Skip to main content

JYSKovi trendovi su povezani s novim stilom života

Datum: 17/01/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Intern

Kategorija: Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti brzi uvid u visokokvalitetni rad koji se nalazi iza stvaranja JYSKovih proizvoda, počevši od uzorka boje do razvoja u stvarne proizvode. Ovo je prvi od četiri članka u seriji.

Vaza ULF
Vaza ULF.

Vaza ULF je nastala iz novog JYSKovog trenda “Belonging” i dugo se pripremala prije dolaska u vašu prodavnicu.

Ponovo je to doba godine. Veliki prelazak iz unutrašnjeg prostora u vanjski, kada mnogo sasvim novih proizvoda stiže u vašu prodavnicu i u vaše ruke. Jedan od novih artikala je vaza ULF.

Prvi koraci za nastanak vaze ULF su napravljeni prije dvije godine kada je odjel Range & Design (Asortiman i dizajn) počeo definirati novi JYSKov trend “Belonging”. Range & Design definira sva nova kretanja trendova u JYSKu. To radi tako što posmatra nove potrebe stanovanja u svijetu i traži inspiraciju kroz putovanja, odlaske na sajmove i pregled internetskih platformi.

Proces definiranja novog JYSKovog trenda započinje dodavanjem riječi i naslova pokretima i trendovima u društvu.

“Na trendu “Belonging” smo počeli raditi u januaru 2021. Ovdje smo započeli s riječima kao što su “Crafted wellness” (Stručni wellness), “DIY priorities” (Uradi sam prioriteti) i “Vintage, Mend & Repair” (Vintage i popravak). Ali proces pronalaženja inspiracije za trendove nikad ne završava. Zato svo vrijeme moramo biti u toku s društvenim potrebama i novim stilovima života,” objašnjava Rikke Blæsild, Range and Design Manager u JYSKu.

Princip koji nas vodi je skandinavska DNA

Kada se definiraju novi trendovi, potrebno je obratiti pažnju na mnogo toga. Zato Range & Design treba princip koji će slijediti kako ne bi skrenuo s puta i kako bi osigurao povezanost JYSKa sa svim trendovima.

“Radimo dosta istraživanja kada definiramo trendove. U našem istraživanju se nalaze razne informacije s mnogo različitih kretanja trendova. Tako da mi koristimo skandinavsku DNA za boje i oblike kako bi nas vodila da slijedimo ispravne puteve inspiracije. Tada možemo ostati vjerni svom brendu,” kaže Rikke.

“Ne slijedimo brze trendove”

Skandinavska DNA pomaže odjelu Range & Design da bude uspješan, ali je važno znati i potrebe i želje JYSKovih kupaca kad se radi o spavanju i stanovanju.

“Moramo definirati trendove s kojima se naši kupci mogu poistovjetiti, ali moramo biti sigurni i da ne slijedimo brze trendove. Proces pretvaranja trenda u stvarni proizvod u JYSKu je dug, pa se moramo držati dugoročnih trendova kako bismo mogli biti sigurni da naši kupci i dalje žele koristiti naše proizvode dvije godine nakon što definiramo trend”, objašnjava Rikke.

trend pripadanja
Novi JYSKov trend "Belonging".

Priprema sljedećeg koraka

Šest mjeseci nakon što su prve riječi pripisane novom trendu “Belonging”, Range & Design predaje svoje trendove naručiocima.

“U sažetom izvješću ističemo boje i oblike kao i raspoloženja i potrebe društva na koje se trendovi odnose. Ali također dajemo konkretne opise za svaki trend u svakoj kategoriji proizvoda. Nakon toga, svaki naručilac zna tačno koji je njegov sljedeći korak”, kaže Rikke.

Latest news

Pascal Mustafi

Dugi Pascalov povratak u život

09/02/2023 - Pascal Mustafi je dokazao da je sve moguće. Unatoč teškom invaliditetu, on će uskoro postati Sales Assistant na puno radno vrijeme.

Norway

JYSK sjećanja: Novo ime u Norveškoj, proizvodi idu online, a Nordic Mood postaje globalan

07/02/2023 - Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti.

Mikael Nielsen

Predstavnik zaposlenika slavi 35 godina u JYSKu

01/02/2023 - Nakon 35 godina u JYSKu, od kojih je 15 u višem menadžmentu, fokus Mikaela Nielsena ostaje na stvaranju najboljeg radnog mjesta za sve zaposlene u JYSKu, bez obzira rade li u Strueru u Danskoj ili u Splitu u Hrvatskoj.

Meliha Beautifull things, thank you Jysk.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office