Skip to main content
JYSK Sleep Academy

23.000 kolega iz prodavnice prolazi kroz obuku za dušeke

Датум: 26/11/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија:

Kupci ne treba samo da spavaju, već i da imaju dobar san, a JYSK želi da im bude prvi izbor kada traže novi dušek. Zbog toga će 23.000 zaposlenih u JYSKovim prodavnicama proći kroz obuku za prodaju dušeka.

Sleep academy

  • JYSK Sleep Academy se održava svake godine u svim JYSKovim zemljama. Na obuci, JYSKovi najbolji prodavci stiču dublje znanje o proizvodima, a zatim učesnici obučavaju svoje kolege u okruzima.
  • District Manager (menadžer okruga) bira kandidate, koji moraju da budu vešti bilo za jorgane ili dušeke i da budu spremni da upiju dodatno znanje, kao i da ga dele sa kolegama.

„Niko nikada nije postao svetski šampion bez mnogo vežbe, i zato je osmišljena JYSKova obuka Sleep Academy. Da obuči sve zaposlene u JYSKovim prodavnica u prodaji i pružanju usluge kako bi se osiguralo da kupci dobiju pravi dušek i najbolje moguće zadovoljstvo“, kaže Retail Operational Director (operativni direktor za maloprodaju), Michael Olesen.

Dušeci i drugi proizvodi za spavanje čine oblast visokog strateškog fokusa u JYSKu, a danas se Sleep Academy održava u svim JYSKovim zemljama. Takođe u prelepoj Švajcarskoj, gde se u Egerkingenu okupilo 10 kolega.

Švajcarski pejzaž je daleko od oblika velikog dušeka. Zamislite da vam glava leži na jednoj strani planine, a stopala na drugoj, verovatno biste dobili bol u vratu i leđima zbog nezgodnog položaja.

Ramona Wilhelm
Ramona Wilhelm iz prodavnice u Hagu u Švajcarskoj.

Obuka instruktora

O ovoj i mnogim drugim veštinama spavanja, kao što su pritisak na telo, regulacija temperature i podrška za telo, diskutuje se sa odabranim JYSKovim zaposlenima iz Švajcarske, koji kasnije obučavaju kolege u svojim okruzima. Jedna od njih je Ramona Wilhelm iz prodavnice u Hagu u Švajcarskoj.

„Kupovina dušeka je velika stvar i kupcima je teško da se odluče za samo dva minuta. Zato je važno da stalno učimo i razvijamo svoje znanje o dušecima. Kupci će primetiti ako nemamo znanje“, kaže Ramona.

Zagonetka

S50, F30, B20, T65. Pomalo zvuči kao da se radi o avionskim linijama, kada dobavljač dušeka i Sales & Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga) u Švajcarskoj, Arben Maloku, predstavlja svojstva različitih dušeka u asortimanu. I nijedan dušek nije najbolji. Najbolji zavisi od kupca, tipa tela i navika spavanja i samo postavljanjem nekoliko pitanja može se rešiti zagonetka najpogodnijeg dušeka za svakog kupca.

„Za mene je najvažnije poznavanje dodatnih proizvoda. Kada kupac dođe, ne radi se samo o pronalaženju pravog dušeka, već i, na primer, zaštite za dušek koja pomaže kupcu da dušek duže traje“, kaže druga učesnica, Lucy Belfiglio iz prodavnice u Muraltu u Švajcarskoj.

Lucy Belfiglio
Lucy Belfiglio iz prodavnice u Muraltu u Švajcarskoj.

Učesnici će obučavati kolege

Sleep Academy se sastoji iz dva modula, od kojih je prvi deo dvodnevna obuka. U svim zemljama, District Manageri biraju koje će kolege iz prodavnice učestvovati, a zatim oni obučavaju svoje kolege u okrugu. To znači da će svih 23.000 zaposlenih u JYSKu proći kroz obuku za dušeke.

„Dušeci su jedan od naših osnovnih proizvoda i želimo da budemo prvi izbor kupaca kada traže novi dušek. Zbog toga sam veoma zadovoljan što možemo kontinuirano da obučavamo naše kolege iz prodavnice kako bismo svojim kupcima mogli da ponudimo profesionalnu i kompetentnu uslugu“, kaže Ruben Faarup Christensen, Purchasing Director, Mattresses (direktor nabavke za dušeke).

Sada učesnici obuke Sleep Academi odlaze kući sa mnogo znanja o dušecima za dobar san. I samo da pojasnimo, pravi dušek nije oblikovan kao švajcarski pejzaž, već je oblikovan tako da podupire sve delove kičme. Da biste osigurali ne samo san, već i dobar san.

Ovde pogledajte galeriju slika sa obuke.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office