Skip to main content

Savjeti i trikovi JYSKove prodavnice s najvećim prometom

Datum: 19/04/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

JYSKova danska prodavnica u gradu Holbæk je imala najveći promet u posljednje dvije godine među svim fizičkim JYSKovim prodavnicama. Portal GOJYSK.com je posjetio prodavnicu da bi saznao više o menadžeru trgovine (Store Manager) i uspjehu njenog tima.

Store Manager (menadžer trgovine)
Store Manager Shengyl Kaplanoska ,desno, sa zamjenikom menadžera trgovine (Deputy Store Manager) Stine Falster-Hansen

Shengyl Kaplanoska je Store Manager u Holbæku, Danska, u posljednjih pet godina. Mnogo se toga dogodilo otkako je počela voditi prodavnicu, a u posljednje dvije godine je to bila najbolja JYSKova fizička prodavnica kad se radi o prometu. Ona objašnjava da je njen tim jedan od razloga uspjeha.

“U našoj prodavnici se prema timu odnosi kao prema drugoj porodici i zato svi želimo biti ovdje. Mislim da ta atmosfera prelazi i na naše kupce i zapamtit će taj osjećaj kad im sljedeći put bude nešto zatrebalo”, kaže ona te nastavlja:

“Ono što nas čini odličnim timom je da smo uvijek spremni pomoći jedni drugima i odraditi dodatnu smjenu ako treba. To vrijedi i za mene. Mislim da je važno da ja kao vođa budem dobar primjer i zato ne volim sjediti u uredu te ću također provesti vrijeme usisavajući prodavnicu kao i ostali u timu.”

Vjerujte u svoj tim

Jedan od Shengylsinih kolega je pita kada bi tim trebao otići na ručak.

“Pustit ću tebe da odlučiš”, odgovara ona. Shengyl objašnjava da ona smatra da je jedna od najvažnijih stvari u vezi menadžera trgovine (Store Manager) inspirirati svoje kolege da preuzmu više odgovornosti.

Posuda
Shengyl svom timu svake godine daje ličan božićni poklon. Ove su godine svi dobili šolju sa slikama sa dodjele JYSKovih nagrada 2021. u Danskoj, gdje su osvojili nagradu "Prodavnica godine".

“Svoj tim potičem da uvijek traga za novim saznanjima i , kad god to zatraže, uvijek nađem vrijeme da im pomognem da steknu nove uvide. Kad se moj tim osjeća samopouzdano na poslu, smatram da imaju pobjednički stav koji trebate da biste bili izvrsna prodavnica”, kaže ona.  

Stine Falster-Hansen, Deputy Store Manager u Holbæku, izražava veliku zahvalnost za način na koji Shengyl vodi tim.  

“Kada sam počela raditi u prodavnici prije 3 i pol godine, bila sam pomalo povučena, ali uz sve velike odgovornosti koje mi je Shengyl dodijelila, sada napredujem u veoma brzom okruženju gdje se donosi mnogo odluka. Dala mi je i vještine i odvažnost da težim da jednog dana budem Store Manager vlastite JYSKove prodavnice”, kaže Stine.

Upoznajte svog kupca

Shengyl također izjavljuje da dobro razumije potrebe i želje svojih kupaca i smatra da i to ima veliki uticaj na rezultate u prometu.

“Nastojimo upoznati svoje kupce i njihove sklonosti u kupovini, što meni i mom timu omogućava da budemo sigurni da uvijek imamo zalihe proizvoda koji se najviše prodaju. Mislim da to također utiče na kupce iz drugih gradova jer su ljudi voljni voziti malo dalje kako bi dobili proizvode koje žele”, govori Shengyl, dok je kupci pozdravljaju pri ulasku u prodavnicu.

“Naravno, pomaže i to što moj tim i ja poznajemo mnoge kupce iz lokalnog područja i oni uživaju redovno dolaziti ovdje”, kaže ona s osmijehom.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office