Skip to main content

“Dare to Care”

Datum: 10/06/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR

Od 14. do 25. juna JYSK će provoditi internu kampanju pod nazivom "Dare to Care" kako bi se stavio dodatni fokus na radno okruženje.

Dare to Care
Simona Carp, HR Manager (menadžerica za ljudske resurse) za JYSK u Rumuniji i Bugarskoj, posjećuje JYSK Militari prodavnicu u Bukureštu da bi procijenila provođenje propisa o radnom okruženju.

Izvrsni kolege duže traju, a biti izvrstan kolega znači koristiti pravo i obavezu reagiranja u slučaju da se drugi kolega dovodi u opasnost.

To je filozofija iza nove kampanje pod nazivom Dare to Care, koja će staviti dodatni fokus na radno okruženje u JYSKovim prodavnicama.

Glavni fokus je staviti do znanja da je radno okruženje nešto što se u JYSKu shvata ozbiljno i da svi moraju imati na umu pomoć koja im je na raspolaganju.

Kampanja će se provoditi od 14. do 25. juna. Tokom tog perioda će na stranici MYJYSK biti postavljen dodatni sadržaj na temu radnog okruženja, a mnoge prodavnice će primati posjete fokusirane na radno okruženje u prodavnici.

"Sigurnost naših zaposlenika je ključna za JYSK pa je stoga važno podići svijest o radnom okruženju u našim prodavnicama. Ne samo da bi se osiguralo da svi rade ispravno nego i da bi se zaposlenici ohrabrili da se brinu jedni za druge. Ponekad može biti neugodno reagirati. Ali ako je kolega u opasnosti od povrede, veoma je važno iskoristiti pravo i obavezu reagiranja. Zbog toga smo kampanju nazvali "Dare to Care", objašnjava Regional HR Manager (regionalni menadžer za ljudske resurse) Jacob Paradisgaard Hansen.

Mnoge inicijative

HR Manager za Rumuniju i Bugarsku, Simona Carp, provela je puno vremena u pripremi za kampanju.

GOJYSK.com joj je postavio četiri pitanja o tome šta zaposlenici JYSKa Rumunija trebaju očekivati tokom kampanje.

Dare to CareKako ćemo implementirati kampanju "Dare to Care" u Rumuniji?

"Kad smo planirali aktivnosti za ovu kampanju, bili smo vrlo fokusirani na uključivanje svih naših kolega. Naša kompanija ozbiljno shvata zdravstvene i sigurnosne propise i propise o radnom okruženju te imamo brojne obuke na tu temu. Ipak je s vremena na vrijeme važno podsjetiti kolege na važnost radnog okruženja, a u tome će nam pomoći interna kampanja. Otvaramo mnoge nove prodavnice u Rumuniji, što također znači da imamo mnogo novih kolega, a ova kampanja će nam također pomoći da ih uključimo".

Koje aktivnosti ćemo provoditi tokom kampanje?

"Počet ćemo promovirati kampanju jednu sedmicu prije službenog pokretanja putem plakata u prodavnicama, koji će naše zaposlenike podsjetiti na najvažnije zdravstvene i sigurnosne propise.

Sljedeći korak će biti prepoznati prodavnice koje su uspješne u pridržavanju propisa. Svaka prodavnica će imenovati jednog zaposlenika koji će predstavljati tim u takmičenju. Takmičenje će imati tri faze: Proglasit ćemo pobjednika svakog okruga, zatim svake regije i na kraju državnog šampiona, koji će biti pobjednik treće faze takmičenja. Naziv takmičenja je The Safety Championship"."

Ko će učestvovati u takmičenju?

"District Manager (regionalni menadžer) će posjetiti prodavnice kako bi odlučio pobjednika. Tokom te posjete će District Manager ispuniti evaluaciju i provjeriti sve aspekte koje naši zaposlenici moraju uzeti u obzir za osiguranje dobrog radnog okruženja.

Dare to CareTi aspekti pokrivaju pravila za sprečavanje širenja koronavirusa, ergonomske tehnike, najbolje načine korištenja alata i opreme, sigurnosna pravila u skladištima i u radnom okruženju. District Manager zajedno s HR Business Partnerom (poslovni partner za ljudske resurse) odlučuje o konačnoj ocjeni za svaku prodavnicu.

Retail Manager (menadžer maloprodaje), HR Manager i Country Manager (regionalni menadžer) također učestvuju jer posjećuju neke prodavnice, objavljuju ažuriranja u našoj internoj grupi i razgovaraju o takmičenju i načinu na koji prodavnice implementiraju propise o radnom okruženju".

Imate li ikakve savjete za svoje kolege?

"Najbolji savjet se zapravo može naći u nazivu kampanje: “Dare to Care”! Moraju više misliti na svoju sigurnost i sigurnost svojih kolega, a manje na to kako je lakše ne slijediti pravila. Pravila su jednostavna i jasna, imamo specijalne obuke koje je lako zapamtiti. Ako imaju dobar stav i ako razumiju pravila, lako će poštovati radno okruženje. Zdravlje i sigurnost moraju im uvijek biti na prvom mjestu".

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office