Skip to main content
Employees highfive

Zadovoljstvo poslom se povećava za JYSKove zaposlenike

Datum: 01/03/2024

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Nova anketa s postotkom učešća od 97 posto JYSKovih zaposlenika pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo s već visokog nivoa 2022.

ESS 2024. ukratko

  • 97% od ukupnog broja JYSKovih zaposlenika je učestvovalo
  • Zadovoljstvo poslom se povećalo za 1 postotni bod na 75 od 100
  • Odanost je ostala na 82 od 100
  • Neposredni rukovoditelji su ocijenjeni s 84 od 100
  • I vrijednosti i osnaživanje su ocijenjeni s 83 od 100

“Izgleda prilično dobro.”

Tako kaže Jan Verhoek, Executive Vice President HR, kada rezimira ukupne rezultate ovogodišnje ankete o zadovoljstvu zaposlenih (jednostavno poznate kao ESS). Tako kaže on s velikim osmijehom na licu jer ‘prilično dobro’ je dosta skroman sažetak rezultata ankete.

Anketa je provedena kod svih JYSKovih zaposlenika u prodavnicama, distributivnim centrima i uredima tokom januara 2024. i impresivnih 97 posto je iskoristilo svoje pravo i dužnost da iskaže svoje mišljenje.

Smatram da su naše vrijednosti tako visoko ocijenjene jer ih naši stručni menadžeri svaki dan proživljavaju na svim nivoima.
- Jan Verhoek, Executive Vice President HR

Ukupni rezultat za zadovoljstvo poslom i motivaciju je povećan za jedan postotni bod u poređenju s prethodnom anketom 2022. i postigao je 75 od mogućih 100 bodova. Rezultat za odanost prema JYSKu je ostao 82.

“Želio bih se mnogo zahvaliti svima koji su učestvovali. Činjenica da je toliko naših zaposlenika iskoristilo ovu priliku da kaže svoje mišljenje je i fantastična i značajna. Pokazuje da vam je stalo i da sudjelujete kako bi JYSK bio još bolje radno mjesto i to čini rezultate reprezentativnim za cijelu našu organizaciju. To je neprocjenjiva informacija koju sada kao kompanija trebamo iskoristiti kako bismo se poboljšali gdje god možemo”, kaže Jan.

Jan Verhoek
“Želio bih se mnogo zahvaliti svima koji su učestvovali", kaže Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

Vrijednosti i menadžeri osnažuju zaposlenike

Pored ukupnih impresivnih rezultata, Jan je posebno ponosan na činjenicu da tri područja definiraju JYSKove jake strane kao radnog mjesta: Snažno vodstvo ljudi, kompanija vođena vrijednostima i osnaženi zaposlenici.

Kada su zaposlenici upitani da ocijene svog neposrednog rukovoditelja prosječna ocjena je 84 od 100. Taj rezultat je iznad mjerila koje koristi Ennova, konsultantska firma koja je korištena za provođenje ankete, i koje se definira kao “najbolje u klasi”, što znači da je JYSK među najuspješnijim kompanijama u ovoj kategoriji.

Kada su zaposlenici upitani koliko se poistovjećuju s JYSKovim vrijednostima kompanije – Tradesman, Colleague and Corporate Spirit (trgovački, kolegijalni i korporacijski duh) – prosječni rezultat je 83 od 100. Kada su upitani o osnaženju – što znači da vam se vjeruje i dopušta da samostalno donosite odluke i da preuzimate odgovornost – rezultat je također 83 od 100. Oba rezultata su također “najbolje u klasi”.

“Smatram da su naše vrijednosti tako visoko ocijenjene jer ih svakodnevno naši stručni menadžeri proživljavaju na svim nivoima, bilo da su Store Manager ili Country Director, i to naše zaposlenike čini osnaženim za preuzimanje odgovornosti za svoje zadatke i donošenje pravih odluka za JYSK. To je nešto čime se svi možemo ponositi”, kaže Jan.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office