Skip to main content

Naš CEO donosi dobre vesti: Spremni smo za novi početak

Датум: 08/02/2022

Author: ,

Категорија: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Jan Bøgh
Jan Bøgh
President & CEO

Poštovane kolege,

Nakon više od dve godine pandemije virusa korona koja je donela izazove i nesigurnost, možemo konačno početi da se više radujemo životu kakav smo znali pre februara 2020.

U Danskoj je vlada donela odluku da virus korona više ne treba da se smatra ozbiljnom bolešću za društvo i da će uskoro sva ograničenja biti uklonjena.

Znam da to nije slučaj u svim zemljama, ali verujem da će većina zemalja krenuti u tom pravcu i da je makar došlo do promene strategije gde se umesto zatvaranja maloprodajnih objekata prešlo na vakcinaciju ljudi.

Još jači

Samim tim, ima smisla da bacimo pogled na prethodne dve poslovne godine i ocenimo učinak JYSKa.

Kada gledam učinak, jasno mi je da ste svi obavili sjajan posao uprkos neizvesnostima sa kojima ste se suočavali i želim svima da se zahvalim na tome.

Verujem da je JYSK sada postao još snažnija kompanija nego što je bila pre dve godine i da je ta velika snaga, uprkos izazovima sa kojima smo se suočili, omogućila da nastavimo ulaganje u otvaranje novih prodavnica, aktivnosti u prodavnicama, rebrendiranje u Austriji i Nemačkoj i izgradnju novog distributivnog centra u Mađarskoj, da samo spomenem neke od aktivnosti.

Nova normalnost

I to je važno, jer čak i ako su se izazovi virusa korona smanjili, suočavamo se sa drugim problemima.

„Verujem da je JYSK još jača kompanija sada nego što je bila pre dve godine.“
- Jan Bøgh, President & CEO

Globalni lanac snabdevanja je još uvek napregnut zbog posledica virusa korona, raste inflacija i cene sirovina, nizak nivo nezaposlenosti čini još izazovnijom konkurentnost za sjajne nove kolege, tako da moramo da napravimo mnogo koraka kako bismo JYSK učinili održivijim.

Štaviše, siguran sam da će neke promene koje smo videli tokom pandemije dovesti do trajnih promena u načinu na koji ljudi žive i kupuju.

Siguran sam da će vam, ako razmislite o sopstvenom životu i promenama koje ste uneli vi i vaša porodica, biti lakše da pronađete primere za ovo.

JYSKova strategijaDeo strategije

Nisam zabrinut.

JYSK je bio uspešan u mnogo različitih okolnosti i kriznih situacija, ali to zahteva da unesemo neophodne promene i prisetimo se naših osnovnih vrednosti u duhu trgovine, kolegijalnosti i korporativnosti.

To takođe znači da treba da koristimo mogućnost za ponovno putovanje i lične susrete u različitim zemljama i da postanemo jači timovi povezivanjem na način koji nije moguć pomoću aplikacije Teams.

Isti slučaj je i sa JYSK Managament timom, koji je nedavno počeo da radi na strategiji za fiskalnu 2023. godinu.

Tokom priprema, moje kolege iz Executive Management tima i ja smo imali mogućnost da učestvujemo u najvećoj maloprodajnoj konferenciji NFR u svetu.

To nam je donelo mnogo inspiracije i dokaz da je ono što radi JYSK u velikoj meri u skladu sa očekivanjima budućih kupaca.

Posebno sam primetio da su se, iako su mnogi „stručnjaci“ pre nekoliko godina predviđali nestanak fizičkih prodavnica, svi na NRF konferenciji složili da će fizičke prodavnice postati još važnije u budućnosti i da će kupci posebno želeti manje prodavnice blizu kuće što se, naravno, savršeno slaže sa našom strategijom da budemo blizu kupaca.

Vaše mišljenje se uvažava

Na kraju, želim da kažem nekoliko reči o ESS anketi, za koju se nadam da ste u njoj svi učestvovali.

U JYSKu imamo pravo i dužnost da iskažemo svoje mišljenje i svako mišljenje se uvažava.

Samim tim, ja i sve kolege iz menadžmenta se radujemo vašim odgovorima i koristićemo ih da bismo JYSK učinili još boljim mestom za rad.

Srdačan pozdrav,

Jan Bøgh
President & CEO

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office