Skip to main content

JYSK testira nove načine za podsticanje više kupaca

Datum: 09/03/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Safari prodavnica
Vanjski savjetnik i grupa JYSKovih kolega su otputovali u Manchester kako bi istražili nove mogućnosti za koncept JYSKovih prodavnica.

Na osnovu ankete i pregleda prodavnica, JYSK trenutno testira nove alate za prodavnice.

Kako JYSK može povećati šanse da posjetioci u prodavnicama budu potaknuti kupiti nešto i postati kupci?

Anita Rytter
Anita Rytter, Project Manager u poslovnom razvoju

Ovo pitanje je postavljeno hiljadama puta od otvaranja prve JYSKove prodavnice 1979. Postavljat će se ponovo i ponovo u budućnosti jer je to uvijek moguće poboljšati. To je također bio slučaj tokom ove finansijske godine, kada je sastavljena radna grupa iz glavnog ureda u Brabrandu (Danska) radi poboljšanja u vezi ove teme.

U novembru je radna grupa otputovala u Manchester (Ujedinjeno Kraljevstvo), gdje je vanjski savjetnik uradio pregled JYSKove prodavnice i nekoliko drugih maloprodajnih prodavnica kako bi istaknuo gdje smatra da se JYSK može poboljšati.

“Bilo je vrlo interesantno s vanjskim napomenamo o tome kako se možemo poboljšati. Općenito, radimo s projektom na dva različita kolosijeka. Kako možemo poboljšati koncept i šta mogu napraviti naši kolege u prodavnici”, kaže Anita Rytter, Project Manager u poslovnom razvoju.

Velika anketa među menadžerima za maloprodaju

Sales Machine (Mašina za prodaju)
Novi uređaj Sales Machine na blagajni.

Napomene s putovanja su procijenjene zajedno s anketom među menadžerima za maloprodaju, koji su posjetili prodavnice i razgovarali s posjetiocima koji ništa nisu kupili. Zajedno s prethodnim saznanjima od državnih direktora, ovi su uvidi doveli do različitih poboljšanja koja će se u idućim mjesecima testirati u nekim prodavnicama.

Na primjer, novi uređaji Sales Machine ispred blagajne se testiraju u Danskoj, Norveškoj i Zapadnom Balkanu. U prodavnici Viby u Danskoj je ovo pokazalo veoma dobre rezultate.

“To je nešto što većina nas poznaje iz naših lokalnih supermarketa s policama prepunim proizvodima koji se kupuju neplanski. Ovdje zaista imate priliku za podsticanje, dok kupac čeka u redu, i možda kupac otkrije proizvod za koji nije bio svjestan ili svjesna da ga treba”, kaže Carsten Nørgreen Weinkouff, Executive Vice President Retail Development, Customer Service i B2B.

QR kodovi i nove oznake

Osim toga, razvijaju se i testiraju nove oznake, gdje će tekst biti pretvoren u ikone koje su za kupce intuitivnije. Na primjer, to kupcu može pomoći jasnijim prikazom radi li se o toplom ili veoma toplom jorganu u području za jorgane i jastuke. Testirat će se i QR kodovi jer oni kupcu mogu i pomoći saznati više o proizvodu i prikazati online asortiman.

”Dosad je naš rad bio fokusiran na boljem razumijevanju naših kupaca i prepoznavanju pravih rješenja. Sad smo u postupku dizajniranja novih elemenata i njihove pripreme za testiranje i implementaciju. Nadajmo se da će nam veliki trud svih uključenih pomoći pretvoriti još više posjetilaca u našim prodavnicama u kupce”, kaže Anita.

Trenutno
Trenutni izgled oznake za jorgan BESSEGGEN.
Testno
Nacrt nove oznake za jorgan BESSEGGEN.

Latest news

Ukraine store

Ulaganja se nastavljaju u Ukrajini nakon dvije godine rata

26/02/2024 - JYSK je nastavio ulagati u pružanje odličnih ponuda kupcima i otvaranje novih prodavnica u Ukrajini.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office