Skip to main content

JYSK ispituje nove metode inspirisanja većeg broja kupaca

Datum: 09/03/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Safari obilazak prodavnica
Eksterni konsultant i grupa kolega iz kompanije JYSK posetili su Mančester kako bi istražili nove mogućnosti za koncept JYSK prodavnica.

Na osnovu ankete i pregleda prodavnica, JYSK trenutno ispituje nove prodajne alate koji će se primenjivati u prodavnicama.

Na koji način kompanija JYSK može učiniti još verovatnijim da će posetioci prodavnica biti inspirisani za kupovinu i postati kupci?

Anita Rytter
Anita Rytter, rukovodilac projekata za razvoj poslovanja

Ovo pitanje je postavljeno nebrojeno puta još od kako je otvorena prva JYSK prodavnica 1979. godine. Nastavićemo da ga postavljamo i dalje u budućnosti, jer se radi o aspektu poslovanja koji je uvek moguće unaprediti. To je bio slučaj i tokom ove finansijske godine, kada je oformljena radna grupa iz sedišta kompanije u Brabrandu (Danska) kako bi doprinela napretku u ovoj oblasti.

Radna grupa je u novembru otputovala u Mančester (Velika Britanija), gde je eksterni konsultant kreirao pregled prodavnice kompanije JYSK i nekoliko drugih maloprodajnih objekata kako bi istakao aspekte koje je moguće unaprediti kada je u pitanju JYSK.

„Bilo je veoma interesantno dobiti eksterne informacije o tome kako možemo unapredimo svoje poslovanje. U načelu, na ovom projektu radimo na dva zasebna koloseka. Kako možemo da unapredimo koncept i šta je ono što mogu da učine naše kolege u prodavnicama,“ izjavila je Anita Rytter, rukovodilac projekata za razvoj poslovanja.

Velika anketa među menadžerima maloprodajnih objekata

Mašina za prodaju
Nova mašina za prodaju postavljena na blagajni.

Povratne informacije prikupljene tokom putovanja procenjene su zajedno sa anketom sprovedenom među menadžerima maloprodajnih objekata koji su posetili prodavnice i razgovarali sa posetiocima koji ništa nisu kupili. Zajedno sa onim što smo prethodno saznali od regionalnih direktora, ovi uvidi su doveli do različitih mogućnosti unapređenja koja će biti ispitana u određenim prodavnicama u narednim mesecima.

Na primer, nove mašine za prodaju postavljene ispred blagajni trenutno se testiraju u Danskoj, Norveškoj i u zemljama Zapadnog Balkana. U prodavnici Viby u Danskoj, ovo je pokazalo veoma dobre rezultate.

„Radi se o nečemu što je većini poznato iz lokalnih supermarketa u kojima postoje police pune manjih artikala koji se impulsivno kupuju. Ovde zaista imate priliku da inspirišete kupovinu dok kupac čeka u redu, a može se desiti i da kupac otkrije artikal za koji nije ni znao da mu je potreban,“ navodi Carsten Nørgreen Weinkouff, izvršni potpredsednik za razvoj maloprodaje, korisničku podršku i B2B.

QR kodovi i nove oznake

Štaviše, razvijaju se i testiraju nove oznake na kojima je tekst pretvoren u ikone koje su za kupce intuitivnije. To, na primer, može pomoći kupcu tako što će ga na jasniji način uputiti na to da li se radi o toplom ili veoma toplom jorganu u odeljenju sa jorganima i jastucima. Takođe će biti testirani QR kodovi, jer i oni mogu pomoći kupcu da sazna više o proizvodu i otkrije onlajn asortiman proizvoda.

„Do sada, naš rad je bio usmeren na to da sve bolje razumemo naše kupce i identifikujemo prava rešenja. Trenutno smo u procesu dizajniranja novih elemenata i pripremanja za testiranje i implementaciju. Nadamo se da će veliki trud uložen od strane svih koji su uključeni u ovaj proces pomoći da još veći broj posetilaca naših prodavnica pretvorimo u kupce,“ kaže Anita.

Trenutno
Trenutni izgled znaka za jorgan BESSEGGEN.
Test
Nacrt novog znaka za jorgan BESSEGGEN.

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK je dostigao broj od 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. godine, JYSK je u Bugarskoj proslavio značajnu prekretnicu – 50 otvorenih prodavnica u zemlji. Pedeseta prodavnica otvorila je svoja vrata u istom gradu u kome se nalazi i naša prva prodavnica u Bugarskoj – u Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK je moj dom

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji su vaše kolege iskoristile JYSKov nameštaj i proizvode za potrebe opremanja svog doma.

ULF in Quality Inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

14/03/2023 - ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office