Skip to main content

Uvođenje jedinstvenog trgovanja (Unified Commerce) se ubrzava

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Seamless Cross Channel , Technology

Prevod: www.languagewire.com

Novo prodajno mjesto
Novo prodajno mjesto se testira prije otvaranja u Nørresundbyju, Danska, 11. maja 2023.

Novo prodajno mjesto dolazi s mnogo novih osobina. A sada se ubrzava uvođenje.

“Zaista se radujem vidjeti kako radi. Ne sumnjam u vezi toga!”

Kasper Horne Rasmussen
Store Manager u JYSKu Nørresundby, Kasper Horne Rasmussen.

Store Manager u JYSKu Nørresundby, Danska, Kasper Horne Rasmussen, je u četvrtak 11. maja rano započeo radni dan. To je dan kada njegova prodavnica počinje koristiti novo prodajno mjesto u sklopu jedinstvenog trgovanja te njegov glas pokazuje i uzbuđenje i nervozu.

U 7 ujutro počinju testiranja novog sistema na prvoj blagajni, gdje se sistem ažurirao od prethodne večeri. Vodič se pažljivo slijedi i sva su testiranja uspješna. Narudžba za isporuku, direktna prodaja s gotovinom i štampanje nove oznake cijene.

“Radi savršeno”, kaže Kasper s olakšanjem.

Nakon uspješnog ažuriranja prve blagajne, druge dvije blagajne u prodavnici su također spremne za prebacivanje na novi sistem. Ažuriranje traje oko 90 minuta, zbog čega je moguće napraviti prebacivanje prije vremena otvaranja prodavnice u 9.30.

ISTAKNUTE OSOBINE NOVIH FUNKCIJA

  • Sve funkcije provjere će biti dostupne na pametnim telefonima. Na primjer, bit će moguće pokrenuti narudžbu na telefonu u zoni madraca i završiti je na kasi ili je završiti na telefonu.
  • Bit će moguće prodavati proizvode koji su raspoloživi samo na internetu i pomoći kupcima da promijene internetske narudžbe u prodavnici.
  • Kupci u prodavnicama će moći izabrati iste opcije isporuke kao i kupci putem interneta. Općenito, bit će puno više fleksibilnosti u obrađivanju narudžbi, što će kupcima omogućiti brže preuzimanje narudžbe. Zalihe u prodavnicama se mogu koristiti za OOPUS narudžbe (order online, pick-up in store - naručite online i preuzmite u prodavnici).
  • Puno pouzdaniji podaci o ponovnoj raspoloživosti proizvoda koji nije na zalihama.

Završen prvi distrikt

Konverzija u Nørresundbyju se dešava isti dan kada i u prodavnici u Hjørringu, Danska, a sedmicu nakon što je cijeli distrikt Sjeverni Jutland počeo raditi po novom sistemu.

"Kako cijeli distrikt u Danskoj i Turskoj koristi novo prodajno mjesto, ubrzavamo uvođenje. Imat ćemo većinu danskih prodavnica na jedinstvenom trgovanju prije ljetnih praznika, a bit ćemo sasvim gotovi u Danskoj prve sedmice u septembru”, kaže Karsten Ellehauge Haag, Project Manager koji radi na uvođenju jedinstvenog trgovanja.

Nakon Danske i Turske, razmatrat će se uvođenje u više JYSKovih zemalja. Portugal, Španija i Francuska su sljedeće zemlje na redu.

Kako bi započeli pripreme za ovo, kolege iz brojnih nekadašnjih Dänisches Bettenlager zemalja su se susreli u četvrtak 11. maja u JYSKovoj prodavnici u Vejleu, Danska, radi prvog uvoda u novi sistem.

“Već pripremamo naredne zemlje, pa se nadam da će uskoro sve prodavnice u JYSKu moći uživati u prednostima novog sistema”, kaže Karsten.

Novo prodajno mjesto
Kasper (lijevo) i Retail Store Supporter Allan Thomsen.

Uzbuđenje oko novog sistema

“Zaista sam obožavalac ovoga!”

Samo pola sata nakon otvaranja, prvi kolega prilazi rukovodiocu prodavnice Kasperu Horneu Rasmussenu s uzbuđenjem u vezi novog sistema. Ovdje su uspješno završene prve transakcije s kupcima.

“Dovoljno sam dugo u JYSKu da imam iskustva i s prethodnim prebacivanjem u prodajnom mjestu i znam da je ovo ažuriranje mnogo bolje, ali naravno da ste u početku zabrinuti oko problema. Zaista vidim prednosti u mogućnosti pregleda slika proizvoda u sistemu, pretvaranju OOPUS narudžbi u Click & Collect i potvrdama za parking”, kaže Kasper.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office