Skip to main content
Employees highfive

Zadovoljstvo poslom se povećava kod zaposlenih u JYSKu

Датум: 01/03/2024

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Nova anketa sa stopom učešća od 97 posto zaposlenih u JYSKu pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo sa nivoa koji je već bio visok 2022.

ESS 2024. ukratko

  • Učestvovalo je 97% svih zaposlenih u JYSKu
  • Zadovoljstvo poslom se povećalo za 1 procentni poen na 75 od 100
  • Lojalnost je ostala na 82 od 100
  • Direktni rukovodioci su dobili ocenu 84 od 100
  • I vrednosti i osnaživanje su ocenjeni sa 83 od 100

„Izgleda prilično dobro.“

Tako je rekao Jan Verhoek, Executive Vice President HR, kada je rezimirao sveukupne rezultate ovogodišnje ankete o zadovoljstvu zaposlenih (poznate i kao ESS). To je rekao sa velikim osmehom na licu jer je „prilično dobro“ veoma skroman način da se sumiraju rezultati ankete.

Anketa je sprovedena među svim JYSKovim zaposlenima u prodavnicama, distributivnim centrima i kancelarijama tokom januara 2024, a impresivnih 97 procenata je iskoristilo pravo i dužnost da se izjasni.

Verujem da su naše vrednosti tako visoko ocenjene zato što se naši kvalifikovani menadžeri na svim nivoima svakodnevno njima vode.
– Jan Verhoek, Executive Vice President HR

Ukupna ocena zadovoljstva i motivacije na poslu porasla je za jedan procentni poen u poređenju sa prethodnim istraživanjem 2022. i dostigla je 75 od 100 mogućih poena. Ocena lojalnosti prema JYSKu je ostala na 82.

„Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali. Činjenica da toliko naših zaposlenih koristi ovu priliku da se izjasni je fantastična i izuzetna. To pokazuje da vam je stalo i da se angažujete na tome da JYSK postane još bolje mesto za rad, a time su rezultati reprezentativni za celu našu organizaciju. Nama kao kompaniji, to su neprocenjive informacije koje sada moramo da iskoristimo da bismo se poboljšali u svakoj oblasti u kojoj možemo“, rekao je Jan.

Jan Verhoek
„Želeo bih srdačno da se zahvalim svima koji su učestvovali“, rekao je Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

Vrednosti i menadžeri osnažuju zaposlene

Pored ukupnih impresivnih rezultata, Jan je posebno ponosan na činjenicu da tri oblasti definišu prednosti kompanije JYSK kao radnog mesta: Snažno rukovodstvo, kompanija vođena vrednostima i osnaženi zaposleni.

Kada se od zaposlenih traži da ocene svog direktnog menadžera, prosečna ocena je 84 od 100. Ovaj rezultat je iznad referentne vrednosti koju koristi kompanija Ennova, konsultantska kompanija koja je sprovela anketu, a definisana je kao „vrhunski u klasi“, što znači da je JYSK među kompanijama sa najvećim učinkom u ovoj kategoriji.

Kada su zaposleni upitani koliko se dobro identifikuju sa vrednostima kompanije JYSK – trgovina, kolegijalnost i poslovni duh – prosečna ocena je 83 od 100. Kada su upitani o osnaživanju, što označava da vam je pruženo poverenje i data mogućnost da sami donosite odluke i preuzmete odgovornost za svoje zadatke, ocena je takođe 83 od 100. Oba rezultata su i „vrhunska u klasi“.

„Verujem da su naše vrednosti tako visoko ocenjene zato što se naši kvalifikovani menadžeri na svim nivoima, bilo da je u pitanju Store Manager ili Country Director, svakodnevno njima vode i to omogućava našim zaposlenima da preuzmu odgovornost za sopstvene zadatke i donose prave odluke za JYSK. To je nešto na šta svi možemo da budemo zaista ponosni“, rekao je Jan.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office