ i toplo ga preporučujem“, kaže Patrick.

Latest news

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office