Skip to main content
CSC

Inspiracija iz prodavnica treba da pomogne CSCu da pruži još bolju uslugu

Datum: 10/11/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Customer Service

Uz dodatni fokus na prodaju, centri za korisničku službu žele još više da poboljšaju iskustvo kupovine u JYSKu.

Kada kupac pozove korisničku službu, očekuje naravno da će osoba na vezi da reši njegov problem. Međutim, šta ako se problem lako reši prodajom proizvoda koji nedostaje? Iako možda ne smatrate da su kolege iz korisničke službe prodavci, to se brzo menja.

Ove godine je CSCu CSC uvedena obuka za prodaju. To bi trebalo da poboljša iskustvo kupovine u JYSKu. Customer Service Manager (menadžer korisničke službe) u Finskoj, Miia Lauronen, uzbuđena je zbog novog pogleda na prodaju.

„Po meni su prodaja i korisnička služba ista stvar. Imamo heštag #ExceedExpectations i premašivanje očekivanja naših kupaca je upravo ono što radimo. Kupci možda ne poznaju razliku između dušeka, možda im je, na primer, potreban samo novi krevet. U tome možemo da im pomognemo da ostvare najbolje iskustvo tako što ćemo istražiti njihove potrebe“, kaže Miia.

Drugačija komunikacija

Customer Service Supporter (operater korisničke službe) u Finskoj, Roosa-Maria Olkkonen, radila je nekoliko godina u prodavnici pre nego što je zaposlena u korisničkoj službi. Objašnjava da postoji jasna razlika kada ne možete da vidite kupca i kada kupac ne može da dodirne i isproba proizvod.

„Mislim da je važno da smo u mogućnosti da pružimo istu uslugu u korisničkoj službi kao što je pružamo u prodavnicama. Neki kupci možda ne traže pomoć u prodavnicama ili osoblje možda nema vremena. U suštini, radi se o tome da postavimo pitanja i saslušamo potrebe kupaca, a zatim da im predstavimo proizvode“, kaže Roosa-Maria.

Kupcu koji poziva zbog žalbe, naravno, neće biti predstavljene sve ponude te nedelje, ističe Miia Lauronen.

„Operateri moraju dodatno da se usmere na ono što kupci govore i povežu to sa savetima kako bi im ponudili proizvod koji im najviše odgovara. Ako kupac kupi novi krevet, treba naravno da im ponudimo nogare za krevet, baš kao i u prodavnicama“, kaže Miia.

CSC
Roosa-Maria Olkkonen (levo) i Miia Lauronen (desno).

 

Latest news

JYSK in my home

JYSK je moj dom

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji su vaše kolege iskoristile JYSKov nameštaj i proizvode za potrebe opremanja svog doma.

ULF in Quality Inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

14/03/2023 - ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Manchester

JYSK ispituje nove metode inspirisanja većeg broja kupaca

09/03/2023 - Na osnovu ankete i pregleda prodavnica, JYSK trenutno ispituje nove prodajne alate koji će se primenjivati u prodavnicama.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office