Skip to main content
take care of each other

Crni petak bi trebalo da bude bezbedan i zabavan

Датум: 23/11/2020

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Customer Service , Logistics , People

Dezinfekcija ruku, rastojanje, čišćenje i znakovi sa porukama da vodimo računa o sebi i drugima su podjednako važni kao i odlične ponude. Tako izgleda Crni petak 2020. godine.

„Vodimo računa o sebi i drugima“ je glavna poruka dok JYSK ove godine proslavlja Crni petak usred pandemije virusom korona.

Michael Olesen, Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje)
Michael Olesen, Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje)

„Crni petak je početak užurbanog perioda i stoga je izuzetno važno da vodimo računa jedni o drugima. Zbog toga ćemo u svim zemljama prenositi poruku „Vodimo računa jedni o drugima“, kaže Michael Olesen, Retail Operational Director. 

Poruka će biti vidljiva na više platformi; kao što su prospekti, veb baneri, dodatni plakati, reklamni baloni, bilteni i radio i TV spotovi. Svaka zemlja bira elemente koje želi da koristi.

Bezbednost na prvom mestu

Ali poruka o tome da vodimo računa jedni o drugima nije jedina. Veliki broj inicijativa i uputstava će omogućiti da Crni petak u JYSKu bude najpre i pre svega bezbedno, ali i zabavno iskustvo za svakoga.

„Crni petak ipak treba da bude prilika za slavlje i zbog toga činimo mnogo da bismo bili sigurni da su kupci i zaposleni bezbedni“, kaže Michael.

Između ostalog, treba spomenuti sledeće:

  • Ponude važe nekoliko dana kako bi kupci imali više vremena za dolazak 
  • Dodatne kase u izabranim prodavnicama kako bi kupci brže plaćali bez zadržavanja u redovima
  • Oglašavanje fokusirano na činjenicu da sve ponude važe i onlajn kako bismo stalno podsećali kupce da mogu da ostanu kod kuće i da ipak dobiju odlične ponude 
  • Više zaposlenih na radnom mestu kako bi kupci brže dobili pomoć i prošli kroz prodavnicu za kraće vreme
  • Ponovno pokretanje intenzivnog plana čišćenja
  • Znak „Vodimo računa jedni o drugima“ kao i znaci za bezbednost u skladu sa lokalnim propisima
  • Mnogo sredstava za dezinfekciju ruku 
  • U različitim zemljama postoje podsticaji da se spoljni prostor koristi za izlaganje robe što je više moguće da bi se izbegle gužve u samoj prodavnici 
  • Mnoštvo proizvoda na zalihama da kupci ne bi morali da žure u prodavnice – nema ponuda koje kratko traju
  • Kao i uvek, neograničen povraćaj – kupci mogu da sačekaju koliko žele da bi vratili proizvode kupljene na Crni petak 
  • Naravno, usklađenost sa svim lokalnim propisima.
     

Osmeh ulepšava dan

Najbolji savet koji Michael Olesen ima za svoje kolege iz prodavnice je da vode račune jedni o drugima, prate uputstva i da ne zaborave da se osmehuju.

„Osmehujte se kupcima, čak i ako nosite masku. Osmeh možete da prepoznate po očima, a osmeh sve čini lakšim. Ne zaboravite da dobro provedete dan. Bez obzira na sva ograničenja, Crni petak je dan slavlja“, kaže on.

Vodimo računa jedni o drugimaRastojanje uprkos užurbanosti

Kada su kupci ohrabreni da kupuju od kuće, distribucioni centri postaju izuzetno zaposleni kada se pakuju i isporučuju onlajn porudžbine. To znači da je više zaposlenih na radnom mestu, ali to ne znači da je bezbednost ugrožena.

„U prostoriji u kojoj zaposleni obično pakuju i sortiraju onlajn porudžbine bi za Crni petak bilo previše ljudi na radnom mestu da bi održavali bezbedno rastojanje“, kaže Logistics Manager (menadžer za logistiku) Henrik Gromada u Uldumu.

U Uldumu su stoga uspostavili privremenu oblast za sortiranje u jednom od skladišta u kome zaposleni mogu da sortiraju onlajn porudžbine. Na ovaj način, tok rada je podeljen i zaposleni mogu da održavaju neophodno rastojanje.

„Postali smo malo manje efikasni radeći na ovaj način ali morali smo to da uzmemo u obzir kod raspodele zaposlenih. Drugim rečima, kupci to neće ni primetiti“, kaže Henrik.

Bezbednost je važna i najbolji savet koji Henrik daje zaposlenima je da uvek podsećaju jedni druge da održavaju bezbedno rastojanje – čak i kada su u žurbi.

Osim toga, distribucioni centar u Uldumu i drugi JYSKovi distribucioni centri su primenili brojne mere da bi sprečili prenošenje virusa korona.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office