Skip to main content
Input from store colleagues improve IT systems

Doprinos kolega iz prodavnica poboljšava IT sisteme

Datum: 05/12/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Technology

IT sistemi prilagođeni korisnicima, koji su razvijeni zajedno sa kolegama iz prodavnica, olakšavaju zadatke i nude više vremena kupcima u JYSK prodavnicama.

Store Manager (menadžer prodavnice) Mathias Brøndum Madsen
„Sistemi postaju sve bolji i bolji, a to svima nama olakšava posao,“ kaže Store Manager Mathias Brøndum Madsen.

Verovatno ste se susreli sa nečim sličnim: novorazvijena aplikacija ili veb-sajt za koji se čini da nije testiran na živom ljudskom biću pre nego što je pokrenut.

Emil Ladegaard Andersen radi na tome da pomogne svojim kolegama u JYSK prodavnicama upravo kako bi se izbegla ovakva iskustva.

Emil Ladegaard Andersen
Emil Ladegaard Andersen radi kao User Experience Specialist (specijalista za korisničko iskustvo) u odeljenju za aplikacije za prodavnice.

Emil radi kao User Experience Specialist u odeljenju za aplikacije za prodavnice, u sedištu u Danskoj, a jedan od njegovih najvažnijih zadataka je da JYSKove IT sisteme učini što jednostavnijim za korisnike.

„Otkako sam počeo da radim u JYSKu pre otprilike tri godine – osim u Danskoj – posetio sam prodavnice u Hrvatskoj, Švedskoj, Belgiji i Holandiji da bih dobio informacije o tome kako možemo da razvijemo naše IT sisteme. Zaista mnogo znači kada dobijemo informacije direktno od onih koji će koristiti te alatke svakog dana,“ kaže Emil.

Bolje brojanje zaliha

Mathias Brøndum Madsen je jedan od ljudi koji svojim doprinosom pomažu u poboljšanju IT sistema, a radi kao Store Manager u JYSKu u Randers Sydu u Danskoj.

„Jako je lepo imati uticaj. Na kraju krajeva, mi smo ti koji smo u prodavnicama, koji će raditi sa sistemima, tako da je sjajno što moje iskustvo može da pomogne u postizanju boljih rezultata,“ kaže Mathias.

Kao konkretan primer, Mathias je u jednom trenutku dao povratne informacije o funkciji brojanja zaliha. To uključuje koje informacije će biti potrebne u prodavnici da bi se olakšalo precizno prebrojavanje, kao i testiranje skenera koji se koristi za registraciju proizvoda. Mathiasov doprinos je pomogao da se poboljša završno rešenje u ovom pogledu.

Od službe internog poslovanja do pročelja prodavnice

  • Mnoge funkcije u JYSK prodavnicama neprekidno se premeštaju iz službe internog poslovanja u pročelje prodavnice.
  • To uključuje, na primer, brojanje zaliha, pretragu proizvoda, prijem artikala, prilagođavanje zaliha i još mnogo toga.
  • Umesto da ih premeštaju onakve kakve jesu, aplikacije za prodavnice traže povratne informacije od zaposlenih u prodavnicama kako bi se sistemi mogli poboljšati i kako bi na kraju više vremena bilo posvećeno kupcima.

„Sistemi postaju sve bolji i bolji, a to svima nama olakšava posao. Na kraju, to nudi više vremena za kupce i prodaju, što je ono što zaista želimo da uradimo,“ kaže Mathias.

Store Manager (menadžer prodavnice) Mathias Brøndum Madsen
Mathias Brøndum Madsen je Store Manager u JYSKu u Randers Sydu u Danskoj.

Zajednički način razmišljanja

Razvoj IT sistema bez problema važan je naravno i za Emila i za JYSK.

„Mnogo više košta – i vremena i novca – da se nešto popravi nakon što je u potpunosti razvijeno nego da se ispravno napravi od samog početka. Osim toga, time se nudi loše korisničko iskustvo, a to niko od nas ne želi,“ kaže Emil.

Zato je doprinos korisnika, bez obzira na to ko su i odakle su, ključan u razvoju dobrog proizvoda, smatra Emil.

„Naravno da mogu postojati izazovi specifični za određenu zemlju, ali moj utisak je generalno da naš zajednički način razmišljanja i koncepti u JYSKu znače da ako rešenje dobro funkcioniše u Hrvatskoj i Švedskoj, verovatno je tako i u Belgiji i Danskoj,“ kaže on.

 

Latest news

Rami Jensen

JYSK ostvaruje jake fiskalne rezultate na zahtevnom globalnom tržištu

30/11/2023 - U FG23, JYSK je ostvario EBIT rezultat od 3,96 milijardi DKK (531 milion EUR) i povećao svoj promet za 6,3% na 38,5 milijardi DKK (5,2 milijarde EUR).

Azuga Run in Romania

Oko sveta: Solarni paneli u Finskoj, trka za zaposlene u Poljskoj i sadnja drveća u Srbiji  

23/11/2023 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde. 

Black Week at DC Nassjö

Najprometniji period u godini je skoro pred nama

17/11/2023 - Crna nedelja je jedan od najprometnijih perioda u godini u JYSK-u. Što se tiče distributivnih centara, neophodno je da se planira poprilično unapred.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office