Skip to main content
CSC

Inspiracija iz prodavnica treba da pomogne CSCu da pruži još bolju uslugu

Datum: 10/11/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Customer Service

Uz dodatni fokus na prodaju, centri za korisničku službu žele još više da poboljšaju iskustvo kupovine u JYSKu.

Kada kupac pozove korisničku službu, očekuje naravno da će osoba na vezi da reši njegov problem. Međutim, šta ako se problem lako reši prodajom proizvoda koji nedostaje? Iako možda ne smatrate da su kolege iz korisničke službe prodavci, to se brzo menja.

Ove godine je CSCu CSC uvedena obuka za prodaju. To bi trebalo da poboljša iskustvo kupovine u JYSKu. Customer Service Manager (menadžer korisničke službe) u Finskoj, Miia Lauronen, uzbuđena je zbog novog pogleda na prodaju.

„Po meni su prodaja i korisnička služba ista stvar. Imamo heštag #ExceedExpectations i premašivanje očekivanja naših kupaca je upravo ono što radimo. Kupci možda ne poznaju razliku između dušeka, možda im je, na primer, potreban samo novi krevet. U tome možemo da im pomognemo da ostvare najbolje iskustvo tako što ćemo istražiti njihove potrebe“, kaže Miia.

Drugačija komunikacija

Customer Service Supporter (operater korisničke službe) u Finskoj, Roosa-Maria Olkkonen, radila je nekoliko godina u prodavnici pre nego što je zaposlena u korisničkoj službi. Objašnjava da postoji jasna razlika kada ne možete da vidite kupca i kada kupac ne može da dodirne i isproba proizvod.

„Mislim da je važno da smo u mogućnosti da pružimo istu uslugu u korisničkoj službi kao što je pružamo u prodavnicama. Neki kupci možda ne traže pomoć u prodavnicama ili osoblje možda nema vremena. U suštini, radi se o tome da postavimo pitanja i saslušamo potrebe kupaca, a zatim da im predstavimo proizvode“, kaže Roosa-Maria.

Kupcu koji poziva zbog žalbe, naravno, neće biti predstavljene sve ponude te nedelje, ističe Miia Lauronen.

„Operateri moraju dodatno da se usmere na ono što kupci govore i povežu to sa savetima kako bi im ponudili proizvod koji im najviše odgovara. Ako kupac kupi novi krevet, treba naravno da im ponudimo nogare za krevet, baš kao i u prodavnicama“, kaže Miia.

CSC
Roosa-Maria Olkkonen (levo) i Miia Lauronen (desno).

 

Latest news

Bring Dedication campaign results

Kampanja „Donesi posvećenost“ doprla je do više od 53 miliona ljudi

29/09/2022 - Kampanja „Donesi posvećenost“ doprla je do više od 53 miliona ljudi. Primili smo više od 25.000 prijava na stranici kampanje.

Development tim - Danijela i Sanja

ŽENSKE SNAGE U SVETU GRAĐEVINE

28/09/2022 - Kako izgleda rad u Development odeljenju punom izazova i dinamike?

Three German colleagues

JYSK Nemačka: godinu dana nakon rebrendiranja

27/09/2022 - Pre godinu dana, kompanija DÄNISCHES BETTENLAGER je rebrendirana u JYSK u Nemačkoj. Tim GOJYSK.com se sastao sa troje kolega iz Nemačke kako bi saznao kako je ova promena protekla.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office