Skip to main content

Naš CEO donosi dobre vesti: Pripremanje za novu finansijsku godinu

Datum: 11/05/2022

Author: ,

Kategorija: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President i CEO, JYSK.

Poštovane kolege,

Prošle nedelje sam imao zadovoljstvo da se upoznam sa članovima JYSKovog rukovodećeg tima i rukovodećim timovima u zemljama prilikom uvodnog sastanka povodom godišnje strategije u hotelu HimmerLand u Danskoj.

Kao i uvek, bio sam oduševljen energijom i posvećenošću svih kolega iz JYSKa. Radujem se finansijskoj godini 2023. i svim izazovima koje ona nosi sa sobom, a s kojima ćemo se sigurno suočiti.

Na primer, stopa nezaposlenosti je niska i zbog toga je neophodno da JYSK može da privuče i zadrži zaposlene.

To podrazumeva povećanje broja potencijalnih zaposlenih tako što vodimo računa o tome da je JYSK atraktivno radno mesto za sve, pošto je važno da zaposleni i rukovodstvo JYSKa odslikavaju društvo kojem pripadamo.

To ćemo učiniti tako što ćemo se uveriti da su muškarci i žene potpuno ravnopravni u JYSKu, ali i tako što ćemo osigurati da je JYSK atraktivno radno mesto za sve, bez obzira na njihovu rasu, veru, seksualnu orijentaciju i sve etikete kojima se nekada služimo da opisujemo ljude.

Očekuje nas inflacija

Niska stopa nezaposlenosti ujedno podrazumeva inflaciju i to je u aktuelnoj situaciji nešto što utiče na sve nas zato što brojni raznovrsni faktori doprinose pogoršanju situacije.

Dakle, inflacija je bila visoka i pre rata u Ukrajini, što je dodatno povećalo pritisak.

Želim da pojasnim da je ljudska tragedija ubedljivo najgora posledica svakog rata i da nam je bilo veliko zadovoljstvo da fizički upoznamo kolege iz Ukrajine i da čujemo obraćanje Ievgeniija Ivanytsia, Country Managera u Ukrajini, u hotelu HimmerLand, iako se to desilo veoma tužnim povodom.

Međutim, sa poslovne perspektive, neophodno je da imamo u vidu i finansijske implikacije.

Mislim da je očekivano reći da niko ne može da predvidi kako će se svetska ekonomija razvijati u predstojećim godinama. Međutim, u ovom trenutku je prilično jasno da će za JYSK sada biti bitnije nego ikada da klijentima pruži sjajnu ponudu.

Održivi način

Sve to moramo da obavimo bez gubitka fokusa na druge brojne projekte koji su takođe od velikog značaja za JYSK.

I dalje moramo da poradimo na brojnim stvarima kako bismo postali jedna potpuno integrisana kompanija: jedan JYSK. Takođe, moramo neprestano da razvijamo poslovanje kako bismo zadovoljili zahteve budućih klijenata.

To obuhvata zahteve u vezi sa sveobuhvatnim kanalom i fleksibilnošću, ali i fokus na unapređenu održivost i napore na smanjenju ekološkog otiska.

Ovo je potpuno očekivano za kompaniju naše veličine i to je sasvim pravično.

Zato mislim da je veoma važno da imam mogućnost da pogledam u oči menadžere u JYSKu i da dostignemo saglasnost o akcijama u predstojećoj finansijskoj godini. Ovo radimo kako bismo delili osećaj posvećenosti i uverili se da svi razumeju u kojem se pravcu krećemo onog trenutka kada finansijska godina započne, to jest, 1. septembra.

Do tog trenutka, svaki rukovodeći tim u zemlji i svaki rukovodeći tim u odeljenju imaju obavezu da se uvere da je celokupna strategija transformisana u konkretne planove i akcije, što svima nama omogućava da doprinesemo JYSKovom uspehu tako što ćemo biti najbolji u svom poslu.

Već godinama pokazujemo da smo sposobni za to, tako da ne sumnjam da ćemo uspeti u svojim namerama ponovo.

Srdačan pozdrav,

Jan Bøgh
President i CEO

Latest news

Ukraine store

Ulaganja u Ukrajinu se nastavljaju posle dve godine rata

26/02/2024 - JYSK je nastavio da ulaže u pružanje odličnih ponuda kupcima i otvaranje novih prodavnica u Ukrajini.

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office