Skip to main content

1 milijarda DKK u B2B prodaji

Datum: 07/07/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Od 28. juna JYSK je postigao ukupno 1 milijardu danskih kruna u prodaji Business to Business u tekućoj finansijskoj godini. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez strateškog fokusa na JYSKov B2B model.

1 milijarda

U finansijskoj godini 2017./2018. odlučeno je da se poveća fokus na B2B prodaju tako da postane veći dio JYSKove poslovne strategije. Od tad je zadatak Rene Hartunga, Business to Business Directora (direktor odjela Business to Business) u JYSKu, i njegovog tima da osigura bolje prilike za postizanje JYSKovog B2B potencijala. Taj zadatak je prešao dug put, kako pokazuje novo postignuće od 1 milijarde DKK u prodaji u jednoj finansijskoj godini.

To ne bi bilo moguće bez pomoći kolega iz cijelog JYSKa, kako Rene objašnjava.

“Mnogo kolega je bilo uključeno u postizanje 1 milijarde danskih kruna u B2B prodaji. Svi bi trebali čestitati sami sebi na učestvovanju u našem putu prema postizanju ciljeva. Jedan od najvažnijih razloga našeg uspjeha je saradnja naših Business to Business timova s kolegama iz JYSKih prodavnica u usmjeravanju kupaca prema dobrom rješenju”, kaže Rene.

Zaposlenik JYSKa
Rene Hartung, Business to Business Director u JYSKu

B2B prodaja u prodavnicama

Više nego ikad prije, Rene i njegov tim doživljavaju pojačan fokus na postizanje B2B prodaje u JYSKovim prodavnicama, pri čemu se zaposlenici međusobno inspiriraju i ohrabruju. Na primjer, JYSK Grčka je uspješno pristupio kompanijama u lokalnom području.

“Općenito, fokusirali smo se na obuku zaposlenika u prodavnicama u pogledu vrijednosti komunikacije s kompanijama koje bi mogle kupovati u JYSKu, što nam je pomoglo da dodatno proširimo JYSKov B2B potencijal”, kaže Rene.

Prodavnice su ključni dio JYSKovog B2B modela, jer omogućavaju da potencijalni kupci vide naš asortiman u blizini.

Zemlje u kojima JYSK radi s B2B modelom

 • Hrvatska
 • Češka Republika
 • Danska
 • Finska
 • Njemačka
 • Grčka
 • Mađarska
 • Nizozemska
 • Norveška
 • Poljska
 • Rumunija
 • Švedska

“Naš B2B model se izvrsno uklapa s JYSKovim asortimanom, prikladnim za kompanije kao što su hoteli, restorani, uredi, škole, iznajmljivače apartmana i puno više. Budući da imamo mnoge prodavnice, naši potencijalni kupci mogu lako posjetiti JYSK, pogledati naš asortiman proizvoda i dobiti kvalitetne upute od naših zaposlenika u prodavnicama”, objašnjava Rene.

Budući potencijal

Postignuće treba gledati i u svjetlu proširenja koje je JYSK B2B imao posljednjih godina. Dok je JYSK B2B 2018. djelovao samo u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, JYSK sad ima lokalne B2B odjele u 12 zemalja. To je broj koji će nastaviti rasti u nadolazećim godinama.

“Budući da smo postigli novu prekretnicu od 1 milijarde DKK u prodaji, jasno nam je da postoji puno više potencijala u JYSKovom B2B modelu. U nadolazećoj finansijskoj godini također planiramo proširiti B2B odjele u još više zemalja", kaže Rene.

 

Latest news

Lars Larsen

JYSK sjećanja: Sretan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSK sjećanja slavimo našeg osnivača Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Prije godinu dana je Ventsislav Chavdarov počeo raditi kao Logistic Manager u Distributivnom centru Božurište (DCB). Od tada su implementirana dva nova važna projekta u DCB-u.

Talent akademija JBA

JYSK talent akademija – ulaganje u nadarene

24/07/2022 - JYSK BiH svojim je talentima pružio nove mogućnosti i osigurao uspješan završetak prve generacije polaznika Talent akademije.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office