Skip to main content

Da DÄNISCHES BETTENLAGER ble til JYSK i Tyskland

Dato: 30/09/2021

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategori: Strategy

Den trolig største virksomhetsendringen i tysk varehandels historie ble gjennomført 27. september 2021. Det var dagen da DÄNISCHES BETTENLAGER skiftet navn til JYSK.

Project plan
Prosjektplanen for Rebranding-prosjektet.

Rebrandingen av det største markedet i JYSK innebar mye mer enn at 950 tyske butikkfasader skulle endres på bare syv uker.

Det inkluderte også utskifting av tusenvis av logoer i alle virksomhetens kontaktpunkter. Det vil si blant annet navneskilt, kulepenner og ballonger, i tillegg til nye medarbeiderklær til mer enn 7000 kolleger og innkjøp av 50 000 nye handlekurver med JYSK-logo.

Prosjektet har hatt en samlet investering på 250 millioner EUR, og er ikke bare begrenset til en navneendring. Utallige systemer, konsepter og teknologier som JYSK allerede har stor suksess med på verdensplan, skal også endres.

”Vi vil fortsette utviklingen, og vi har som mål å utvide til 1150 butikker i Tyskland i løpet av de neste par årene. Temaer som bærekraft og den nyeste teknologien vil også spille en stor rolle”, sier Christian Schirmer, Country Manager i JYSK Tyskland.

Kampanje med stor rekkevidde og et godt tilbud

Fullføringen av rebrandingen ble også fulgt opp med en vidtrekkende TV-kampanje med mer enn 480 millioner seerkontakter og på nettet med mer enn 300 millioner brukerkontakter. Og med mer enn 670 publikasjoner i tyske medier over hele landet, er rebranding-prosjektet den mest leste nyheten i virksomhetens historie.

26. september, dagen før den offisielle gjenåpningen som JYSK med usedvanlig gode tilbud til kundene, ble 25 millioner tilbudsaviser med gode tilbud distribuert rundt til tyske husholdninger.

Med rebrandingen blir de skandinaviske røttene enda tydeligere i JYSK. Ordet “jysk” betyr noe eller noe som kommer fra den danske halvøya Jylland, og jyder er kjent for å være hardtarbeidende, jordnære og pålitelige.

“Det er akkurat disse verdiene som er sentrale i JYSKs kultur. Og med rebrandingen kan vi nå kommunisere dette enda tydeligere til omverdenen”, sier Christian Schirmer.

Se prosjektet i tall i denne infografikken:

Infographic
Tallene gjelder kun Tyskland, ikke JYSK generelt.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Verden rundt: JYSK velger FSC, hagearrangement i Spania og ny frukthage i Kroatia

19/04/2024 - Av og til oppsummerer vi de siste hendelsene og aktivitetene fra noen av landene der JYSK driver virksomhet. Se siste nytt her.

Germany

JYSK feirer to bursdager på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK vært i virksomhet i 45 år, samtidig feirer JYSK Tyskland sitt 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office