Skip to main content
take care of each other

Crni petak bi trebalo da bude bezbedan i zabavan

Датум:

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Customer Service , Logistics , People

Dezinfekcija ruku, rastojanje, čišćenje i znakovi sa porukama da vodimo računa o sebi i drugima su podjednako važni kao i odlične ponude. Tako izgleda Crni petak 2020. godine.

„Vodimo računa o sebi i drugima“ je glavna poruka dok JYSK ove godine proslavlja Crni petak usred pandemije virusom korona.

Michael Olesen, Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje)
Michael Olesen, Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje)

„Crni petak je početak užurbanog perioda i stoga je izuzetno važno da vodimo računa jedni o drugima. Zbog toga ćemo u svim zemljama prenositi poruku „Vodimo računa jedni o drugima“, kaže Michael Olesen, Retail Operational Director. 

Poruka će biti vidljiva na više platformi; kao što su prospekti, veb baneri, dodatni plakati, reklamni baloni, bilteni i radio i TV spotovi. Svaka zemlja bira elemente koje želi da koristi.

Bezbednost na prvom mestu

Ali poruka o tome da vodimo računa jedni o drugima nije jedina. Veliki broj inicijativa i uputstava će omogućiti da Crni petak u JYSKu bude najpre i pre svega bezbedno, ali i zabavno iskustvo za svakoga.

„Crni petak ipak treba da bude prilika za slavlje i zbog toga činimo mnogo da bismo bili sigurni da su kupci i zaposleni bezbedni“, kaže Michael.

Između ostalog, treba spomenuti sledeće:

 • Ponude važe nekoliko dana kako bi kupci imali više vremena za dolazak 
 • Dodatne kase u izabranim prodavnicama kako bi kupci brže plaćali bez zadržavanja u redovima
 • Oglašavanje fokusirano na činjenicu da sve ponude važe i onlajn kako bismo stalno podsećali kupce da mogu da ostanu kod kuće i da ipak dobiju odlične ponude 
 • Više zaposlenih na radnom mestu kako bi kupci brže dobili pomoć i prošli kroz prodavnicu za kraće vreme
 • Ponovno pokretanje intenzivnog plana čišćenja
 • Znak „Vodimo računa jedni o drugima“ kao i znaci za bezbednost u skladu sa lokalnim propisima
 • Mnogo sredstava za dezinfekciju ruku 
 • U različitim zemljama postoje podsticaji da se spoljni prostor koristi za izlaganje robe što je više moguće da bi se izbegle gužve u samoj prodavnici 
 • Mnoštvo proizvoda na zalihama da kupci ne bi morali da žure u prodavnice – nema ponuda koje kratko traju
 • Kao i uvek, neograničen povraćaj – kupci mogu da sačekaju koliko žele da bi vratili proizvode kupljene na Crni petak 
 • Naravno, usklađenost sa svim lokalnim propisima.
   

Osmeh ulepšava dan

Najbolji savet koji Michael Olesen ima za svoje kolege iz prodavnice je da vode račune jedni o drugima, prate uputstva i da ne zaborave da se osmehuju.

„Osmehujte se kupcima, čak i ako nosite masku. Osmeh možete da prepoznate po očima, a osmeh sve čini lakšim. Ne zaboravite da dobro provedete dan. Bez obzira na sva ograničenja, Crni petak je dan slavlja“, kaže on.

Vodimo računa jedni o drugimaRastojanje uprkos užurbanosti

Kada su kupci ohrabreni da kupuju od kuće, distribucioni centri postaju izuzetno zaposleni kada se pakuju i isporučuju onlajn porudžbine. To znači da je više zaposlenih na radnom mestu, ali to ne znači da je bezbednost ugrožena.

„U prostoriji u kojoj zaposleni obično pakuju i sortiraju onlajn porudžbine bi za Crni petak bilo previše ljudi na radnom mestu da bi održavali bezbedno rastojanje“, kaže Logistics Manager (menadžer za logistiku) Henrik Gromada u Uldumu.

U Uldumu su stoga uspostavili privremenu oblast za sortiranje u jednom od skladišta u kome zaposleni mogu da sortiraju onlajn porudžbine. Na ovaj način, tok rada je podeljen i zaposleni mogu da održavaju neophodno rastojanje.

„Postali smo malo manje efikasni radeći na ovaj način ali morali smo to da uzmemo u obzir kod raspodele zaposlenih. Drugim rečima, kupci to neće ni primetiti“, kaže Henrik.

Bezbednost je važna i najbolji savet koji Henrik daje zaposlenima je da uvek podsećaju jedni druge da održavaju bezbedno rastojanje – čak i kada su u žurbi.

Osim toga, distribucioni centar u Uldumu i drugi JYSKovi distribucioni centri su primenili brojne mere da bi sprečili prenošenje virusa korona.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatna osnova i reči sele se u novi JYSKov dom

- U svim prodavnicama, distributivnim centrima i kancelarijama stiže važan novi element. 

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office