Skip to main content

JEDAN DAN U JYSKu: ČETVORO KOLEGA GOVORE O SVOM RADNOM DANU

Датум: 14/04/2021

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: People

Za više od 26.500 kolega iz više različitih zemalja, ne postoje dva istovetna radna dana u JYSKu. Zamolili smo četvoro kolega iz JYSKa da govore o svom radnom danu na GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati naše službenike:

  • Jasmin Keväänranta iz JYSKa Lielahti uTampereu, u Finskoj
  • Florentina Dumitru iz Customer Service (korisničke službe) u Rumuniji
  • Bastian Böhm iz Distribution Centre (distributivnog centra) Homberg u Nemačkoj
  • Gréta Kertész iz sedišta JYSK Mađarska

 

Jasmin iz JYSKove prodavnice u Finskoj

Jasmin Keväänranta je Deputy Store Manager (zamenik menadžera prodavnice) za JYSK Lielahti u Tampereu u Finskoj.

Finska 1

Moja koleginica Laura Kolistaja, Sales Assistant (prodavac), i ja slavimo dobre i uspešne rasprodaje.

Finska 2

Pomažem kupcima u Studiju dušeka – prodajem Gold dušeke i naravno kompletno informišem kupce o proizvodima.

Finska 3

Čistim tablet za anketiranje kupaca. Staramo se o tome da sve površine budu redovno dezinfikovane i čiste.

Finska 4 2

Pripremam kampanju za narednu nedelju. Proučavam odlične ponude, planiram koje artikle treba staviti na glavno mesto u prodavnici i proveravam najprodavanije artikle. Sa tim informacijama mogu da obavestim našeg Logistics Responsible (službenika odgovornog za logistiku) i po potrebi možemo da naručimo dodatne artikle.

Florentina iz Customer Service u Rumuniji

Florentina Dumitru je Customer Service Supporter (podrška korisničke službe) u Rumuniji.

Rumunija 1

Obično stignem u kancelariju rano ujutro. Pokušavam da prioritizujem vreme kako bih započela dan uz ispijanje kafe zajedno sa kolegama i kako bih porazgovarala o nekim važnim stvarima od prethodnog dana. Sada smo naučili da pijemo kafu zajedno na Skype sastancima jer je to važan deo timskog rada iako radimo od kuće. Taj trenutak nam je takođe važan jer čuva timski duh.

Rumunija 2

Radni dan počinjem proverom dnevnih zadataka. Ujutro proveravam koliko imam novih mejlova i raspodeljujem ih svojim kolegama. Nakon toga organizujem i planiram sopstveno vreme - proveravam da li ima nekih odgovora od kupaca i ažuriram mejlove koji su na čekanju. Sve to mi pomaže da budem pripremljena kada se telefonska linija otvori a ja budem spremna da pružim odličnu uslugu kupcima.

Rumunija 3

Čim se otvori telefonska linija počinje prava avantura u korisničkoj službi. Ujutro primim puno poziva i ćaskanja. Vrlo je zabavno: iz tog razloga volim svoj posao. Ove nedelje bih volela da premašim svoje rezultate prodaje i da se fokusiram na potencijalne kupce kada primim telefonske pozive.

Rumunija 4

Ima situacija u kojima mi je potrebna pomoć kolega iz ostalih odeljenja. Uvek su tu za nas da nam pruže brzu i profesionalnu pomoć.

Bastain iz Distribution Centre Homberg u Nemačkoj

Bastian Böhm je Operation Manager (operativni menadžer) u Distribution Centre Homberg u Nemačkoj.

Nemačka 1

Moj radni dan uglavnom počinje planiranjem dana. Prikupljam podatke iz dolaznih narudžbina kupaca i dolaznih kontejnera. Svi ti brojevi se prikupljaju u excel tabeli koju šaljem svim odeljenjima kako bih ih obavestio o našem dnevnom prometu.

Nemačka 2

Svakog jutra imam sastanak sa Shift and Team Leaders (vođama smene i timova) kako bih čuo šta se dešava u svakom odeljenju ponaosob. Razgovaramo o dnevnom poslu, mogućim problemima i pokušavamo da pronađemo rešenja.

Nemačka 3

Tokom dana posetim sva odeljenja kako bih bio vidljiv za sve zaposlene. Želim da me bez ustručavanja pitaju sva pitanja. Važno je da se svakog dana vidim sa svojim kolegama i postaram se da postoji pozitivna atmosfera u Distribution Centre.

Nemačka 4

Na kraju dana proverim koji nam je bio dnevni nivo i pravim plan da promenim stvari tako da se kreću u još boljem pravcu. Svakog dana se treba uhvatiti u koštac sa raznim izazovima zbog čega sam ponosan što sam deo JYSKa.

Gréta iz sedišta u Mađarskoj

Gréta Kertész je Store Concept Coordinator (koordinator za koncept prodavnice) iz Mađarske.

Mađarska 1

Kao Store Concept Coordinator moji dnevni zadaci zavise od kampanja, aktivnosti i sezonskih promena u prodavnicama. Kada sam u kancelariji uvek počinjem sa odgovaranjem na mejlove, telefonske pozive i upite iz prodavnica i od District Managers (regionalnih menadžera).

Veliki deo mog posla čini prevođenje i praćenje promena koncepata uz brigu da prodavnice imaju sve informacije koje su im potrebne da privuku kupce.

Mađarska 2

Da bih proverila konceptualni nivo u prodavnicama moram da budem vrlo precizna i poklonim pažnju detaljima. Izveštaje za prodavnice uvek pravim u MYJYSKu. Na taj način uvek mogu da nastavim sa zadacima naredni put kada sam u poseti.

Mađarska 3

Najčešće zamolim Store Managera (menadžera prodavnice) da mi se pridruži prilikom obilaska prodavnice. To je važno jer je mnogo jednostavnije da nekome nešto objasnim ako mu to pokažem. Puno govorimo o konceptima, objasnim zašto radimo stvari na određeni način, kako to unapređuje prodavnice i na koji način mogu da im pružim više podrške u budućnosti.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office