Skip to main content
Rebranding Germany status

Sjajan posao sa rebrendiranjem u Nemačkoj

Datum: 12/11/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Product Assortment , Strategy

Uz porast u prodaji u septembru i oktobru, JYSK u Nemačkoj ide u pravom smeru nakon rebrendiranja.

Status rebrendiranja u Nemačkoj


Naša kompanija u Nemačkoj dobila je 27. septembra ime JYSK, a posle više od mesec dana, vreme je da procenimo kako je proces rebrendiranja uticao na nas do sada.

„Pre svega, želeo bih još jednom da odam priznanje za ogromnu posvećenost svih koji su uključeni u proces rebrendiranja. Mislim da mnogi ljudi van JYSKa ne razumeju ili ne cene koliko je veliki zadatak rebrendiranje skoro 1000 prodavnica. To je zaista bio dobro obavljen posao“, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsednik za maloprodaju).

Zadovoljan je i dosadašnjom prodajom.

„U vezi sa rebrendiranjem, postavili smo sebi neke izuzetno ambiciozne ciljeve za prodaju koje nismo uspeli da ostvarimo. Međutim, smatram da je zaista važno shvatiti da to nije problem. Postavili smo sebi veoma ambiciozne ciljeve kako bismo težili nečemu, ali meni je važnije da se razvoj u Nemačkoj kreće u pravom smeru. Ne smemo da zaboravimo da je rebrendiranje maraton, a ne sprint“, kaže Mikael.

On ističe da je prodaja u Nemačkoj porasla za više od 10 posto i u septembru i oktobru, iako su to bili dobri meseci i u 2020. godini.

Christian Schirmer
Country Manager (menadžer za zemlju) u Nemačkoj, Christian Schirmer, tokom posete JYSKovoj prodavnici.

Nastavite

Ovaj stav deli i Country Manager u Nemačkoj, Christian Schirmer:

„Na obilasku prodavnica prve nedelje nakon rebrendiranja, video sam mnoge savršeno opremljene prodavnice i upoznao mnoge timove sa pobedničkim pristupom prodaji od 110%“.

On objašnjava da su reakcije kupaca na brend JYSK takođe bile veoma pozitivne.

„Naš novi koncept prodavnice i naše sjajne ponude u Scandinavian Sleeping & Living su veoma dobro prihvaćeni. U prvih nekoliko nedelja smo značajno povećali broj kupaca i prosečan račun i na tome se zahvaljujem svakom kolegi! Novi asortiman – posebno za kupatilo, kućni tekstil, proizvodi za domaćinstvo i nameštaj – je veoma cenjen i radujem se sjajnim nedeljama i mesecima koji dolaze“, nastavlja Christian.

Country Manager je uveren da će u Nemačkoj biti samo pitanje vremena da se svi naviknu na „novo“ ime JYSK.

„Sa imenom DÄNISCHES BETTENLAGER dolazimo iz svesti o brendu od preko 90%, tako da je, naravno, izazov uspostaviti naše novo ime. Da bismo to podržali, pored rebrendiranja, postavili smo veliki marketinški program na svim relevantnim kanalima i nastavićemo da pratimo ovo“, kaže Christian.

Latest news

Sleep Academy JCH

23.000 kolega iz prodavnice prolazi kroz obuku za dušeke

26/11/2021 - Kupci ne treba samo da spavaju, već i da imaju dobar san, a JYSK želi da im bude prvi izbor kada traže novi dušek. Zbog toga će 23.000 zaposlenih u JYSKovim prodavnicama proći kroz obuku za prodaju dušeka.

Recycled Teak

Kuća pretvorena u baštenski nameštaj

24/11/2021 - Sve od pomorskih kanapa i flaša za vodu do tekstila i drveta dobija novi život u JYSKovim proizvodima. Fokus na reciklirane materijale je deo naše strategije održivosti.

Arena team

JYSK NAGRADE 2021: REAKCIJE POBEDNIKA

23/11/2021 - Dodela JYSK Awards 2021. ove godine je održana u onlajn izdanju

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office