Skip to main content

JYSK trendovi vezani su za nove načine života

Датум:

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Категорија: Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti uvid u rad visokog kvaliteta koji stoji iza nastanka JYSK proizvoda, od uzorka boje do prerastanja u stvaran predmet. Ovo je prvi u seriji od četiri članka.

Vaza ULF
Vaza ULF.

Vaza ULF ponikla je iz novog JYSK trenda „Pripadnost“, a na njoj se dugo radilo pre nego što je stigla u vašu prodavnicu.

Ponovo je to doba godine. Veliki prelazak iz zatvorenih prostora u otvorene, kada u vaše prodavnice i vaše ruke stiže veliki broj potpuno novih proizvoda. Među novim artiklima je i vaza ULF.

Prvi korak u nastanku vaze ULF napravljen je pre dve godine kada je odeljenje za linije i dizajn počelo da definiše novi JYSK trend „Pripadnost“. Odeljenje za linije i dizajn određuje sve pravce razvoja trendova u kompaniji JYSK. Ono to radi na osnovu proučavanja novih trendova u životnim potrebama širom sveta, putovanja, poseta sajmovima i pregleda onlajn platformi.

Proces definisanja novog JYSK trenda počinje od pripisivanja reči i naslova pokretima i kretanjima u društvu.

„Rad na trendu 'Pripadnost' započeli smo u januaru 2021. godine. Ovde smo krenuli od pojmova kao što su 'Zanatski velnes', 'Prioriteti za projekte tipa uradi sam' i 'Starinsko lepljenje i popravka'. Ipak, proces nalaženja inspiracije nikada ne prestaje. Prema tome, uvek moramo da budemo u toku sa novim načinima života“, objašnjava Rike Blesild, menadžerka odeljenja za linije i dizajn u kompaniji JYSK.

Skandinavski DNK je vodeći princip

Postoji mnogo toga o čemu treba voditi računa kod definisanja novog trenda. Stoga je odeljenju za linije i dizajn neophodan vodeći princip kako ne bi skrenulo sa puta i osiguralo JYSK-ov pečat u svakom trendu.

„Obavljamo mnogo istraživanja kada definišemo trendove. Postoji mnoštvo ulaznih parametara sa mnogo različitih pravaca razvoja trendova u našem istraživanju. Stoga se u odabiru i oblika oslanjamo na skandinavski DNK koji nas vodi ka pravim smerovima inspiracije. Tako ostajemo verni svom brendu“, dodaje Rike.

Ne uskačemo u vagon brzih trendova“

Skandinavski DNK približava odeljenje za linije i dizajn uspehu, ali je važan i za poznavanje potreba i želja JYSK-ovih kupaca kada je reč o spavanju i življenju.

„Moramo da definišemo trendove sa kojima naši kupci mogu da se identifikuju, ali isto tako ne smemo da uskačemo u vagon brzih trendova. Procesi u kojima se neki trend pretvara u stvaran proizvod u JYSK-u traju dugo, tako da moramo da se držimo dugoročnih trendova da bismo bili sigurni da će kupci i dalje želeti da koriste naše proizvode i dve godine nakon definisanja trenda“, pojašnjava Rike.

trend „pripadnost“
Novi JYSK trend „Pripadnost“.

Priprema za sledeći korak

Šest meseci nakon što su prvi pojmovi pripisani novom trendu „Pripadnost“, odeljenje za linije i dizajn predaje svoje trendove kupcima.

„U kratkom pregledu ističemo boje i oblike, kao i osećanja i potrebe u društvu za koje se trendovi vezuju. Ali, takođe predajemo konkretne opise za svaki trend u svakoj kategoriji proizvoda. Nakon toga, svi u nabavci tačno znaju šta im je sledeći korak“, kaže Rike.

Latest news

Environment

JYSK predstavlja alternativu pamuku u kategoriji čaršava za krevet

- JYSK sada nudi čaršave za krevet od liocela, alternative pamuku koja nudi određeni broj prednosti prilikom proizvodnje tekstila kada su u pitanju JYSK proizvodi. 

Rami Jensen

Naš CEO donosi dobre vesti: Spremni za narednu finansijsku godinu

- Bez obzira što je leto tek počelo i što je ovo doba kada po pravilu u JYSKu ima dosta posla, već sad razmišljamo o narednoj finansijskoj godini.

Tiia and Dominik, CSC Specialists in JYSK

Tiia i Dominik su pronašli svoj put u korisničkoj službi

- JYSK nudi brojne mogućnosti u vezi sa karijerom. Dominik i Tiia su iskoristili priliku koja im se ukazala i pronašli sopstveni karijerni put.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office