Skip to main content

Saveti i trikovi najbolje JYSKove prodavnice za postizanje dobrog prometa

Датум: 19/04/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Категорија: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

JYSK prodavnica u Holbeku, Danska ostvarila je najveći promet tokom protekle dve godine među svim fizičkim JYSK prodavnicama. GOJYSK.com je posetio prodavnicu u nameri da sazna više o Store Manageru i uspehu tima koji ona predvodi.

Store Manager
Shengyl Kaplanoska, Store Manager, desno i Stine Falster-Hansen, Deputy Store Manager, levo

Shengyl Kaplanoska je proteklih pet godina na poziciji Store Manager u Holbeku, Danska. Dosta se toga izdešavalo od trenutka kada je počela da rukovodi prodavnicom, a u protekle dve godine, njena prodavnica je ostvarivala najbolji promet među JYSKovim fizičkim prodavnicama. Objasnila nam je da je njen tim jedan od razloga uspeha.

„U prodavnici se članovi tima ophode jedni prema drugima kao prema članovima porodice i zato svi rado obavljamo svoj posao. Mislim da i kupci osećaju ovu atmosferu i da se oni prisete tog osećaja kada im sledeći put zatreba nešto“, rekla je i nastavila:

„Mislim da smo sjajan tim zato što smo uvek spremni da pomognemo jedni drugima, pa i da radimo u dodatnoj smeni, ako je potrebno. To važi i za mene. Mislim da je važno da kao lider postavim dobar primer, pa zato ja ne volim da provodim previše vremena u kancelariji, već po potrebi i usisavam prodavnicu sa ostatkom kolega i obavljam slične dužnosti.“

Vera u tim

Jedan od Shengylinih kolega je pita kada mogu da idu na ručak.

„To vi odlučite“, ona mu odgovara. Shengyl nam je objasnila da smatra da je jedna od najvažnijih stvari na poziciji Store Manager da uvek inspiriše kolege da preuzimaju dodatne odgovornosti.

Šolja
Shengyl svom timu poklanja personalizovane novogodišnje poklone svake godine. Ove godine svi su dobili šolju sa slikom sa dodele JYSK nagrada 2021. u Danskoj, kada su osvojili nagradu za prodavnicu godine.

„Podstičem tim da stalno budu u potrazi za novim znanjima. Uvek kada me pitaju pronađem vremena da im pomognem da steknu nove uvide. Kada se moj tim oseća samouvereno na svom poslu, mislim da stiču pobednički stav koji je neophodan u svakoj dobroj prodavnici“, rekla nam je.  

Stine Falster-Hansen, koja je na poziciji Deputy Store Manager u Holbeku, izražava veliku zahvalnost zbog načina na koji Shengyl rukovodi timom.  

„Kada sam počela da radim u prodavnici pre oko 3 i po godine, bila sam pomalo stidljiva. Međutim, Shengyl mi je poverila dosta odgovornosti i od tada sam počela da napredujem u izuzetno dinamičnom okruženju gde se stalno donose nove odluke. Ona mi je podarila veštine i hrabrost da jednog dana i ja pretendujem na poziciju Store Manager u JYSK prodavnici“, kaže nam Stine.

Upoznajte svoje kupce

Shengyl je takođe konstatovala da dobro razume potrebe i želje kupaca, kao i da smatra da to razumevanje ima velikog uticaja na ostvareni promet.

„Stremimo tome da upoznamo kupce i šta oni vole da kupuju. Samim tim, moj tim i ja vodimo računa da uvek imamo najprodavanije artikle na zalihama. Mislim da to takođe ima uticaja na potencijalne kupce iz drugih gradova, jer su ljudi spremni da voze malo duže kako bi kupili željene proizvode“, rekla nam je Shengyl ulazeći u prodavnicu, dok se kupci pozdravljaju s njom.

„Naravno, od pomoći je i to što moj tim i ja poznajemo mnoge kupce lično i što oni rado i često dolaze u našu prodavnicu“, kaže nam uz osmeh.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office