Skip to main content

Unified Commerce: Dugogodišnji san samo što nije postao stvarnost

Datum: 12/03/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Seamless Cross Channel

Put kupaca se znatno promenio od pokretanja prve JYSKove veb prodavnice 2010. godine. Unified Commerce je JYSKov odgovor. Uskoro će mnoge nove funkcije doprineti tome da naši kupci dobijaju još besprekorniji doživljaj.

Snimak ekrana
Snimak ekrana iz novog IT sistema

JYSK je 2010. pokrenuo prvu veb prodavnicu u Danskoj. Tada su onlajn prodaja i prodavnice bile dva različita kanala prodaje. Od tada je JYSK dodavao veb prodavnice u svim zemljama, kao i mnogo funkcija, pa je postalo jasno da bi trebalo napraviti kombinaciju ova dva kanala prodaje kako bi se izašlo u susret potrebama kupaca.

Zato je pokrenut projekat Unified Commerce, a sada će sav naporan rad na njemu uskoro postati vidljiv. Uvođenje počinje ovog proleća uz mnoge prednosti za zaposlene i kupce. Prva zemlja će biti Danska, zatim Finska, a za nekoliko godina će svih 28 JYSKovih zemalja imati sve nove funkcije.

„Očekivanja kupaca su se mnogo promenila i nastaviće da se menjaju. Zbog toga se fokusiramo na ispunjavanje potreba kupaca, kako bismo im obezbedili besprekoran doživljaj na mreži, u prodavnicama i u našim Customer Service Centres. Nije bitno da li kupci kupuju u prodavnicama ili na mreži, sve dok kupuju u JYSKu“, kaže Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital & Business Development (izvršni potpredsednik za doživljaj kupaca, digitalni i poslovni razvoj).

Napredniji kupci

Nova IT platforma i nova tačka prodaje su bile neophodne radi veće fleksibilnosti. Unified Commerce će nam omogućiti da inspirišemo i informišemo, da kupujemo, da menjamo, otkazujemo i ispunjavamo narudžbine, kao i da vršimo povraćaje i zamene bilo gde i na svim tačkama kontakta i uređajima.

Pored toga, sve funkcije će biti dostupne i na pametnim telefonima u prodavnicama. To će omogućiti da se narudžbina pokrene u oblasti za dušeke i da se završi na kasi ili da se cela narudžbina odradi preko telefona.

Naše kolege u prodavnicama će takođe moći da prodaju i proizvode koji se prodaju samo na mreži, kao i da menjaju onlajn narudžbine. Novi IT sistem će takođe biti mnogo pouzdaniji u pogledu provere vremena isporuke i toga kada će proizvodi koji nisu na zalihama ponovo biti dostupni. To su samo neke od prednosti.

„Put kupaca je složen i ima mnogo tačaka kontakta, a na svakoj od tih tačaka kontakta na putu možete da osvojite ili izgubite kupca. Zato smo shvatili koliko je bitno da se sve tačke kontakta ujedine i da se ostvari još bliskija saradnja među njima“, kaže Niels.

Nove funkcije koje se ističu

  • Sve funkcije sa kase će biti dostupne na pametnim telefonima. Na primer, narudžbina će moći da se pokrene u oblasti za dušeke i da se završi na kasi ili da se cela odradi preko telefona.
  • Moći će da se prodaju i proizvodi koji se inače prodaju samo na mreži, kao i da se menjaju onlajn narudžbine.
  • Kupci u prodavnicama će moći da izaberu iste opcije isporuke kao i onlajn kupci. Uopšteno govoreći, obrada narudžbina će biti mnogo fleksibilnija, pa će kupci moći brže da preuzimaju narudžbine. Zalihe u prodavnici mogu da se koriste za OOPUS narudžbine.
  • Mnogo pouzdaniji podaci kako bi se znalo kada će proizvod koji nije na zalihama ponovo moći da se isporučuje.
  • Ako kupac poseti prodavnicu i želi da se vrati kući da bi razmislio o kupovini nekog proizvoda, slanje ponude poštom će biti moguće. Putem pošte, kupac može da se prijavi i dovrši narudžbinu od kuće. Prodavnica će ostvariti prodaju.

 

Latest news

Spain

Najviše novih prodavnica otvoreno u Španiji i Poljskoj

28/09/2023 - Ove fiskalne godine, u nijednoj drugoj zemlji nije otvoreno toliko mnogo prodavnica kao u Španiji i Poljskoj.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za Paraolimpijske igre

26/09/2023 - Do Paraolimpijskih igara u Parizu ostalo je manje od godinu dana, a predstavnici kompanije JYSK su porazgovarali sa nekim od sportista koji će učestvovati u igrama.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Oko sveta: Grčka osvojila Business Champions Award, Španija i Portugal dostigli broj od 150 prodavnica

22/09/2023 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office