Skip to main content

Naš CEO donosi dobre vesti: Pripremanje za novu finansijsku godinu

Датум: 11/05/2022

Author: ,

Категорија: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President i CEO, JYSK.

Poštovane kolege,

Prošle nedelje sam imao zadovoljstvo da se upoznam sa članovima JYSKovog rukovodećeg tima i rukovodećim timovima u zemljama prilikom uvodnog sastanka povodom godišnje strategije u hotelu HimmerLand u Danskoj.

Kao i uvek, bio sam oduševljen energijom i posvećenošću svih kolega iz JYSKa. Radujem se finansijskoj godini 2023. i svim izazovima koje ona nosi sa sobom, a s kojima ćemo se sigurno suočiti.

Na primer, stopa nezaposlenosti je niska i zbog toga je neophodno da JYSK može da privuče i zadrži zaposlene.

To podrazumeva povećanje broja potencijalnih zaposlenih tako što vodimo računa o tome da je JYSK atraktivno radno mesto za sve, pošto je važno da zaposleni i rukovodstvo JYSKa odslikavaju društvo kojem pripadamo.

To ćemo učiniti tako što ćemo se uveriti da su muškarci i žene potpuno ravnopravni u JYSKu, ali i tako što ćemo osigurati da je JYSK atraktivno radno mesto za sve, bez obzira na njihovu rasu, veru, seksualnu orijentaciju i sve etikete kojima se nekada služimo da opisujemo ljude.

Očekuje nas inflacija

Niska stopa nezaposlenosti ujedno podrazumeva inflaciju i to je u aktuelnoj situaciji nešto što utiče na sve nas zato što brojni raznovrsni faktori doprinose pogoršanju situacije.

Dakle, inflacija je bila visoka i pre rata u Ukrajini, što je dodatno povećalo pritisak.

Želim da pojasnim da je ljudska tragedija ubedljivo najgora posledica svakog rata i da nam je bilo veliko zadovoljstvo da fizički upoznamo kolege iz Ukrajine i da čujemo obraćanje Ievgeniija Ivanytsia, Country Managera u Ukrajini, u hotelu HimmerLand, iako se to desilo veoma tužnim povodom.

Međutim, sa poslovne perspektive, neophodno je da imamo u vidu i finansijske implikacije.

Mislim da je očekivano reći da niko ne može da predvidi kako će se svetska ekonomija razvijati u predstojećim godinama. Međutim, u ovom trenutku je prilično jasno da će za JYSK sada biti bitnije nego ikada da klijentima pruži sjajnu ponudu.

Održivi način

Sve to moramo da obavimo bez gubitka fokusa na druge brojne projekte koji su takođe od velikog značaja za JYSK.

I dalje moramo da poradimo na brojnim stvarima kako bismo postali jedna potpuno integrisana kompanija: jedan JYSK. Takođe, moramo neprestano da razvijamo poslovanje kako bismo zadovoljili zahteve budućih klijenata.

To obuhvata zahteve u vezi sa sveobuhvatnim kanalom i fleksibilnošću, ali i fokus na unapređenu održivost i napore na smanjenju ekološkog otiska.

Ovo je potpuno očekivano za kompaniju naše veličine i to je sasvim pravično.

Zato mislim da je veoma važno da imam mogućnost da pogledam u oči menadžere u JYSKu i da dostignemo saglasnost o akcijama u predstojećoj finansijskoj godini. Ovo radimo kako bismo delili osećaj posvećenosti i uverili se da svi razumeju u kojem se pravcu krećemo onog trenutka kada finansijska godina započne, to jest, 1. septembra.

Do tog trenutka, svaki rukovodeći tim u zemlji i svaki rukovodeći tim u odeljenju imaju obavezu da se uvere da je celokupna strategija transformisana u konkretne planove i akcije, što svima nama omogućava da doprinesemo JYSKovom uspehu tako što ćemo biti najbolji u svom poslu.

Već godinama pokazujemo da smo sposobni za to, tako da ne sumnjam da ćemo uspeti u svojim namerama ponovo.

Srdačan pozdrav,

Jan Bøgh
President i CEO

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office