Skip to main content
JYSK Sleep Academy

23.000 zaposlenika iz prodavnice prolazi obuku za madrace

Datum: 26/11/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija:

Kupci ne bi trebali samo spavati, nego se i dobro naspavati, a JYSK želi biti prvi izbor kupaca koji traže novi madrac. Zato će 23.000 zaposlenika iz prodavnica u JYSKu dobiti obuku za madrace.

Akademija spavanja

  • JYSK Sleep Academy odvija se svake godine u svim JYSKovim zemljama. Na obukama će najbolji JYSKovi prodavači steći detaljno znanje o proizvodima, a nakon toga će učesnici obučiti svoje kolege u regijama.
  • District Manager (regionalni menadžer) bira kandidate koji moraju biti vješti prodavači jorgana ili madraca i koji su spremni da prodube svoje znanje i da ga podijele sa svojim kolegama.

“Niko nije nikad postao svjetski šampion bez puno vježbe, a to je razlog zašto je osnovana akademija JYSK Sleep Academy. Kako bi se svi zaposlenici u prodavnicama u JYSKu obučili u prodaji i tako kupcima mogli pružiti uslugu koja im garantira da će dobiti pravi madrac i najbolje moguće zadovoljstvo”, kaže Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje), Michael Olesen.

Madraci i drugi proizvodi za spavanje predstavljaju područje visokog strateškog fokusa kompanije JYSK, a ovih dana se odvija Sleep Academy u svim JYSKovim zemljama. A to znači i u prekrasnoj Švicarskoj, gdje se 10 zaposlenika okupilo u Egerkingenu.

Krajolik Švicarske je daleko od oblika izvrsnog madraca. Zamislite da vaša glava počiva na jednoj strani planine, a vaša stopala na drugoj, vjerovatno bi imali bol u vratu i kičmi zbog nezgodnog položaja.

Ramona Wilhelm
Ramona Wilhelm iz prodavnice u Haagu, Švicarska.

Obuka instruktora

To i drugo znanje o spavanju, kao što su pritisak na tijelo, regulatori temperature i potpora za tijelo, dijele se i raspravljaju s odabranim JYSKovim zaposlenicima iz Švicarske, koji će kasnije obučavati svoje kolege u regijama iz kojih dolaze. Jedna od njih je Ramona Wilhelm iz prodavnice u Haagu, Švicarska.

“Kupovina madraca je veoma važna i kupcima je teško odlučiti se za samo dvije minute. Zato je važno da nastavimo učiti i razvijati svoje znanje o madracima. Kupci će primijetiti ako imamo oskudno znanje”, kaže Ramona.

Zagonetka

S50, F30, B20, T65. Kad dobavljači madraca te Sales & Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga) u Švicarskoj, Arben Maloku, predstavlja karakteristike različitih madraca iz asortimana, zvuči kao da priča o linijskim putničkim avionima. Ne postoji nešto kao najbolji madrac. Najbolji zavisi od kupca, tipa tijela i navika spavanja pa se samo s pomoću postavljanja nekoliko pitanja može riješiti zagonetka i pronaći najbolji mogući madrac za svakog pojedinačnog kupca.

“Za mene je najvažnije steći znanje o dodatnim proizvodima. Kad kupac dođe, nije samo riječ o pronalasku pravog madraca nego i, na primjer, zaštiti za madrac, koja pomaže da madrac traje duže”, kaže još jedna učesnica, Lucy Belfiglio iz prodavnice u Muralti u Švicarskoj.

Lucy Belfiglio
Lucy Belfiglio iz prodavnice u Muralti, Švicarska.

Učesnici će obučavati kolege

Sleep Academy se sastoji od dva modula, pri čemu je prvi dio dvodnevna obuka. U svim državama će District Manageri izabrati uspješne zaposlenike iz prodavnica koji će učestvovati u obuci i poslije toga obučavati kolege iz svoje regije. To znači da će 23.000 zaposlenika iz prodavnica u JYSKu proći obuku za madrace.

"Madraci su jedan od naših ključnih proizvoda i želimo biti prvi izbor kupaca prilikom kupovine novog madraca. Zato sam veoma sretan što možemo kontinuirano obučavati naše zaposlenike iz prodavnica kako bi mogli pružiti profesionalnu i kompetentnu uslugu kupcima", kaže Ruben Faarup Christensen, Purchasing Director, Mattresses (direktor nabave, odjel za madrace).

Sad će učesnici akademije Sleep Academy otići kući s opsežnim znanjem o madracima za dobar san. I, kako bi to bilo potpuno jasno, pravi madrac nema oblik švicarskog krajolika, nego pruža potporu svim različitim dijelovima kičme. Tako osigurava ne samo spavanje nego i dobar san.

Ovdje pogledajte galeriju fotografija s obuke.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office