Skip to main content

JYSK Njemačka: 1 godina nakon rebrendiranja

Datum: 27/09/2022

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

Prije godinu dana je DÄNISCHES BETTENLAGER rebrendiran kao JYSK u Njemačkoj. Portal GOJYSK.com se susreo s troje njemačkih kolega da bi čuo kako su oni doživjeli promjenu.

Erik, Alissa i Jenny
Erik Geißler, Alissa Schultze i Jenny Seele

U sklopu projekta “One JYSK” je DÄNISCHES BETTENLAGER Njemačka 27. septembra 2021. postao JYSK. Stari naziv je povučen iz upotrebe i od tada se zovemo isto kao i na svim drugim nacionalnim tržištima širom svijeta.

U ovom projektu je čitav korporacijski identitet redizajniran u samo nekoliko mjeseci i promijenjene su hiljade dodirnih tački u prodavnicama, DC-ima, regionalnim glavnim uredima i svim digitalnim kanalima. Posljedica rebrendiranja je i uključenost tema kao što su opremanje prodavnica, asortiman, tehnologija, procesi i sistemi u mnoge promjene.

Jednu godinu poslije, troje kolega i mi se osvrćemo na rebrendiranje kompanije DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK.

Jenny i Diana
Jenny i Diana, Bremen

Implementacija rebrendiranja

Alissa Schultze je Store Manager u Kamenu pored Dortmunda u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i u JYSKu je od 2014. Erik Geißler je Store Manager u Eilenburgu pored Leipziga u Saskoj i s nama je 11 godina. Jenny Seele je Deputy Store Manager u Bremenu i u kompaniji je 18 godina.

Njih troje je različito doživjelo početak rebrendiranja i početno razdoblje nakon njega.

Jenny"Zaista se mnogo toga dešavalo ove godine: Korona, MYJYSK, implementacija pametnih telefona i e-pošte u prodavnicama, kućna dostava - mnoge inovacije s kojima smo se morali baviti u početku. Na kraju nam je sve lako. Bilo je to, naravno, mnogo posla, ali je gledajući unazad sve dobro ispalo. I osjećali smo da nas organizacija podržava. Bila je to uzbudljiva godina”

Alissa“Mnogo je toga došlo zajedno. Nakon rebrendiranja u jesen s mnogo promjena, početak sezone vrtnog namještaja je bila sljedeća velika stvar kojom smo morali ovladati. Već smo se radovali pojednostavljenim procesima, ali je jedna ili druga stvar sporo započela te je i dalje bilo nekoliko malih greški za otkloniti.”

Erik“Bilo je to zaista veoma intenzivno vrijeme s mnogo dodatnih zadataka. I izazov je bio objasniti našim kupcima promjenu. Bilo je raznih pitanja, na primjer, da li su nas sad kupili Šveđani (smijeh). Ali smo uvijek mogli dobro objasniti šta znači riječ "JYSK" i da se spajamo pobliže s nadređenom kompanijom. Da smo zapravo oduvijek bili JYSK – i da smo samo imali drugačiji naziv ovdje u Njemačkoj.”

1 godinu kasnije…

Šta njih troje kaže o tome kako se snalaze s novim nazivom, novim asortimanom, procesima, alatima i sistemima nakon godinu dana? I kako su se povratne informacije kupaca razvijale?

Tim Kamen
Alissa i tim Kamen

Alissa“Naziv JYSK postaje sve više i više prihvaćen i samo neki kupci i dalje imaju poteškoće s njim. Sasvim smo se dobro upoznali s mnogim novim sistemima i procesima. Još se ponekad nešto ispriječi. Ali kao što svi mi u JYSKu znamo: Rebrendiranje je maraton, a ne sprint. Važno je da uvijek gledate kako možete doprinijeti rješavanju problema i ne plašite se zatražiti pomoć od organizacije ako je to potrebno.”

Erik“Novi alati koje smo primili mnogo olakšavaju posao u mnogim područjima. Ali, naravno, tu su bile istovremeno i mnogobrojne inovacije s kojima se trebalo upoznati. Što se kupaca tiče, imamo nekoliko koji dolaze mnogo češće nego ranije.”

Alissa“Zahvaljujući našem novom izgledu i našem novom asortimanu, postali smo privlačniji mlađoj ciljnoj grupi. U Kamenu dočekujemo znatno više mlađih kupaca nego prije.”

Jenny“To je slučaj i s našom prodavnicom u Bremenu.”

Erik"Gledajući unazad, bila je to zahtjevna, ali i uzbudljiva godina i trud se dobro isplatio."

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office