Skip to main content

Jedan dan u JYSKu – Store Manager izdanje

Datum: 12/05/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Careers & HR

Na web stranici GOJYSK.com želimo obilježiti našu međunarodnu branding kampanju poslodavaca, koja slavi dostizanje 3000 prodavnica, a cilj je privući 2000 dodatnih Store Managera (voditelja prodavnica).

U tu ćemo svrhu pobliže pogledati šta zapravo znači biti Store Manager. Ovaj put posjećujemo Belgiju, Grčku i Portugal.

Camille Didier, Store Manager, Belgija

Camille 1
„Pomažem kupcu koji traži baštensku lounge garnituru. Predlažem mu TAMBOHUSE jer je u potrazi za nečim prostornim i udobnim. Izlažem mu prednosti stola i pokazujem kako se koristi: i kao nizak i kao visok stol.”

 

Camille 2
„Primijetili ste? Ispravite! Da bih prodavnicu održavala čistom i mogla se fokusirati na svakog kupca, ne odgađam čišćenje i ispravljanje sitnica. Ako primijetim da neki proizvod nije na svom mjestu, odmah se hvatam posla i uklanjam ga.”

 

Camille 3
„Želim da kupac bude zadovoljan i ne napusti prodavnicu misleći da nešto nedostaje, pa pri završetku kupovine nudim dodatne proizvode kao što su vrećice u kojima može ponijeti jorgane i jastuke. Osim toga, vrlo je važno da svom timu pokažem kako se pravilno prodaje i pružaju usluge.”

 

Camille 4
„Pomažem svojim kolegama da uče i razvijaju svoje vještine. Ovdje u sastavu njenog uvodnog programa svojoj kolegici pokazujem kako rasporediti proizvode na polici i koliko ih razdvojiti.”

 

Stelios Vergados, Store Manager, Grčka

Stelios 1
„Provjerom raspoloživosti svakog artikla činite prodavnicu atraktivnom za kupce. Raspoloživost odgovarajućih zaliha je ključna za svakodnevni rad prodavnice i pružanje usluga kupcima.”

 

Stelios 2
„Svakodnevno provjeravamo jesu li proizvodi kvalitetno pričvršćeni i čisti jer time osiguravamo njihov atraktivan izgled.”

 

Stelios 3
„Dajemo sve od sebe da sve cijene u našim prodavnicama održavamo ažurnima i brinemo se o tome da nijedan kupac ne napusti prodavnicu, a da ga ne obavijestimo o našim posebnim ponudama i kampanjama.”

 

Image removed. ✓ Zaštitne čizme
✓ Radne rukavice
✓ Maska za lice
✓ Mini premještač" data-entity-type="file" data-entity-uuid="85150843-89f7-46fd-a848-8cbf04e00a95" src="/sites/gojysk.com/files/inline-images/Photo-4.jpg" />

 

Carla António, Store Manager, Portugal

Carla 1
„Već se počinjem pripremati za radni dan dok vozim na posao. Jasno odlučujem šta želim postići. Slušanje raspoložavajuće muzike na putu sve olakšava i onda mogu sa svima oko sebe podijeliti svoju energiju i odlučnost da ostvarimo ciljeve.”

 

Carla 2
„Dok pijem čaj, provjeravam rezultate prethodnog dana. Planiram dan i delegiram zadatke svakom članu tima da bi svi mogli učinkovito obavljati svoje radne aktivnosti.”

 

Carla 3
„Treniranje je jedna od stvari u kojima najviše uživam. Vjerujem da uspjeh naše prodavnice zavisi od stalnog unapređenja. U svakoj smjeni obavezno poslušam mišljenja svojih kolega i dajem im povratne informacije. Jaki timovi stvaraju jaku vezu s našim kupcima.”

 

Carla 4
„Puno svog vremena posvećujem stvaranju izvrsnog doživljaja za naše posjetioce. Kod prodaje se radi o pružanju rješenja koja donose zadovoljstvo.”

 

Carla 5
„Na kraju dana proslavim to što sam naučila nešto novo, prenijela znanje drugima i inspirirala ih te premašila očekivanja naših kupaca. Sutra će biti više toga!”

 

Latest news

JYSK reaches 100 stores in Romania

JYSK je dostigao 100 prodavnica u Rumuniji

11/06/2021 - JYSK je dostigao važnu prekretnicu u Rumuniji i otvorio 100. prodavnicu u Constanți, lučkom gradu na Crnom moru. Ali to je bilo samo pola puta prema cilju od 200 prodavnica. Druga polovina počinje sad.

Dare to Care

“Dare to Care”

10/06/2021 - Od 14. do 25. juna JYSK će provoditi internu kampanju pod nazivom "Dare to Care" kako bi se stavio dodatni fokus na radno okruženje.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office