Skip to main content
CSC

Inspiracija iz prodavnica treba da pomogne CSCu da pruži još bolju uslugu

Датум:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Customer Service

Uz dodatni fokus na prodaju, centri za korisničku službu žele još više da poboljšaju iskustvo kupovine u JYSKu.

Kada kupac pozove korisničku službu, očekuje naravno da će osoba na vezi da reši njegov problem. Međutim, šta ako se problem lako reši prodajom proizvoda koji nedostaje? Iako možda ne smatrate da su kolege iz korisničke službe prodavci, to se brzo menja.

Ove godine je CSCu CSC uvedena obuka za prodaju. To bi trebalo da poboljša iskustvo kupovine u JYSKu. Customer Service Manager (menadžer korisničke službe) u Finskoj, Miia Lauronen, uzbuđena je zbog novog pogleda na prodaju.

„Po meni su prodaja i korisnička služba ista stvar. Imamo heštag #ExceedExpectations i premašivanje očekivanja naših kupaca je upravo ono što radimo. Kupci možda ne poznaju razliku između dušeka, možda im je, na primer, potreban samo novi krevet. U tome možemo da im pomognemo da ostvare najbolje iskustvo tako što ćemo istražiti njihove potrebe“, kaže Miia.

Drugačija komunikacija

Customer Service Supporter (operater korisničke službe) u Finskoj, Roosa-Maria Olkkonen, radila je nekoliko godina u prodavnici pre nego što je zaposlena u korisničkoj službi. Objašnjava da postoji jasna razlika kada ne možete da vidite kupca i kada kupac ne može da dodirne i isproba proizvod.

„Mislim da je važno da smo u mogućnosti da pružimo istu uslugu u korisničkoj službi kao što je pružamo u prodavnicama. Neki kupci možda ne traže pomoć u prodavnicama ili osoblje možda nema vremena. U suštini, radi se o tome da postavimo pitanja i saslušamo potrebe kupaca, a zatim da im predstavimo proizvode“, kaže Roosa-Maria.

Kupcu koji poziva zbog žalbe, naravno, neće biti predstavljene sve ponude te nedelje, ističe Miia Lauronen.

„Operateri moraju dodatno da se usmere na ono što kupci govore i povežu to sa savetima kako bi im ponudili proizvod koji im najviše odgovara. Ako kupac kupi novi krevet, treba naravno da im ponudimo nogare za krevet, baš kao i u prodavnicama“, kaže Miia.

CSC
Roosa-Maria Olkkonen (levo) i Miia Lauronen (desno).

 

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatna osnova i reči sele se u novi JYSKov dom

- U svim prodavnicama, distributivnim centrima i kancelarijama stiže važan novi element. 

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office