Skip to main content

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Spremni za novi početak

Datum: 08/02/2022

Author: ,

Kategorija: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Jan Bøgh
Jan Bøgh
President & CEO

Drage kolegice i kolege,

Nakon više od dvije godine pandemije koronavirusa koja je stvorila izazove i nesigurnost, konačno se možemo radovati životu koji je više poput onog koji smo poznavali prije februara 2020.

U Danskoj je vlada odlučila da koronavirus više ne treba smatrati kritičnom bolesti za društvo i skoro sve restrikcije su uklonjene.

Znam da to nije slučaj za sve zemlje, ali vjerujem da većina zemalja ide u tom pravcu i barem se strategija promijenila od zatvaranja prodavnica u vakcinaciju ljudi.

Čak i jači

Zato ima smisla pogledati unazad dvije prometne godine i procijeniti učinkovitost JYSKa.

Kad se to uradi, jasno mi je da ste svi obavili izvrstan posao uprkos neizvjesnosti s kojom smo bili suočeni i želim se svima vama zahvaliti za to.

Vjerujem da je JYSK sad čak i jača kompanija nego što smo to bili prije dvije godine i veliku snagu predstavlja to što smo, uprkos izazovima s kojima smo se suočili, mogli nastaviti investirati u otvaranje novih prodavnica, aktivnosti prodavnica, rebrendiranje u Austriji i Njemačkoj i izgradnju novog distribucijskog centra u Mađarskoj, što je samo nekoliko istaknutih primjera koje treba spomenuti.

Novo normalno

I to je važno jer, iako su izazovi zbog koronavirusa smanjeni, suočavamo se s drugim problemima.

"Vjerujem da je JYSK sad čak i jača kompanija nego što smo to bili prije dvije godine."
- Jan Bøgh, President & CEO

Globalni lanac opskrbe je još uvijek pod pritiskom kao posljedica koronavirusa, inflacija i cijene sirovog materijala rastu, niska nezaposlenost čini nadmetanje za sjajne nove kolege još izazovnijim, a još uvijek moramo poduzeti mnogo koraka kako bismo JYSK napravili održivijim.

Osim toga, siguran sam da će neke od promjena koje smo vidjeli tokom pandemije dovesti do dugotrajnih promjena u tome kako ljudi žive i obavljaju kupovinu.

Siguran sam da, ako razmislite o svom životu i promjenama koje ste napravili vi i vaša porodica, bit će lako pronaći primjere za to.

JYSKova strategijaDio strategije

Nisam zabrinut.

JYSK je bio uspješan u mnogo različitih okolnosti i kriznih situacija, ali potrebno je da napravimo neophodne promjene i prisjetimo se naših temeljnih vrijednosti a to je trgovački, kolegijalni i korporacijski duh.

To također znači da trebamo iskoristiti prilike da ponovo putujemo i fizički se sastajemo u raznim zemljama i postanemo jači timovi povezivanjem na način koji nije moguć putem servisa Teams.

Ovo je također slučaj za JYSKov upravni tim, gdje smo nedavno počeli raditi na strategiji za FY23.

Za pripremu smo moje kolege iz izvršnog upravnog tima i ja imali priliku učestvovati u najvećoj svjetskoj maloprodajnoj konferenciji NFR.

To je donijelo mnogo inspiracije kao i dokaz da je to što radimo u JYSKu veoma usklađeno s očekivanjima budućih kupaca.

Posebno sam primijetio da, iako su mnogi "stručnjaci" prije nekoliko godina predviđali kraj fizičkih prodavnica, svi na NRFu su se složili da će fizičke prodavnice u budućnosti postati još značajnije, a da će kupci posebno davati prednost malim prodavnicama u blizini kuće, što je, naravno, sasvim u skladu s našom strategijom približavanja našim kupcima.

Vaše mišljenje se računa

Na kraju želim reći nekoliko riječi o ESS anketi, u kojoj ste, nadam se, svi učestvovali.

U JYSKu imamo pravo i dužnost da kažemo svoje mišljenje i svačije mišljenje se računa.

Zato se sve moje kolege iz uprave i ja radujemo što ćemo vidjeti vaše odgovore i iskoristiti ih kako bi JYSK postao još bolje radno mjesto.

Srdačno,

Jan Bøgh
President & CEO

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK doseže 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. je JYSK proslavio važnu prekretnicu u Bugarskoj dosegnuvši 50 prodavnica u državi. Pedeseta prodavnica je otvorena u istom gradu u kojem se nalazi naša prva bugarska prodavnica, Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK u mom domu

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji vaši kolege koriste JYSKov namještaj i proizvode u skladu s njihovim potrebama.

Anna Rusnáková

“Pronašla sam se u ovom poslu”

17/03/2023 - Anna Rusnáková iz grada Rimavská Sobota u Slovačkoj kaže da se pronašla u radu u prodavnici.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office