Skip to main content

JEDAN DAN U JYSKu: ČETIRI KOLEGE DIJELE SVOJ RADNI DAN

Datum: 14/04/2021

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: People

S više od 26.500 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele svoj radni dan na GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati:

  • Jasmin Keväänranta iz JYSKa Lielahti u Tampereu, Finska
  • Florentina Dumitru iz Customer Service, centra za korisnike u Rumuniji
  • Bastian Böhm iz Distribution Centre, distributivnog centra Homberg u Njemačkoj
  • Gréta Kertész iz sjedišta JYSK Hungary

 

Jasmin iz JYSKove prodavnice u Finskoj

Jasmin Keväänranta je Deputy Store Manager (zamjenik voditelja prodavnice) JYSKa Lielahti u Tampereu, Finska

Finska 1

Ja i moja kolegica, Sales Assistant (prodavačica) Laura Kolistaja, proslavljamo dobru i uspješnu prodaju.

Finska 2

Pomažem kupcu u studiju madraca – prodajem madrac Gold i informiram kupca o proizvodu.

Finska 3

Čistim tablet s anketom za kupce. Brinemo se da se sve površine redovno dezinfikuju i čiste.

Finska 4 2

Pripremam kampanju za sljedeću sedmicu. Proučavam sjajne ponude, planiram koje proizvode da postavim na mrežu i pregledavam artikle koji se najbolje prodaju. Zahvaljujući tim informacijama, mogu obavijestiti Logistics Responsible (osoba odgovorna za logistiku) i možemo po potrebi naručiti dodatne proizvode.

Florentina iz Customer Servicea u Rumuniji

Florentina Dumitru je Customer Service Supporter (zaposlenica službe za korisnike) u Rumuniji.

Rumunija 1

Obično stignem u kancelariju rano ujutro. Nastojim odrediti prioritete za svoje vrijeme, tako da dan počinjem ispijanjem kafe sa svojim kolegama i raspravom o važnim stvarima od prethodnog dana. Sad smo naučili piti kafu zajedno na Skype sastancima jer je to važan dio timskog rada, čak i kad radimo od kuće. To je također važno da održavamo timski duh.

Rumunija 2

Počinjem radni dan provjerom svakodnevnih zadataka. Ujutro provjeravam novu e-poštu i dodjeljujem je kolegama. Nakon što organiziram i isplaniram vlastito vrijeme – pogledam da li imam odgovore od kupaca i ažuriram poruke e-pošte koje su na čekanju. To mi pomaže da se pripremim za otvaranje telefonske linije da bih bila spremna pružiti sjajnu uslugu korisnicima.

Rumunija 3

Nakon što se telefonska linija otvori počinju stvarne avanture u službi za korisnike. Ujutro primam mnogo poziva i obavljam puno tekstualnih razgovora. To je vrlo zabavno: zato volim svoj posao. Ove sedmice bih željela nadmašiti moje rezultate prodaje i fokusirati se na potencijalne kupce u telefonskim razgovorima.

Rumunija 4

Postoje situacije kad mi je potrebna pomoć od kolega iz drugih odjela. Uvijek su tu za nas i pružaju nam brzu i stručnu pomoć.

Bastian iz Distribution Centre, distributivnog centra Homberg u Njemačkoj

Bastian Böhm je Operation Manager (voditelj poslova) u Distribution Centreu Homberg u Njemačkoj.

Njemačka 1

Moj radni dan obično počinje sa svakodnevnim planiranjem. Prikupljam podatke od ulaznih narudžbi kupaca i ulaznih spremnika. Svi ti brojevi se unose na list programa Excel, koji šaljem svim odjelima kako bi bili upućeni u dnevni obim.

Njemačka 2

Svako jutro se sastanem sa Shift and Team Leaders (voditelji smjene i tima) kako bih saznao šta se dešava u svakom pojedinačnom odjelu. Razgovaramo o svakodnevnom radu, mogućim problemima i rješenjima problema.

Njemačka 3

Tokom dana posjećujem svaki odjel da bi me moji zaposlenici vidjeli. Želim da se osjećaju slobodnima da mi upute eventuelna pitanja. Važno mi je da svoje kolege vidim svaki dan i osiguram da u Distribution Centreu vlada pozitivna atmosfera.

Njemačka 4

Na kraju dana provjeravam dnevni nivo i izrađujem plan za dodatno napredovanje. Postoje mnogi izazovi s kojima se suočavamo svaki dan, što me čini ponosnim što sam dio JYSKa.

Gréta iz sjedišta JYSKa Hungary

Gréta Kertész je Store Concept Coordinator (koordinator koncepta prodavnice) iz Mađarske.

Mađarska 1

Kao Store Concept Coordinator, moji svakodnevni zadaci ovise o kampanjama, aktivnostima i sezonskim promjenama u prodavnicama. Kad sam u kancelariji, uvijek počinjem s odgovaranjem na e-poštu, telefonske pozive i tikete podrške iz prodavnica i District Managera (regionalni menadžer).

Veliki dio mog posla čini prevođenje i praćenje promjena u konceptima, pazeći da prodavnice imaju sve informacije koje su im potrebne za postizanje atraktivnosti.

Mađarska 2

Da bih provjerila konceptualni nivo u trgovinama, moram biti veoma precizna i obratiti pažnju na detalje. Uvijek izrađujem izvještaje na stranici MYJYSK za prodavnice. Na taj način mogu pratiti zadatke prilikom sljedeće posjete.

Mađarska 3

Kad prolazim kroz prodavnicu, većinom zamolim Store Managere (voditelje prodavnice) da mi se pridruže. To je važno jer je puno lakše objasniti nešto pokazivanjem. Puno razgovaramo o konceptima; ja objašnjavam zašto nešto radimo na određeni način, kako se time unapređuju prodavnice i kako im mogu pružiti dodatnu podršku u budućnosti.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office