Skip to main content
Input from store colleagues improve IT systems

Doprinos zaposlenika prodavnica poboljšava IT sisteme

Datum: 05/12/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Technology

IT sistemi prilagođeni korisnicima, koji su razvijeni u saradnji sa zaposlenicima prodavnica, olakšavaju obavljanje zadataka i pružaju više vremena za kupce u JYSKovim prodavnicama.

Store Manager (voditelj prodavnice) Mathias Brøndum Madsen
“Sistemi postaju sve bolji, a to nam svima olakšava rad”, kaže Store Manager Mathias Brøndum Madsen.

I sami ste to vjerovatno iskusili: nova aplikacija ili web-lokacija koja djeluje kao da nije testirana na živim bićima prije nego što je pokrenuta.

Emil Ladegaard Andersen pomaže svojim kolegama u JYSKovim prodavnicama da izbjegnu upravo takvu vrstu iskustva.

Emil Ladegaard Andersen
Emil Ladegaard Andersen radi kao User Experience Specialist (specijalist za korisničko iskustvo) u odjelu Store Applications (Aplikacije za prodavnicu).

Emil radi kao User Experience Specialist u odjelu Store Applications u sjedištu kompanije u Danskoj, a jedan od njegovih najvažnijih zadataka je da učini JYSKove IT sisteme što praktičnijima.

“Otkad sam prije nekih tri godine počeo raditi u JYSKu, posjetio sam – osim u Danskoj – prodavnice u Hrvatskoj, Švedskoj, Belgiji i Nizozemskoj da bih saznao kako možemo razviti naše IT sisteme. Mnogo je važno dobiti informacije direktno od osoba koje će koristiti te alate svaki dan”, objašnjava Emil.

Bolji pregled zaliha

Jedna od osoba koja svojim doprinosom pomaže u poboljšanju IT sistema je Mathias Brøndum Madsen, koji je Store Manager u JYSKu u Randers Sydu, Danska.

“Super je moći utjecati. Na kraju krajeva, upravo smo mi koji radimo u prodavnicama oni koji će raditi sa sistemima, tako da je sjajno da moje iskustvo može doprinijeti da se postignu bolji rezultati”, kaže Mathias.

Kao konkretan primjer, Mathias je, između ostalog, ukazao na funkciju izračuna količine zaliha. To je uključivalo i vrste informacija koje su potrebne u prodavnici za olakšavanje preciznog izračuna, kao i testiranje skenera koji se koristi za registriranje proizvoda. Mathiasov doprinos je pomogao u poboljšanju konačnog rješenja u tom pogledu.

Od Backofficea do StoreFronta

  • Mnoge funkcije u JYSKovim prodavnicama se kontinuirano prebacuju iz Backofficea (uprave) u StoreFront (prodavnicu).
  • To uključuje, na primjer, izračun količine zaliha, pretraživanje proizvoda, zaprimanje artikala, prilagođavanje zaliha i više.
  • Umjesto automatskog prebacivanja bez izmjena, Store Applications traže povratne informacije od zaposlenika u prodavnicama, tako da se sistemi mogu poboljšati i staviti im na raspolaganje više vremena koje mogu posvetiti kupcima.

“Sistemi postaju sve bolji, a to nam svima olakšava rad. U konačnici, time se dobija više vremena za kupce i prodaju, što nam i jeste cilj”, kaže Mathias.

Store Manager (voditelj prodavnice) Mathias Brøndum Madsen
Mathias Brøndum Madsen je Store Manager u JYSKu u Randers Sydu, Danska.

Zajednički način razmišljanja

Razvijanje IT sistema bez problema svakako je veoma važno za Emila i za JYSK.

“Puno više – kako vremena tako i novca – košta da se popravi nešto što je već gotovo, nego da se napravi ispravno još tokom razvijanja. Osim toga, pruža loše korisničko iskustvo, a niko od nas ne želi tako nešto, kaže Emil.

Upravo zato je doprinos korisnika, bez obzira na to ko su ili odakle su, ključan u razvoju dobrog proizvoda, kako navodi Emil.

“Uvijek može doći do izazova specifičnih za određenu državu, ali moj dojam općenito je da naš zajednički način razmišljanja i koncepti u JYSKu znače da ako je rješenje dobro za Hrvatsku i Švedsku, vjerovatno je dobro i za Belgiju i Dansku”, dodaje.

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office