Skip to main content

JYSK ispituje nove metode inspirisanja većeg broja kupaca

Datum: 09/03/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Safari obilazak prodavnica
Eksterni konsultant i grupa kolega iz kompanije JYSK posetili su Mančester kako bi istražili nove mogućnosti za koncept JYSK prodavnica.

Na osnovu ankete i pregleda prodavnica, JYSK trenutno ispituje nove prodajne alate koji će se primenjivati u prodavnicama.

Na koji način kompanija JYSK može učiniti još verovatnijim da će posetioci prodavnica biti inspirisani za kupovinu i postati kupci?

Anita Rytter
Anita Rytter, rukovodilac projekata za razvoj poslovanja

Ovo pitanje je postavljeno nebrojeno puta još od kako je otvorena prva JYSK prodavnica 1979. godine. Nastavićemo da ga postavljamo i dalje u budućnosti, jer se radi o aspektu poslovanja koji je uvek moguće unaprediti. To je bio slučaj i tokom ove finansijske godine, kada je oformljena radna grupa iz sedišta kompanije u Brabrandu (Danska) kako bi doprinela napretku u ovoj oblasti.

Radna grupa je u novembru otputovala u Mančester (Velika Britanija), gde je eksterni konsultant kreirao pregled prodavnice kompanije JYSK i nekoliko drugih maloprodajnih objekata kako bi istakao aspekte koje je moguće unaprediti kada je u pitanju JYSK.

„Bilo je veoma interesantno dobiti eksterne informacije o tome kako možemo unapredimo svoje poslovanje. U načelu, na ovom projektu radimo na dva zasebna koloseka. Kako možemo da unapredimo koncept i šta je ono što mogu da učine naše kolege u prodavnicama,“ izjavila je Anita Rytter, rukovodilac projekata za razvoj poslovanja.

Velika anketa među menadžerima maloprodajnih objekata

Mašina za prodaju
Nova mašina za prodaju postavljena na blagajni.

Povratne informacije prikupljene tokom putovanja procenjene su zajedno sa anketom sprovedenom među menadžerima maloprodajnih objekata koji su posetili prodavnice i razgovarali sa posetiocima koji ništa nisu kupili. Zajedno sa onim što smo prethodno saznali od regionalnih direktora, ovi uvidi su doveli do različitih mogućnosti unapređenja koja će biti ispitana u određenim prodavnicama u narednim mesecima.

Na primer, nove mašine za prodaju postavljene ispred blagajni trenutno se testiraju u Danskoj, Norveškoj i u zemljama Zapadnog Balkana. U prodavnici Viby u Danskoj, ovo je pokazalo veoma dobre rezultate.

„Radi se o nečemu što je većini poznato iz lokalnih supermarketa u kojima postoje police pune manjih artikala koji se impulsivno kupuju. Ovde zaista imate priliku da inspirišete kupovinu dok kupac čeka u redu, a može se desiti i da kupac otkrije artikal za koji nije ni znao da mu je potreban,“ navodi Carsten Nørgreen Weinkouff, izvršni potpredsednik za razvoj maloprodaje, korisničku podršku i B2B.

QR kodovi i nove oznake

Štaviše, razvijaju se i testiraju nove oznake na kojima je tekst pretvoren u ikone koje su za kupce intuitivnije. To, na primer, može pomoći kupcu tako što će ga na jasniji način uputiti na to da li se radi o toplom ili veoma toplom jorganu u odeljenju sa jorganima i jastucima. Takođe će biti testirani QR kodovi, jer i oni mogu pomoći kupcu da sazna više o proizvodu i otkrije onlajn asortiman proizvoda.

„Do sada, naš rad je bio usmeren na to da sve bolje razumemo naše kupce i identifikujemo prava rešenja. Trenutno smo u procesu dizajniranja novih elemenata i pripremanja za testiranje i implementaciju. Nadamo se da će veliki trud uložen od strane svih koji su uključeni u ovaj proces pomoći da još veći broj posetilaca naših prodavnica pretvorimo u kupce,“ kaže Anita.

Trenutno
Trenutni izgled znaka za jorgan BESSEGGEN.
Test
Nacrt novog znaka za jorgan BESSEGGEN.

Latest news

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office