Skip to main content

JYSKovi trendovi su povezani s novim stilom života

Datum: 17/01/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti brzi uvid u visokokvalitetni rad koji se nalazi iza stvaranja JYSKovih proizvoda, počevši od uzorka boje do razvoja u stvarne proizvode. Ovo je prvi od četiri članka u seriji.

Vaza ULF
Vaza ULF.

Vaza ULF je nastala iz novog JYSKovog trenda “Belonging” i dugo se pripremala prije dolaska u vašu prodavnicu.

Ponovo je to doba godine. Veliki prelazak iz unutrašnjeg prostora u vanjski, kada mnogo sasvim novih proizvoda stiže u vašu prodavnicu i u vaše ruke. Jedan od novih artikala je vaza ULF.

Prvi koraci za nastanak vaze ULF su napravljeni prije dvije godine kada je odjel Range & Design (Asortiman i dizajn) počeo definirati novi JYSKov trend “Belonging”. Range & Design definira sva nova kretanja trendova u JYSKu. To radi tako što posmatra nove potrebe stanovanja u svijetu i traži inspiraciju kroz putovanja, odlaske na sajmove i pregled internetskih platformi.

Proces definiranja novog JYSKovog trenda započinje dodavanjem riječi i naslova pokretima i trendovima u društvu.

“Na trendu “Belonging” smo počeli raditi u januaru 2021. Ovdje smo započeli s riječima kao što su “Crafted wellness” (Stručni wellness), “DIY priorities” (Uradi sam prioriteti) i “Vintage, Mend & Repair” (Vintage i popravak). Ali proces pronalaženja inspiracije za trendove nikad ne završava. Zato svo vrijeme moramo biti u toku s društvenim potrebama i novim stilovima života,” objašnjava Rikke Blæsild, Range and Design Manager u JYSKu.

Princip koji nas vodi je skandinavska DNA

Kada se definiraju novi trendovi, potrebno je obratiti pažnju na mnogo toga. Zato Range & Design treba princip koji će slijediti kako ne bi skrenuo s puta i kako bi osigurao povezanost JYSKa sa svim trendovima.

“Radimo dosta istraživanja kada definiramo trendove. U našem istraživanju se nalaze razne informacije s mnogo različitih kretanja trendova. Tako da mi koristimo skandinavsku DNA za boje i oblike kako bi nas vodila da slijedimo ispravne puteve inspiracije. Tada možemo ostati vjerni svom brendu,” kaže Rikke.

“Ne slijedimo brze trendove”

Skandinavska DNA pomaže odjelu Range & Design da bude uspješan, ali je važno znati i potrebe i želje JYSKovih kupaca kad se radi o spavanju i stanovanju.

“Moramo definirati trendove s kojima se naši kupci mogu poistovjetiti, ali moramo biti sigurni i da ne slijedimo brze trendove. Proces pretvaranja trenda u stvarni proizvod u JYSKu je dug, pa se moramo držati dugoročnih trendova kako bismo mogli biti sigurni da naši kupci i dalje žele koristiti naše proizvode dvije godine nakon što definiramo trend”, objašnjava Rikke.

trend pripadanja
Novi JYSKov trend "Belonging".

Priprema sljedećeg koraka

Šest mjeseci nakon što su prve riječi pripisane novom trendu “Belonging”, Range & Design predaje svoje trendove naručiocima.

“U sažetom izvješću ističemo boje i oblike kao i raspoloženja i potrebe društva na koje se trendovi odnose. Ali također dajemo konkretne opise za svaki trend u svakoj kategoriji proizvoda. Nakon toga, svaki naručilac zna tačno koji je njegov sljedeći korak”, kaže Rikke.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Meliha Beautifull things, thank you Jysk.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office