Skip to main content

Tiia i Dominik su pronašli svoj put u službi za korisnike

Datum:

Author: Laura Glintborg Mouritsen, Student Help, Communications

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

Mnogo je načina za profesionalni razvoj, a Dominik Urbański iz Poljske i Tiia Summeri iz Finske su dokaz kako posvećenost otvara vrata brojnim mogućnostima u JYSKu.

Dominik Urubanski, CSC Specialist
Dominik Urubanski, Customer Service Specialist.

Dominik je u JYSKu tri godine i napredovao je u karijeri unutar službe za korisnike (Customer Service Centre/CSC) u Finskoj. Počeo je kao CSC Supporter  (službenik službe za korisnike) u Poljskoj, a u roku od samo jedne godine je promoviran u Area Responsible (osoba odgovorna za određeno područje). To mu je omogućilo da preuzme veće odgovornosti što se dobro uklapa s onim što Dominika interesuje. U aprilu je počeo novu ulogu kao Customer Service Specialist.

“Promoviranje na višu poziciju mi je omogućilo da vidim put karijere i motiviralo me da još vrednije radim. Smatram da su moje vještine i postignuća privukli pažnju mojih menadžera što me dovelo do moje nove uloge kao specijaliste u CSC-u”, kaže Dominik i nastavlja:

“Moje putovanje me primoralo da izađem iz svoje zone komfora, ali to mi je bilo potrebno za razvoj i bio sam uvjeren da je to pravi put za mene.”

Put karijere ispunjen prilikama

Tiia Summeri, CSC Specialist u JYSKu
Tiia Summeri, Customer Service Specialist.

Za Tiiu je posao u službi za korisnike trebao biti kratkotrajno rješenje, ali se ugodno iznenadila jer je uživala radeći s kupcima i imala je prirodnu sposobnost da brzo shvati i nauči sisteme.

"Shvatila sam da rad u službi za korisnike može zapravo biti prijatan. Postalo mi je bitno to što mogu razgovarati s kupcima, a istovremeno zadržati vlastiti prostor”, kaže ona.

Tiia je počela kao Supporter u CSC-u u Finskoj, a rano tokom svog puta u JYSKu je prihvatila prilike da preuzme više odgovornosti i nove izazove.

“Moj entuzijazam i spremnost da iskoristim nove prilike su bili ključni tokom mog puta u JYSKu. Uvijek sam rado pomagala i preuzimala različite uloge. Na primjer, volontirala sam tokom prometnog razdoblja u Irskoj i ponudila sam se da pomognem obučavati kolege u CSC-ima u Švedskoj i Danskoj. Smatram da je moj proaktivni pristup odigrao značajnu ulogu na mom putu karijere”, kaže Tiia.

 

Moj savjet mladim osobama koje razmatraju svoje karijere je jednostavan, ali učinkovit: Vjerujte sebi, budite otvoreni za nove prilike i istražite koje su vam snage i preferencije. JYSK se stalno razvija i nudi mnogo različitih mogućnosti.
- Tiia Summeri, CSC Specialist

Latest news

JYSK Ukraine

JYSK obilježava 20 godina u Ukrajini sa 100. prodavnicom

- JYSK ostaje predan podršci našoj ukrajinskoj organizaciji i obnovi zemlje.

JYSK interior

Iz vanjskog prostora u unutrašnji: Timski napori transformiraju prodavnice

- Detaljno planiranje i timski napor su faktori koji ulaze u sezonske transformacije iz vanjskog u unutrašnji asortiman u svim JYSKovim prodavnicama.

TikTok

JYSK je spreman da se proširi na TikTok

- Nakon testiranja, JYSK je sada spreman da potpuno pređe na TikTok. Rezultati na globalnom računu su bili obećavajući.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office