Skip to main content
B2B photo

Lokalni angažman povećava B2B prodaju u Grčkoj

Datum: 19/10/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Julia Giannakoulia
Julia Giannakoulia je Logistics Responsible (osoba nadležna za logistiku) u prodavnici na Rodosu u Grčkoj.

JYSK Grčka vrlo je uspješan u B2B prodaji (eng. Business to Business). Tajna tog uspjeha su jaka lokalna prisutnost i saradnja.

U Grčkoj JYSK ima najveći udio B2B prodaje. Tome nije bila prepreka to što kompanija u Grčkoj od januara 2021. ima samo jedan B2B odjel. Međutim, udio prodaje već je bio velik prije toga.

Julia Giannakoulia je Logistics Responsible u prodavnici na grčkom ostrvu Rodos i puno godina radi s B2B kupcima. Prema njenim riječima, vrlo je važan predan i angažiran lokalni rad.

„Imamo neke B2B kupce koje znamo po imenu i s njima smo razvili sjajan poslovni odnos. Osim toga, B2B odjel nam je od velike pomoći u utvrđivanju raspoloživosti proizvoda na zalihama i pruža nam potrebnu službu za korisnike”, kaže Julia.

Fokus na kupce u susjedstvu

Kad god se u blizini neke JYSKove prodavnice otvori nov hotel, restoran ili neki drugi poslovni objekt, zaposlenik te JYSKove prodavnice kontaktira te subjekte i prosljeđuje kontaktne podatke B2B odjelu. A kada se otvori nova JYSKova prodavnica, na njeno otvaranje pozivaju se svi relevantni poslovni subjekti u susjedstvu.

Themis Katsis
Themis Katsis je B2B Manager (B2B menadžer) u JYSKu Grčka.

Ovdje B2B odjel pruža podršku prodavnici mjesečnim pozivima radi pružanja savjeta, brošura i oglašavanja na društvenim mrežama te motivira prodavnice natjecanjima u svrhu povećanja prodaje. Dalje, B2B također prilikom otvaranja prodavnica dolazi s banerima na smotavanje u susret potencijalnim novim kupcima.

„Naš moto je „Malim koracima do ciljeva”, pa radimo u timskom duhu, odvažno sa stavom „Da, ja to mogu”, te dajemo povratne informacije. Puno malih kompanija želi kupovati od nas, ali i dalje ima prostora za povećanje broja kupaca”, kaže Themis Katsis, B2B Manager u JYSKu Grčka.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office