Skip to main content

Kad je DÄNISCHES BETTENLAGER postao JYSK u Njemačkoj

Datum: 30/09/2021

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Strategy

Vjerovatno najveća transformacija kompanije na njemačkom maloprodajnom tržištu završena je 27. septembra 2021. Na taj dan je DÄNISCHES BETTENLAGER promijenio ime u JYSK.

Planiranje projekta
Planiranje projekta za rebrendiranje.

Rebrendiranje najvećeg tržišta za JYSK nije značilo tek promjenu više od 950 pročelja prodavnica u Njemačkoj za samo sedam sedmica.

Značilo je i zamjenu više hiljada logotipa na svim kontaktnim tačkama u kompaniji, što obuhvata i pločice s imenima, olovke i balone, novu službenu odjeću za više od 7000 zaposlenika i kupovinu 50.000 novih korpi za kupovinu s JYSKovim logotipom.

Projekt rebrendiranja, s ukupnom investicijom od 250 miliona eura, nije ograničen samo na promjenu imena - doći će i do promjene brojnih sistema, koncepta i tehnologija s kojima je JYSK već veoma uspješan širom svijeta.

"Želimo nastaviti s razvojem i cilj nam je da se proširimo na 1150 prodavnica u Njemačkoj u sljedećih nekoliko godina. Usto, veliku ulogu će igrati teme kao što su održivost i najmodernija tehnologija", kaže Christian Schirmer, Country Manager (regionalni menadžer) u JYSKu Njemačka.

Opsežna kampanja i sjajne ponude

Dovršetak rebrendiranja podržan je opsežnom kampanjom na TV-u, koja je doprijela do više od 480 miliona gledaoca, kao i online s više od 300 miliona kontakta s korisnicima, između ostalog, putem reklama. A s više od 670 objava u njemačkim medijama, projekt rebrendiranja bio je najraširenija vijest koju je kompanija ikad objavila.

25 miliona listova kampanje uz sjajne ponude distribuirano je u njemačka domaćinstva 26. septembra, jedan dan prije službenog "dana ponovnog otvaranja" JYSKa, uz neke neviđene povoljne cijene za kupce i za maksimalne posjete kupaca.

Uz rebrendiranje, skandinavski korijeni bit će još jasnije izraženi u JYSKu. Riječ “jysk” znači da neko dolazi s danskog poluostrva Jylland - a stanovnici Jyllanda su poznati kao posebno vrijedni, racionalni i pouzdani.

"Upravo te vrijednosti i stavovi su ključni za JYSKovu kulturu. A, uz naše rebrendiranje, sad to možemo još jasnije približiti svijetu", kaže Christian Schirmer.

Pogledajte projekt u brojevima na ovoj infografici:

Infografika
Brojevi se odnose samo na Njemačku, a ne na JYSK općenito.

 

Latest news

Natalia Lach

Natalia je strastvena kad se radi o logistici

16/06/2022 - Natalia is the new Logistics Manager at DC Radomsko.

Scandinavian

Šta znači skandinavski?

15/06/2022 - Skandinavsko spavanje i življenje je JYSKov DNK. Ali šta je tačno skandinavski dizajn?

Ole Thomsen

Nova osoba na čelu logistike

10/06/2022 - Executive Vice President Logistics Ole Thomsen je svoj prvi dan u JYSKu imao 1. juna 2022.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office