Skip to main content

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Priprema za novu finansijsku godinu

Datum:

Author: ,

Kategorija: Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President & CEO, JYSK.

Drage kolegice i kolege,

Prošle sedmice sam imao zadovoljstvo susresti se s članovima timova JYSK Management Team i Country Management Teams radi započinjanja godišnje strategije u HimmerLandu u Danskoj.

Kao i uvijek, bio sam zadivljen energijom i posvećenošću svih JYSKovih kolega i radujem se što ću se upustiti u FY23 sa svim izazovima s kojima ćemo se sigurno suočiti.

Na primjer, niska je stopa nezaposlenosti te je za JYSK presudno da može privući i zadržati zaposlenike.

Ovo uključuje povećanje broja potencijalnih zaposlenika tako što će se osigurati da JYSK bude atraktivno radno mjesto za sve jer je važno da zaposlenici i uprava JYSKa budu ogledalo društva kojeg smo svi dio.

Ne samo tako što će se osigurati da su muškarci i žene jednako zastupljeni u JYSKu, već i tako što će se osigurati da je JYSK poželjno radno mjesto za sve, bez obzira na rasu, religiju, seksualnu orijentaciju i sve druge oznake koje se ponekad koriste pri opisu ljudi.

Stiže inflacija

Niska stopa nezaposlenosti također znači inflaciju, a to je, posebno u trenutnoj sutuaciji, nešto što utiče na sve nas jer je mnogo različitih faktora koji je pogoršavaju.

Ovako je inflacija već bila visoka prije rata u Ukrajini, što je dodatno povećalo pritisak.

Želim pojasniti da su ljudske tragedije iz rata daleko najgora posljedica i bilo je zaista veliko zadovoljstvo fizički susresti kolege iz Ukraine i čuti govor državnog menadžera iz Ukrajine, Ievgeniija Ivanytsiae, u HimmerLandu, iako s veoma tužnom pozadinom.

Ali iz poslovne perspektive, naravno da je neophodno biti svjestan i finansijskih posljedica.

Smatram da je pošteno reći da niko ne može predvidjeti kako će se svjetska ekonomija razvijati u nadolazećim godinama. Ali trenutno je sasvim jasno da će za JYSK biti važnije nego ikad našim kupcima dati izvrsnu ponudu.

Održiv način

Sve se to mora napraviti bez gubitka fokusa na mnogim drugim projektima, koji su također ključni za JYSK.

Još imamo posla za uraditi kako bismo osigurali da postanemo jedna sasvim integrirana kompanija: Jedan JYSK. Također moramo stalno razvijati svoje poslovanje kako bismo udovoljili zahtjevima budućeg potrošača.

To uključuje zahtjeve koji se tiču svih kanala i fleksibilnosti, ali se fokusira i na postajanje održivijim i davanje našeg doprinosa smanjenju traga u okolišu.

To se očekuje od kompanije kolika smo mi, i s punim pravom.

Zato mi je toliko važno moći pogledati menadžere u JYSKu u oči i složiti se s aktivnostima za narednu finansijsku godinu. Da bi se podijelio osjećaj posvećenosti i osiguralo da svi razumiju gdje idemo, kada naša finansijska godina započne 1. septembra.

Do tada je odgovornost svakog državnog menadžerskog tima i svakog menadžerskog tima za odjel osigurati da se cjelokupna strategija pretvori u konkretne planove i aktivnosti, što će svima nama omogućiti da doprinesemo uspjehu JYSKa tako što ćemo biti najbolji u onome što radimo.

Iz godine u godinu smo dokazali da to možemo i ne sumnjam da ćemo ponovo uspjeti.

Srdačno,

Jan Bøgh
President & CEO

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office