Skip to main content

„Vidite – popravite“ obezbeđuje atraktivnije prodavnice

Датум: 22/10/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Attractive Stores

Vidite, popravite

Ako vidite nešto što ne izgleda kako bi trebalo, popravite to odmah. Ovo je prilično jednostavna rutina koja se pokazala kao veliki uspeh u prodavnicama.

Da li dušek izgleda malo neuredno nakon što ga je kupac isprobao? Da li vidite oznaku za cenu na podu? Ili je polici za peškire potrebno brzo čišćenje kako bi stvari bile uredne? Onda popravite to.

Ova nova rutina pod nazivom „vidite, popravite“ možda zvuči prilično jednostavno, ali se pokazala kao veliki uspeh u JYSKovim prodavnicama širom Evrope.

Jordi Guardiola
Jordi Guardiola je Store Manager (menadžer prodavnice) u La Nusiji u Španiji.

„Kada kupac uđe u prodavnicu u bilo koje doba dana, prodavnica bi trebalo da mu bude atraktivna, a rutina „vidite, popravite“ bila je od suštinskog značaja za postizanje tog cilja. Koristeći rutinu „vidite, popravite“, prodavnicu činimo sve privlačnijom za kupce, što znači da možemo još više da se fokusiramo na kupca i povećamo prodaju“, kaže Jordi Guardiola, Store Manager u La Nusiji u Španiji.

Atraktivno i produktivno

Nova rutina pokrenuta je video snimkom u prošloj finansijskoj godini i tema je svakog mesečnog sastanka i svakodnevnog planiranja. To bi trebalo da učini prodavnice atraktivnijim, ali je i efikasnije ako zaposleni u prodavnici vidi nešto na putu od blagajne do skladišta i odmah to popravi umesto da doda na listu i vrati se kasnije.

„Radi se o tome da uradite nešto dok već radite druge stvari. Ovo je takođe važno za nas kao Retail Managere (menadžer za maloprodaju) ili District Managere (oblasni menadžer) kako bismo dali dobar primer. Kada vidimo nešto tokom posete prodavnici, Store Manager ne dobija samo objašnjenje kako da reši problem, već mu i pomažemo“, kaže Héctor Torres, Retail Manager u JYSKu u Španiji i Portugalu.

Međutim, Héctor takođe smatra da je važno naglasiti da se ne treba zaustaviti i popraviti nešto u svakoj situaciji.

„To je, naravno, balans. Kada ste sa kupcem, kupac je na prvom mestu i ne možete da radite druge stvari, ali kada odete do radnog stola po zadatak, možete brzo da obavite neke stvari u pokretu“, kaže Héctor.

Héctor Torres
Héctor Torres je Retail Manager (menadžer za maloprodaju) u JYSKu u Španiji i Portugalu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office