Skip to main content

Kada je DÄNISCHES BETTENLAGER postao JYSK u Nemačkoj

Datum: 30/09/2021

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Strategy

Verovatno najveća transformacija kompanije u nemačkoj maloprodaji završena je 27. septembra 2021. godine. Tog dana je DÄNISCHES BETTENLAGER promenio naziv u JYSK.

Plan projekta
Plan za projekat rebrendiranja.

Rebrendiranje najvećeg tržišta jedne zemlje u okviru JYSKa nije značilo samo promenu više od 950 fasada nemačkih prodavnica u samo sedam nedelja.

Obuhvatalo je i zamenu više hilјada logotipa na svim tačkama kontakta sa kupcima u kompaniji, čak se išlo do toga da su zamenjene identifikacije zaposlenih, olovke i baloni, uvedena nova odeća u kompaniji za više od 7.000 zaposlenih i kupljeno 50.000 novih korpi za kupovinu sa logotipom JYSKa.

Projekat rebrendiranja, sa ukupnim obimom investicija od 250 miliona EUR, nije ograničen samo na promenu naziva - zameniće se i brojni sistemi, koncepti i tehnologije sa kojima je JYSK već veoma uspešan u celom svetu.

„Želimo da nastavimo da se razvijamo, a cilј nam je da se u narednih nekoliko godina proširimo na 1.150 prodavnica u Nemačkoj. Osim toga, važnu ulogu će igrati i teme kao što su održivost i najsavremenija tehnologija”, kaže Christian Schirmer, Country Manager (menadžer za zemlju) u JYSKu u Nemačkoj.

Opsežna kampanja i sjajne ponude

Završetak rebrendiranja je podržan opsežnom kampanjom na TV-u uz više od 480 miliona kontakata gledalaca, i onlajn uz više od 300 miliona kontakata korisnika, između ostalih reklamnih aktivnosti. A uz više od 670 publikacija u nemačkim medijima širom zemlјe, projekat rebrendiranja je bio najraširenija vest kompanije ikada.

Nemačkim domaćinstvima je 26. septembra distribuirano 25 miliona kampanjskih letaka sa sjajnim ponudama, dan pre zvaničnog „dana ponovnog otvaranja” pod imenom JYSK, sa nekim do sada nezapamćenim ponudama za kupce i za maksimalnu učestalost kupaca.

Rebrendiranjem će skandinavski koreni biti još jasniji u JYSKu. Reč „jysk” znači da neko potiče sa danskog poluostrva Jiland - a poznato je da su stanovnici Jilanda posebno vredni, prizemni i pouzdani.

„Baš te vrednosti i stavovi su centralni za kulturu kompanije JYSK. A uz naše rebrendiranje sada to možemo još jasnije da prenesemo svetu”, kaže Christian Schirmer.

Pogledajte brojčane podatke o projektu na ovom infografiku.

Infografik
Brojčani podaci se odnose samo na Nemačku, a ne na JYSK uopšteno.

 

Latest news

Alina Zabela

U bekstvu od rata: od Žitomira do Bingena

23/06/2022 - GOJYSK.com je upoznao ukrajinsku koleginicu koja sada radi u Nemačkoj.

Natalia Lach

Natalijina strast je logistika

16/06/2022 - Natalia is the new Logistics Manager at DC Radomsko.

Scandinavian

Šta znači pridev „skandinavski“?

15/06/2022 - Skandinavski način spavanja i života je u DNK kompanije JYSK. Međutim, šta je to tačno skandinavski dizajn?

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office