Skip to main content

Napredujte u karijeri s novim odgovornostima

Datum: 12/01/2024

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

‘Choose Your Own Brick’ je JYSKova prilika za usavršavanje zaposlenika. Uz ovaj program, zaposlenici mogu izabrati svoj put karijere preuzimajući nove odgovornosti u svojim postojećim ulogama. Uskoro će biti uveden i u sve distributivne centre.

‘Choose Your Own Brick’ je alat za zaposlenike i menadžere da bi se stalno mogli razvijati i učiti nešto novo. Program je uveden u prodavnice proteklih godina i već je u mnogo slučajeva pokazao svoju vrijednost. Zato će u ovoj finansijskoj godini biti uveden i u sve distributivne centre.

Uvijek sam uživao prenositi svoje znanje kako bih pomogao da se JYSK poboljša kao kompanija.
- Patrick Riehle, Store Manager u Breisachu, JYSK Njemačka

’Cigle’ su različiti projekti među kojima zaposlenici mogu birati, uz svog izravnog nadređenog, kako bi razvili svoju ulogu.

“Svrha programa ‘Choose Your Own Brick’ nije samo vertikalni napredak naših zaposlenika, već i da im se da prilika da uče i napreduju kroz dodatne projekte, zadatke i odgovornosti. Na primjer, zaposlenik prodavnice može postati voditelj obuke (Trainer) u Akademiji spavanja (Sleep Academy) ili JYSKov influencer. Ili Store Manager može preuzeti ulogu mentora za Store Manager Trainees. Imamo veliki broj projekata među kojima se može birati”, kaže Kateryna Babenko, HR Director u JYSKu.

Izaberite svoju ciglu
Patrick Riehle, Store Manager u Breisachu, obučava u odjelu za madrace.

Fleksibilan program

‘Choose Your Own Brick’ ima opći okvir za sve JYSKove zemlje, ali su neke zemlje program razvile dalje kako bi odgovarao njihovoj radnoj kulturi.

“Izbor ‘cigli’ se može razlikovati od zemlje do zemlje. Na primjer, u nekim zemljama postoji Akademija namještaja (Furniture Academy) u kojoj možete raditi kao voditelj obuke. Ono što je važno je da zaposleni i njihov izravni nadređeni nađu ono što im najbolje odgovara, a ovdje, MYDEVELOPMENT je dobra prilika za upućivanje na prilike i cigle koje bi odgovarale određenim zaposlenicima”, objašnjava Kateryna.

Dijeljenje znanja za poboljšanje

Patrick Riehle je Store Manager u Breisachu, JYSK Njemačka. Imao je želju da proširi svoju ulogu i dobije više odgovornosti. I tako je razgovarao o svojim prilikama sa svojim okružnim menadžerom (District Manager).

“Putem plana MYDEVELOPMENT, moj okružni menadžer i ja smo proučili program ‘Choose Your Own Brick’. Uz podršku našeg poslovnog partnera za ljudske resurse (HR Business Partner) složili smo se oko pomoćnog voditelja obuke za pripravnike za menadžere prodavnice (Store Manager Trainee Co-Trainer) i mentorskih projekata. Uvijek sam uživao prenositi svoje znanje kako bih pomogao da se JYSK poboljša kao kompanija. Tako su ova dva projekta odlično odgovarala”, kaže Patrick.

Obuka izabranih projekata se vrši putem radionica, seminara i dijeljenja najboljih praksi.

“Obuke su mi pomogle da napredujem u svom razvoju. U grupi od 10 menadžera prodavnice smo dijelili najbolje prakse te smo igrali uloge u postupanju u kritičnim situacijama. Bilo je veoma korisno. I ranije sam obučavao pripravnike za menadžere prodavnice, ali sada mogu biti detaljniji s obukom. Opet bih radio ‘Choose Your Own Brick’ i mogu jedino preporučiti program”, kaže Patrick.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office