Skip to main content

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

Datum: 19/03/2024

Author: Laura Glintborg Mouritsen, Student Help, Communications

Kategorija: Careers & HR , People , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Tim JYSKa Italija je spreman za DMT

 

JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu. Pet polaznika obuke će poboljšati svoj skup vještina i razviti nove sposobnosti.

JYSK Italija se brzo razvija i ima jasan cilj da otvori ukupno 350 prodavnica u zemlji. Kako bi podržao ovaj razvoj, JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika i obuku da bi osigurao snažan dotok talenata na svakom nivou organizacije.

Imam velika očekivanja za DMT program.
- Marlene Moretti| District Manager

Prošle godine je JYSK Italija veoma uspješno predstavio program Store Manager Trainee (SMT), a ove godine zemlja još više proširuje mogućnosti obuke. Zemlja sada nudi novi program obuke za trenutne i buduće DM-ove.

Počinje jedna godina obuke

Marlene og Marco er blandt deltagerne
Marlene (lijevo) i Marco (desno) su dvoje polaznika obuke koji se raduju što će naučiti nešto novo i razviti nove vještine.

Oblačnog dana krajem februara pet polaznika obuke se okupilo u Glavnom uredu u Milanu radi prve sedmice obuke, koja je nudila kombinaciju obuke u učionici i radionice i obuku na poslu s mentorom između svakog modula.

Polaznici obuke će godinu dana slijediti program koji se sastoji od pet modula i u kojem će razviti potrebne vještine u okviru vodstva, razvoja osoblja i uvođenju i optimizaciji.

Marlene Moretti, nedavno imenovani DM u Distriktu 7, je nestrpljiva da razvije jaku bazu znanja i poboljša svoje sposobnosti u ulozi:

"Imam velika očekivanja za DMT program. Na ovo gledam kao na priliku da ojačam svoje vještine u raznim područjima u mojoj trenutnoj ulozi kao i da prevaziđem izazove i lične granice. Ponosna sam što mogu reći da radim za vrhunskog poslodavca koji ulaže u razvoj zaposlenika i programe obuke”, kaže Marlene.

Marco Altavilla, Store Manager u JYSKu Gallarate, raduje se što će naučiti više o ulozi DM-a.

“Pridružio sam se JYSKu prije godinu kao SM i odmah sam se zaljubio u JYSK. Radujem se što ću naučiti nove vještine jer će mi to omogućiti da jednog dana postanem DM. Zanimaju me ključna područja DM uloge kao što su planiranje i pravljenje rasporeda”, kaže Marco.

JYSKovi zaposlenici donose posvećenost u DMTLični i profesionalni razvoj

Odabran je snažan tim instruktora koji će učesnike opremiti robusnim skupom vještina za preuzimanje uloge DM-a. Jedna od njih je Giovanna Grosso, HR Manager:

“Ponosna sam što mogu polaznicima obuke poželjeti dobrodošlicu u naš prvi DMT program. Jedno od naših obećanja zaposlenicima je ulaganje u razvoj zaposlenika i imamo velike ambicije za ovaj program. Tokom obuke polaznici ne samo da će steći neophodno znanje da postanu DM već će dobiti i priliku za lični razvoj”, kaže Giovanna i dodaje:

“Ovaj program je prijeko potreban i očekujemo da ćemo sljedeće godine imati još više učesnika."

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office