Skip to main content
Rebranding Germany status

Sjajan posao sa rebrendiranjem u Nemačkoj

Датум: 12/11/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Attractive Stores , Product Assortment , Strategy

Uz porast u prodaji u septembru i oktobru, JYSK u Nemačkoj ide u pravom smeru nakon rebrendiranja.

Status rebrendiranja u Nemačkoj


Naša kompanija u Nemačkoj dobila je 27. septembra ime JYSK, a posle više od mesec dana, vreme je da procenimo kako je proces rebrendiranja uticao na nas do sada.

„Pre svega, želeo bih još jednom da odam priznanje za ogromnu posvećenost svih koji su uključeni u proces rebrendiranja. Mislim da mnogi ljudi van JYSKa ne razumeju ili ne cene koliko je veliki zadatak rebrendiranje skoro 1000 prodavnica. To je zaista bio dobro obavljen posao“, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsednik za maloprodaju).

Zadovoljan je i dosadašnjom prodajom.

„U vezi sa rebrendiranjem, postavili smo sebi neke izuzetno ambiciozne ciljeve za prodaju koje nismo uspeli da ostvarimo. Međutim, smatram da je zaista važno shvatiti da to nije problem. Postavili smo sebi veoma ambiciozne ciljeve kako bismo težili nečemu, ali meni je važnije da se razvoj u Nemačkoj kreće u pravom smeru. Ne smemo da zaboravimo da je rebrendiranje maraton, a ne sprint“, kaže Mikael.

On ističe da je prodaja u Nemačkoj porasla za više od 10 posto i u septembru i oktobru, iako su to bili dobri meseci i u 2020. godini.

Christian Schirmer
Country Manager (menadžer za zemlju) u Nemačkoj, Christian Schirmer, tokom posete JYSKovoj prodavnici.

Nastavite

Ovaj stav deli i Country Manager u Nemačkoj, Christian Schirmer:

„Na obilasku prodavnica prve nedelje nakon rebrendiranja, video sam mnoge savršeno opremljene prodavnice i upoznao mnoge timove sa pobedničkim pristupom prodaji od 110%“.

On objašnjava da su reakcije kupaca na brend JYSK takođe bile veoma pozitivne.

„Naš novi koncept prodavnice i naše sjajne ponude u Scandinavian Sleeping & Living su veoma dobro prihvaćeni. U prvih nekoliko nedelja smo značajno povećali broj kupaca i prosečan račun i na tome se zahvaljujem svakom kolegi! Novi asortiman – posebno za kupatilo, kućni tekstil, proizvodi za domaćinstvo i nameštaj – je veoma cenjen i radujem se sjajnim nedeljama i mesecima koji dolaze“, nastavlja Christian.

Country Manager je uveren da će u Nemačkoj biti samo pitanje vremena da se svi naviknu na „novo“ ime JYSK.

„Sa imenom DÄNISCHES BETTENLAGER dolazimo iz svesti o brendu od preko 90%, tako da je, naravno, izazov uspostaviti naše novo ime. Da bismo to podržali, pored rebrendiranja, postavili smo veliki marketinški program na svim relevantnim kanalima i nastavićemo da pratimo ovo“, kaže Christian.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office