Skip to main content

1 milijarda DKK u B2B prodaji

Датум: 07/07/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Категорија: Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Od 28. juna, JYSK je ostvario ukupno 1 milijardu danskih kruna u Business to Business prodaji u našoj tekućoj finansijskoj godini. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez JYSKovog strateškog fokusa na B2B model.

1 milijarda

U finansijskoj godini 2017-18, odlučeno je da se poveća fokus na B2B prodaju čineći je većim delom JYSKove poslovne strategije. Od tada, Rene Hartung, Business to Business Director u JYSKu, i njegovi timovi imaju posao da obezbede bolje načine za realizaciju JYSKovog B2B potencijala. Posao koji je mnogo napredovao, o čemu svedoči nova prekretnica od 1 milijarde DKK u prodaji u jednoj finansijskoj godini.

Ova prekretnica ne bi bila moguća bez pomoći kolega širom JYSKa, kako Rene objašnjava.

„Mnoge kolege su učestvovale u dostizanju 1 milijarde danskih kruna u B2B prodaji. Svi oni treba da slave sebe kao deo našeg puta ka ostvarenju ciljeva. Jedan od najvažnijih razloga uspeha je saradnja naših Business to Business timova sa kolegama iz JYSK prodavnica kako bi kupca usmerili do dobrog rešenja“, kaže Rene.

JYSKovi zaposleni
Rene Hartung, Business to Business Director u JYSKu

B2B prodaja u prodavnicama

Sada više nego ikad, Rene i njegov tim primećuju povećan fokus na B2B prodaju u JYSK prodavnicama, gde zaposleni inspirišu i podstiču jedni druge. Na primer, JYSK u grčkoj je uspeo da se približi kompanijama u regionu.

„Sve u svemu, fokusirali smo se na obuku naših kolega u prodavnicama o vrednosti dosezanja do kompanija koje bi mogle da kupuju u JYSKu, što nam je pomoglo da još više proširimo JYSKov B2B potencijal“, kaže Rene.

Prodavnice su sastavni deo JYSKovog B2B modela jer omogućavaju potencijalnim kupcima da izbliza vide naš asortiman.

Zemlje u kojima JYSK posluje uz B2B model

  • Hrvatska
  • Češka Republika
  • Danska
  • Finska
  • Nemačka
  • Grčka
  • Mađarska
  • Holandija
  • Norveška
  • Poljska
  • Rumunija
  • Švedska

„Naš B2B model veoma dobro funkcioniše sa JYSKovim asortimanom koji je pogodan za kompanije kao što su hoteli, restorani, kancelarije, škole, ponuđači apartmana i još mnogo toga. Uz naše brojne prodavnice, potencijalnim kupcima je lako da posete JYSK, pogledaju naš asortiman proizvoda i dobiju kvalifikovane savete od kolega iz prodavnice“, objašnjava Rene.

Budući potencijal

Prekretnicu takođe treba posmatrati u svetlu širenja poslovanja koje je JYSK B2B imao poslednjih godina. Dok je JYSK B2B poslovao samo u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Nemačkoj 2018. godine, JYSK sada ima lokalna B2B odeljenja u 12 zemalja. Broj koji će nastaviti da raste u narednim godinama.

„Sada kada smo dostigli novu prekretnicu od 1 milijarde DKK u prodaji, znamo da JYSKov B2B model ima mnogo veći potencijal. U narednoj finansijskoj godini, takođe nam je plan da proširimo naša B2B odeljenja na još više zemalja“, kaže Rene.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office