Skip to main content

Unified commerce: dugogodišnji san je blizu ostvarenja

Datum: 12/03/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Seamless Cross Channel

Iskustvo korisnika se značajno promijenilo od pokretanja prve JYSKve web-prodavnice u 2010. Unified Commerce je JYSKov odgovor. Uskoro će mnoge nove funkcije omogućiti kupcima još bolje iskustvo.

Snimak ekrana
Snimak ekrana od novog IT sistema

2010. JYSK je pokrenuo prvu web-prodavnicu u Danskoj. U tu vrijeme su internetske i fizičke prodavnice predstavljale zasebne prodajne kanale. Otada je JYSK dodao web-prodavnice u svim zemljama, kao i brojne funkcije, i postalo je jasno da ta dva zasebna prodajna kanala treba kombinirati radi ispunjenja potreba kupaca.

Zato je pokrenut projekt Unified Commerce i uskoro će sav golemi trud doći do izražaja. Uvođenje počinje ovog proljeća, a donijet će brojne prednosti za zaposlenike i kupce. Prva država će biti Danska, zatim Finska, a za nekoliko godina će svih 28 JYSKovih država imati nove funkcije.

"Očekivanja kupaca su se značajno promijenila i nastavit će se mijenjati. Upravo zato je naš fokus bio na ispunjavanju potreba kupaca za besprijekornim doživljajem na internetu, u fizičkim prodavnicama i u našim Customer Service Centres. Nije važno da li korisnici kupuju u prodavnicama ili online, sve dok kupuju u JYSKu", kaže Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital & Business Development (izvršni potpredsjednik za korisničko iskustvo, digitalne usluge i razvoj poslovanja).

Napredniji kupci

Nova IT platforma i novo prodajno mjesto su potrebni za više fleksibilnosti. Unified Commerce će omogućiti inspiraciju, informiranje, kupovinu, promjenu/otkazivanje, ispunjavanje narudžbi i povrate/razmjenu bilo gdje i na svim kontaktnim tačkama i uređajima.

Nadalje, sve funkcije će također biti raspoložive na pametnim telefonima u prodavnicama. Tako će se omogućiti pokretanje narudžbe u zoni madraca i završavanje na kasi ili ispunjavanje narudžbe na telefonu.

Naši zaposlenici u prodavnicama će također moći prodavati proizvode koji su raspoloživi samo na internetu i mijenjati internetske narudžbe. Novi IT sistem će također biti puno pouzdaniji prilikom provjere vremena isporuke i ponovne raspoloživosti proizvoda na zalihama. To su samo neke od prednosti.

"Iskustvo kupaca je kompleksno, uz mnoge kontaktne tačke na kojima možete dobiti ili izgubiti kupce tokom postupka. Zbog toga smo uvidjeli važnost objedinjavanja svih kontaktnih tačaka i njihovog dodatnog povezivanja", kaže Niels.

Istaknute osobine novih funkcija

  • Sve funkcije provjere će biti dostupne na pametnim telefonima. Na primjer, bit će moguće pokrenuti narudžbu na telefonu u zoni madraca i završiti je na kasi ili je završiti na telefonu.
  • Bit će moguće prodavati proizvode koji su raspoloživi samo na internetu i pomoći kupcima da promijene internetske narudžbe u prodavnici.
  • Kupci u prodavnicama će moći izabrati iste opcije isporuke kao i kupci putem interneta. Općenito, bit će puno više fleksibilnosti u obrađivanju narudžbi, što će kupcima omogućiti brže preuzimanje narudžbe. Zalihe u prodavnicama se mogu koristiti za OOPUS narudžbe (order online, pick-up in store - naručite online i preuzmite u prodavnici).
  • Puno pouzdaniji podaci o ponovnoj raspoloživosti proizvoda koji nije na zalihama.
  • Ako kupac posjeti prodavnicu i želi poći kući i razmisliti o kupovini nekog proizvoda, moći će dobiti ponudu putem e-maila. U e-mailu, kupac se može prijaviti i dovršiti narudžbu direktno od kuće. Prodaja se i dalje pripisuje prodavnici.

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office