Skip to main content
CSC

Inspiracija iz prodavnica treba da pomogne CSCu da pruži još bolju uslugu

Датум: 10/11/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Customer Service

Uz dodatni fokus na prodaju, centri za korisničku službu žele još više da poboljšaju iskustvo kupovine u JYSKu.

Kada kupac pozove korisničku službu, očekuje naravno da će osoba na vezi da reši njegov problem. Međutim, šta ako se problem lako reši prodajom proizvoda koji nedostaje? Iako možda ne smatrate da su kolege iz korisničke službe prodavci, to se brzo menja.

Ove godine je CSCu CSC uvedena obuka za prodaju. To bi trebalo da poboljša iskustvo kupovine u JYSKu. Customer Service Manager (menadžer korisničke službe) u Finskoj, Miia Lauronen, uzbuđena je zbog novog pogleda na prodaju.

„Po meni su prodaja i korisnička služba ista stvar. Imamo heštag #ExceedExpectations i premašivanje očekivanja naših kupaca je upravo ono što radimo. Kupci možda ne poznaju razliku između dušeka, možda im je, na primer, potreban samo novi krevet. U tome možemo da im pomognemo da ostvare najbolje iskustvo tako što ćemo istražiti njihove potrebe“, kaže Miia.

Drugačija komunikacija

Customer Service Supporter (operater korisničke službe) u Finskoj, Roosa-Maria Olkkonen, radila je nekoliko godina u prodavnici pre nego što je zaposlena u korisničkoj službi. Objašnjava da postoji jasna razlika kada ne možete da vidite kupca i kada kupac ne može da dodirne i isproba proizvod.

„Mislim da je važno da smo u mogućnosti da pružimo istu uslugu u korisničkoj službi kao što je pružamo u prodavnicama. Neki kupci možda ne traže pomoć u prodavnicama ili osoblje možda nema vremena. U suštini, radi se o tome da postavimo pitanja i saslušamo potrebe kupaca, a zatim da im predstavimo proizvode“, kaže Roosa-Maria.

Kupcu koji poziva zbog žalbe, naravno, neće biti predstavljene sve ponude te nedelje, ističe Miia Lauronen.

„Operateri moraju dodatno da se usmere na ono što kupci govore i povežu to sa savetima kako bi im ponudili proizvod koji im najviše odgovara. Ako kupac kupi novi krevet, treba naravno da im ponudimo nogare za krevet, baš kao i u prodavnicama“, kaže Miia.

CSC
Roosa-Maria Olkkonen (levo) i Miia Lauronen (desno).

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office