Skip to main content

Napredujte u karijeri s novim odgovornostima

Datum: 12/01/2024

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

‘Choose Your Own Brick’ je JYSKova prilika za usavršavanje zaposlenika. Uz ovaj program, zaposlenici mogu izabrati svoj put karijere preuzimajući nove odgovornosti u svojim postojećim ulogama. Uskoro će biti uveden i u sve distributivne centre.

‘Choose Your Own Brick’ je alat za zaposlenike i menadžere da bi se stalno mogli razvijati i učiti nešto novo. Program je uveden u prodavnice proteklih godina i već je u mnogo slučajeva pokazao svoju vrijednost. Zato će u ovoj finansijskoj godini biti uveden i u sve distributivne centre.

Uvijek sam uživao prenositi svoje znanje kako bih pomogao da se JYSK poboljša kao kompanija.
- Patrick Riehle, Store Manager u Breisachu, JYSK Njemačka

’Cigle’ su različiti projekti među kojima zaposlenici mogu birati, uz svog izravnog nadređenog, kako bi razvili svoju ulogu.

“Svrha programa ‘Choose Your Own Brick’ nije samo vertikalni napredak naših zaposlenika, već i da im se da prilika da uče i napreduju kroz dodatne projekte, zadatke i odgovornosti. Na primjer, zaposlenik prodavnice može postati voditelj obuke (Trainer) u Akademiji spavanja (Sleep Academy) ili JYSKov influencer. Ili Store Manager može preuzeti ulogu mentora za Store Manager Trainees. Imamo veliki broj projekata među kojima se može birati”, kaže Kateryna Babenko, HR Director u JYSKu.

Izaberite svoju ciglu
Patrick Riehle, Store Manager u Breisachu, obučava u odjelu za madrace.

Fleksibilan program

‘Choose Your Own Brick’ ima opći okvir za sve JYSKove zemlje, ali su neke zemlje program razvile dalje kako bi odgovarao njihovoj radnoj kulturi.

“Izbor ‘cigli’ se može razlikovati od zemlje do zemlje. Na primjer, u nekim zemljama postoji Akademija namještaja (Furniture Academy) u kojoj možete raditi kao voditelj obuke. Ono što je važno je da zaposleni i njihov izravni nadređeni nađu ono što im najbolje odgovara, a ovdje, MYDEVELOPMENT je dobra prilika za upućivanje na prilike i cigle koje bi odgovarale određenim zaposlenicima”, objašnjava Kateryna.

Dijeljenje znanja za poboljšanje

Patrick Riehle je Store Manager u Breisachu, JYSK Njemačka. Imao je želju da proširi svoju ulogu i dobije više odgovornosti. I tako je razgovarao o svojim prilikama sa svojim okružnim menadžerom (District Manager).

“Putem plana MYDEVELOPMENT, moj okružni menadžer i ja smo proučili program ‘Choose Your Own Brick’. Uz podršku našeg poslovnog partnera za ljudske resurse (HR Business Partner) složili smo se oko pomoćnog voditelja obuke za pripravnike za menadžere prodavnice (Store Manager Trainee Co-Trainer) i mentorskih projekata. Uvijek sam uživao prenositi svoje znanje kako bih pomogao da se JYSK poboljša kao kompanija. Tako su ova dva projekta odlično odgovarala”, kaže Patrick.

Obuka izabranih projekata se vrši putem radionica, seminara i dijeljenja najboljih praksi.

“Obuke su mi pomogle da napredujem u svom razvoju. U grupi od 10 menadžera prodavnice smo dijelili najbolje prakse te smo igrali uloge u postupanju u kritičnim situacijama. Bilo je veoma korisno. I ranije sam obučavao pripravnike za menadžere prodavnice, ali sada mogu biti detaljniji s obukom. Opet bih radio ‘Choose Your Own Brick’ i mogu jedino preporučiti program”, kaže Patrick.

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office