Skip to main content
One Day in JYSK - four colleagues share their workday (February 2020)

Jedan dan u JYSKu – četiri zaposlenika govore o svom radnom danu (februar 2020.)

Datum: 13/02/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: People

JYSK ima više od 23.000 zaposlenika u mnogim različitim zemljama i svaki radni dan je jedinstven. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati sljedeće osobe:

  • Anna Nizam, Store Manager (rukovodilac prodavnice) iz Bredstedta u Njemačkoj 
  • Marcus Stråhle, Department Manager (rukovodilac odjela) u distribucijskom centru Nässjö 
  • Maiken Nielsen, Customer Service Supporter (zaposlenica podrške za korisnike) u Centru službe za korisnike u Danskoj 
  • Filip Leśkiewicz, Regional Helpdesk Supporter (zaposlenik regionalnog helpdeska) u Poljskoj

 

Anna, Store Manager iz Bredstedta u Njemačkoj

Ime: Anna Nizam
Radno mjesto: Store Manager 

Anna, Store Manager iz Bredstedta u Njemačkoj

Moj prvi zadatak radnog dana jest pripremiti kasu. 

Anna Nizam, Store Manager iz Njemačke

Nakon što pripremim kase, sazivam kratak timski sastanak s osobljem (na ovoj slici su to Oli i Miri). Tako svi znaju koji su im dnevni zadaci i ciljevi. 

ANNA, STORE MANAGER IZ BREDSTEDTA U NJEMAČKOJ

Tokom dana obavljam razne zadatke. Osim što sam osoba s cjelokupnom odgovornošću i pregledom, našim brojnim klijentima dajem savjete i pružam pomoć kako god mogu – na ovoj slici pronalazim posteljinu iz našeg najnovijeg kataloga.

ANNA, STORE MANAGER IZ BREDSTEDTA U NJEMAČKOJ

Nakon što se prodavnica zatvori, ponekad zajedno revidiramo radni dan prije nego što odemo kući na zasluženi odmor.

Marcus iz dolaznog DCN-a u Švedskoj

Ime: Marcus Stråhle
Radno mjesto: Department Manager, dolazni DCN 

MARCUS IZ DOLAZNOG DCN-A U ŠVEDSKOJ

u 7:00 sati počinjemo radni dan timskim sastankom. Na ovoj slici moj tim i ja razmatramo ključne indikatore naše uspješnosti i raspravljamo o poboljšanjima. Neki od ključnih indikatora uspješnosti koje razmatramo su radno okruženje, produktivnost, stepen popunjenosti i usluga dostave. 

MARCUS IZ DOLAZNOG DCN-A U ŠVEDSKOJ

Svaki dan oko 8:30 sastajem se s odjelom za planiranje dolazne logistike. Na slici gledamo u plan istovara (kontejneri i kamioni) koji očekujemo sljedeći dan. 

MARCUS IZ DOLAZNOG DCN-A U ŠVEDSKOJ

Svaki dan se sastajem s drugim Department Managerima Memli i Alex da bismo odredili radni plan osoblja.

MARCUS IZ DOLAZNOG DCN-A U ŠVEDSKOJ

Kontinuirano radimo na optimizaciji. Danas Mattias, koji radi na registriranju dolaznih narudžbi, i ja provjeravamo kako je ovaj artikal zapakovan.

Cilj je poboljšati način pakovanja artikala da bismo postigli veći stepen popunjenosti (skladištili veću količinu na svakom mjestu paleta u visokoregalnim skladištima). 

Maiken iz Centra službe za korisnike u Danskoj 

Ime: Maiken Nielsen
Radno mjesto: Customer Service Supporter  

MAIKEN IZ CENTRA SLUŽBE ZA KORISNIKE U DANSKOJ 

Član sam administrativnog tima u Centru službe za korisnike (CSC) u Danskoj. Mi u administrativnom timu obrađujemo sve poruke e-pošte koje klijenti pošalju JYSKu u Danskoj, odgovaramo na sve poruke i objave na našim stranicama društvenih mreža, pregledavamo i održavamo recenzije naših proizvoda na našoj web lokaciji JYSK.dk i puno više.

MAIKEN IZ CENTRA SLUŽBE ZA KORISNIKE U DANSKOJ 

Moj dan u kancelariji počinje jutarnjim sastankom s cijelim timom. Sastanak uključuje novosti o ključnim indikatorima uspješnosti prethodnog dana. Pregledavamo naše ciljeve u pogledu pružanja najbolje službe za korisnike u svijetu i provjeravamo koliko smo uspješni u održavanju tog položaja. 

U našim procedurama i raznim sistemima također koristimo radionice da bismo poboljšali izvršenje naših svakodnevnih zadataka.

MAIKEN IZ CENTRA SLUŽBE ZA KORISNIKE U DANSKOJ

U CSC-u u Danskoj niko nije sam. Uvijek si međusobno pružamo pomoć za naše sisteme, razvijamo svoje vještine pomoću najbolje prakse i uvijek pribavljamo mišljenje dodatne osobe kada je riječ o teškom slučaju. 

MAIKEN IZ CENTRA SLUŽBE ZA KORISNIKE U DANSKOJ 

Kod nas u CSC-u u kancelariji je postavljeno više ekrana da bismo uvijek mogli pratiti koliko klijenata stoji u redu, koliko poziva primamo tokom dana i koji redovi čekanja su najduži. Pratimo koliko dugo klijenti čekaju u redu i prosječno vrijeme čekanja. 

Uvijek se nastojimo poboljšavati, zbog čega su nam ti ekrani od velike pomoći u svakodnevnom radu.

Filip iz helpdeska u Poljskoj 

Ime: Filip Leśkiewicz 
Radno mjesto: Regional Helpdesk Supporter 

FILIP IZ HELPDESKA JYSKA U POLJSKOJ 

Moja glavna odgovornost, kao Regional Helpdesk Supportera, jest obrada dolaznih zahtjeva za podršku iz prodavnica i od administrativnog osoblja. Nisam samo odgovoran za Poljsku, nego sam i član druge linije podrške za 11 dodatnih zemalja. 

FILIP IZ HELPDESKA JYSKA U POLJSKOJ 

Najmanje jednom sedmično organiziramo sastanke s kolegama iz mog odjela da bismo raspravili o trenutnim i dolazećim projektima. Također dijelimo vrijedne prijedloge klijenata i njihova iskustva o kojima su nas oni obavijestili od zadnjeg sastanka. 

FILIP IZ HELPDESKA JYSKA U POLJSKOJ 

U Poljskoj imamo više od 230 prodavnica (i taj broj se stalno povećava!). To znači da našim zaposlenicima svaki dan šaljem velike količine elektronike, računarske opreme i dr. 

FILIP IZ HELPDESKA JYSKA U POLJSKOJ 

Također sam odgovoran za poboljšavanje naših prodajnih sistema testiranjem novih funkcija koje se uvode u prodavnice. Imamo zasebnu prostoriju za testiranje s mogućnošću testiranja sistema iz velikog broja zemalja.

Latest news

Jan Bøgh

Poruka od našeg CEO

03/04/2020 - Posljednje sedmice su bile pune izazova za sve nas, a i sada je teško reći šta će biti rezultat trenutne krize. Ipak, nije bilo teško vidjeti kako JYSK vrijednosti žive u našoj kompaniji u svakoj prodavnici, distributivnom centru i kancelarijama u svim zemljama. Mi smo zaista One JYSK (Jedan JYSK).

FSC Week 2020

Šume svijeta vam se zahvaljuju za FSC

30/03/2020 - „Gracias, obrigado, thank you, tak.” Tema ovogodišnje FSC sedmice je globalno „hvala” što upotrebljavate održivo drvo.

CEO of JYSK Jan Bøgh

Novosti od našeg CEO-a (izvršnog direktora) o situaciji u vezi s Korona virusom

20/03/2020 - U zadnjih nekoliko sedmica u Evropi smo doživjeli što niko od nas još nije vidio i što stvara ogromne probleme u vezi s poslovanjem općenito, JYSKu i naravno svima nama kao pojedincima.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office