Skip to main content

„Dare to Care“

Датум: 10/06/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Careers & HR

Od 14. do 25. juna, JYSK će sprovesti internu kampanju pod nazivom „Dare to Care“ kako bi se obratila dodatna pažnja na radno okruženje.

„Dare to Care“
Simona Carp, HR Manager (menadžer za ljudske resurse) za JYSK Rumunija i Bugarska, posetila je prodavnicu JYSK Militari u Bukureštu kako bi procenila kako sprovodimo pravila vezana za radno okruženje.

Sjajne kolege opstaju duže, a biti sjajan kolega uključuje korišćenje prava i dužnosti da progovorite kada vidite da kolege dovode sebe u opasnost.

To je filozofija u osnovi nove kampanje pod nazivom „Dare to Care“, koja će osigurati dodatni fokus na radno okruženje u JYSK prodavnicama.

Glavni fokus je na tome da se jasno stavi do znanja da je radno okruženje nešto što se u JYSKu shvata vrlo ozbiljno i da svi moraju da zapamte da koriste dostupan pomoćni alat.

Kampanja će trajati od 14. do 25. juna, a tokom tog perioda na MYJYSKu će biti postavljen dodatni sadržaj o radnom okruženju, a određeni broj prodavnica primiće posete usredsređene na radno okruženje u prodavnici.

„Bezbednost naših zaposlenih je presudna za JYSK i zato je važno podići svest o radnom okruženju u našim prodavnicama. Ne samo da bi se obezbedilo da svi postupaju na ispravan način, već i da bi se kolege podstakle da brinu jedni o drugima. Ponekad je možda neprijatno da se o tome govori. Ali ako kolega rizikuje da bude povređen, izuzetno je važno iskoristiti pravo i dužnost da se na to ukaže. Zato smo kampanju nazvali ‘Dare to Care’ (Usudimo se da iskažemo zabrinutost),“ objašnjava Regional HR Manager (regionalni menadžer za ljudske resurse), Jacob Paradisgaard Hansen.

Mnogobrojne inicijative

HR Manager za Rumuniju i Bugarsku, Simona Carp, provela je puno vremena pripremajući se za kampanju.

GOJYSK.com joj je postavio četiri pitanja o tome šta zaposleni u JYSKu u Rumuniji treba da očekuju tokom kampanje.

„Dare to Care“Kako ćemo sprovesti kampanju „Dare to Care“ u Rumuniji?

„Kada smo planirali aktivnosti za ovu kampanju, bili smo veoma fokusirani na uključivanje svih naših kolega. Naša kompanija vrlo ozbiljno shvata pravila o zdravlju i bezbednosti i radno okruženje i imamo mnogo obuke u vezi sa ovom temom. Ipak, važno je s vremena na vreme podsetiti kolege na važnost radnog okruženja, a interna kampanja će nam pomoći u tome. Otvorili smo mnogo novih prodavnica u Rumuniji, što takođe znači da imamo mnogo novih kolega, a ova kampanja će nam takođe pomoći da ih uključimo“.

Koje aktivnosti ćemo obavljati tokom kampanje?

„Promociju kampanje ćemo započeti nedelju dana pre zvaničnog pokretanja, putem in-store plakata, koji podsećaju naše kolege na najvažnija zdravstvena i bezbednosna pravila.

Sledeći korak biće identifikovanje prodavnica koje su uspešne u poštovanju pravila. Svaka prodavnica će imenovati jednog kolegu, koji će predstavljati tim na takmičenju. Takmičenje će imati tri faze: pronaći ćemo pobednika za svaki okrug, zatim za svaki region i na kraju šampiona zemlje, koji će biti pobednik u trećoj fazi takmičenja. Naziv takmičenja je 'Šampionat bezbednosti'“.

Ko će biti uključen u takmičenje?

„District Manager (menadžer okruga) posetiće prodavnice kako bi izabrao pobednika. Tokom posete, District Manager će popuniti anketu o proceni i proveriti sve aspekte koje naše kolege moraju uzeti u obzir da bi obezbedile dobro radno okruženje.

„Dare to Care“Ovi aspekti se odnose na pravila za sprečavanje širenja virusa korona, ergonomske tehnike, kako najbolje koristiti naš alat i opremu, bezbednosna pravila u skladištu i radnom okruženju. District Manager će odlučiti o konačnom rezultatu za svaku prodavnicu zajedno sa HR Business Partner-om (poslovni partner za ljudske resurse).

Retail Manager, HR Manager i Country Manager su takođe angažovani, jer će posetiti neke prodavnice, objaviće ažuriranja u našoj internoj grupi i razgovarati o takmičenju i o tome kako prodavnice sprovode naša pravila vezana za radno okruženje“.

Imate li savet za naše kolege?

„Najbolji savet se zapravo može naći u nazivu kampanje: „Dare to care“! Moraju više da razmišljaju o svojoj bezbednosti i bezbednosti svojih kolega, a manje o tome kako je lako nešto učiniti ne poštujući pravila. Pravila su jednostavna i jasna, imamo posebnu obuku i lako ih je zapamtiti. Ako imaju dobar stav i ako razumeju pravila, lako je poštovati radno okruženje. Moraju uvek imati na umu zdravlje i bezbednost“.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office