Skip to main content
take care of each other

Black Friday treba biti podjednako siguran i zabavan

Datum: 23/11/2020

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Customer Service , Logistics , People

Sredstvo za dezinfekciju, održavanje razmaka, čišćenje i znakovi s porukama o međusobnoj pažnji važni su kao i sjajne ponude. Tako izgleda stvarnost za Black Friday 2020.

"Take Care of Each Other" odn. Pazimo jedni na druge je glavna poruka za ovogodišnji Black Friday u JYSKu usred pandemije koronavirusa.

Michael Olesen, Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje)
Michael Olesen, Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje)

"Black Friday je početak užurbanog perioda i veoma je važno da pazimo jedni na druge. Zato u svim državamo prenosimo poruku Take Care of Each Other", kaže Michael Olesen, Retail Operational Director. 

Poruka će biti vidljiva na velikom broju platformi; kao npr. na letcima, web-reklamama, dodatnim znakovima, govornim oblačićima, biltenima te radijskim i TV spotovima. Svaka država samostalno bira koje elemente želi koristiti.

Sigurnost na prvom mjestu

Ali ne ostaje sve samo na poruci o međusobnoj pažnji. Mnoge inicijative i uputstva će se pobrinuti da Black Friday u JYSKu bude u prvom redu sigurno, ali i zabavno iskustvo za sve.

"Black Friday bi trebao biti zabavan događaj i stoga ćemo učiniti sve što možemo da zagarantujemo sigurnost kupaca i zaposlenika", kaže Michael.

Između ostalog, možemo istaknuti sljedeće:

  • Ponude važe nekoliko dana kako ne bi došlo do stvaranja gužvi 
  • Postavljamo dodatne kase u određenim prodavnicama, tako da kupci mogu brže prolaziti i da se izbjegnu dugi redovi
  • Reklamiranje se foksuira na činjenicu da su sve ponude raspoložive i online, tako da stalno podsjećamo kupce da mogu ostati kod kuće i ipak iskoristiti sve sjajne ponude 
  • Više zaposlenika radi kako bi se osiguralo da kupci mogu brzo biti usluženi i proći kroz prodavnicu u kratkom vremenu
  • Ponovno pokretanje plana intenzivnog čišćenja
  • Znakovi s porukom “Take Care of Each Other”, kao i drugi sigurnosni znakovi u skladu s lokalnim propisima
  • Velike količine sredstva za dezinfekciju 
  • Sve države se potiču da što više koriste otvorena područja za izlaganje proizvoda za prodaju da bi se izbjegle gužve unutar prodavnice 
  • Na zalihama se nalazi mnogo proizvoda, tako da kupci ne moraju hitati do prodavnice – nema ograničenih akcijskih ponuda
  • Kao i uvijek, neograničen povrat – kupci mogu čekati koliko žele da vrate svoj proizvod kupljen na Black Friday 
  • Usklađenost s lokalnim propisima se podrazumijeva.
     

Osmijeh poboljšava dan

Najbolji savjet koji Michael Olesen može dati svojim kolegama u prodavnici jest da paze jedni na druge, da slijede smjernice – i da ne zaborave osmijeh.

"Smiješite se kupcima, čak i ako nosite masku. Možete prepoznati osmijeh po očima – a osmijeh čini sve lakšim. Ne zaboravite se zabaviti. Usprkos svim ograničenjima, Black Friday je dan slavlja", objašnjava.

Pazite jedni na drugeRazmak usprkos zauzetosti

Kad se kupce potiče da kupuju od kuće, u distributivnim centrima, gdje se online narudžbe pakuju i šalju, postaje posebno radno. To znači da je na poslu više zaposlenika, ali ne i da je sigurnost ugrožena.

"U prostoriji u kojoj zaposlenici obično pakuju i sortiraju online narudžbe, oko Black Fridaya bi bilo previše ljudi da bi bilo moguće održavati siguran razmak", kaže Logistics Manager (direktor logistike) u Uldumu, Henrik Gromada.

U Uldumu su stoga uredili privremeno područje sortiranja u jednom od skladišta, tako da zaposlenici mogu sortirati online narudžbe. Na taj način se tok rada razdjeljuje i zaposlenici mogu održavati nužni razmak.

"Tako postajemo malo manje efikasni, ali to jednostavno moramo uzeti u obzir kad je osoblje u pitanju. Drugim riječima, to nije nešto što će kupci primijetiti", kaže Henrik.

Sigurnost je važna, a Henrikov najbolji savjet zaposlenicima je da uvijek podsjećaju jedni druge na siguran razmak, čak i kad zagužva.

Osim toga, distributivni centar u Uldumu i ostali JYSKovi distributivni centri su uveli brojne mjere sprečavanja prijenosa koronavirusa.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office