Skip to main content

Primjenom principa „Ako primijetite, ispravite” osigurava se povećavanje atraktivnosti prodavnica

Datum: 22/10/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores

Ako primijetite, ispravite

Ako primijetite da nešto ne izgleda kako treba, odmah to ispravite. To vrlo jednostavno načelo pokazalo se u prodavnicama veoma korisnim.

Izgleda li madrac malo neuredno nakon što ga je kupac isprobao? Vidite da etiketa s cijenom leži na podu? Ili je policu za peškire potrebno brzo očistiti da bi bila urednija? Onda to ispravite.

Taj novi princip „Ako primijetite, ispravite” možda zvuči vrlo jednostavno, ali se u JYSKovim prodavnicama širom Evrope pokazao vrlo korisnim.

Jordi Guardiola
Jordi Guardiola je Store Manager (voditelj prodavnice) u gradu La Nucía u Španiji.

„Kupcu koji ulazi u prodavnicu ona treba biti atraktivna, neovisno o tome u koje vrijeme dana je posjećuje” i načelo „Ako primijetite, ispravite” ključno je za postizanje tog cilja. Primjenom principa „Ako primijetite, ispravite” prodavnicu uvijek nastojimo efikasnije učiniti atraktivnom za kupce, što nam omogućuje da se još više fokusiramo na kupca i da povećamo prodaju”, kaže Jordi Guardiola, Store Manager u gradu La Nucía u Španiji.

Atraktivno i produktivno

Taj novi princip uveden je u prošloj finansijskoj godini uz videozapis i tema je svakog mjesečnog sastanka te dnevnog planiranja. On treba povećati atraktivnost prodavnica, ali je i efikasnije ako zaposlenik u prodavnici na putu od stola kase do skladišta nešto primijeti i odmah to ispravi, umjesto da ga doda na spisak zadataka i poslije se vrati.

„Radi se o tome da nešto uradite već dok obavljate druge zadatke. Za nas kao Retail Managera (menadžera maloprodaje) ili District Managera (regionalnog menadžera) ovo je također važno radi vođenja dobrim primjerom. Ako prilikom posjete prodavnici nešto primijetimo, ne kažemo samo Store Manageru da to treba ispraviti, nego mu i pomognemo u tome”, rekao je Héctor Torres, Retail Manager u JYSKu Španija i Portugal.

Međutim, Héctor također smatra da je važno naglasiti da ne trebate u svakoj situaciji zastati i nešto ispraviti.

„To je, naravno, pitanje mjere. Ako ste u komunikaciji s kupcem, on ima najveći prioritet i ne možete obaviti druge stvari, ali ako krenete do područja stola za rad s kupcima radi izvršenja nekog zadatka, na putu možete obaviti nekoliko brzih radnji”, kaže Héctor.

Héctor Torres
Héctor Torres je Retail Manager u JYSKu Španija i Portugal.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office