Skip to main content
Rebranding Germany status

Odlično obavljeno rebrendiranje Njemačke.

Datum: 12/11/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Product Assortment , Strategy

Uz povećanu prodaju u septembru i oktobru, JYSK u Njemačkoj ide u pravom smjeru nakon rebrendiranja.

Status rebrendiranja Njemačke


27. septembra JYSK je postalo ime naše kompanije u Njemačkoj, a nakon više od mjesec dana, vrijeme je da ocijenimo kako je proces rebrendiranja do sada uticao na nas.

“Prije svega, želio bih još jednom priznati ogromne napore svih uključenih u proces rebrendiranja. Mislim da mnogi ljudi izvan JYSKa ne mogu razumijeti ni cijeniti koliko je veliki zadatak rebrendirati skoro 1.000 prodavnica. To je zaista dobro obavljen posao”, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik za maloprodaju).

Zadovoljan je i dosadašnjom prodajom.

“Postavili smo neke izuzetno ambiciozne ciljeve prodaje u vezi s rebrendiranjem, koje nismo uspjeli ispuniti. Međutim, mislim da je zaista važno shvatiti da to nije problem. Postavili smo vrlo ambiciozne ciljeve da imamo čemu težiti, ali meni je važnije da se razvoj u Njemačkoj kreće u pravom smjeru. Moramo imati na umu da je rebranding maraton, a ne sprint,” kaže Mikael.

Ističe da je prodaja u Njemačkoj porasla za više od 10 posto u septembru i oktobru, iako su i u 2020. ovo bili dobri mjeseci.

Christian Schirmer
Country Manager (Državni menadžer) u Njemačkoj, Christian Schirmer, tokom posjete jednoj JYSK prodavnici.

Nastavite

Ovaj stav dijeli i Country Manager u Njemačkoj, Christian Schirmer:

"Tokom obilaska prodavnica u prvoj sedmici nakon rebrandinga, vidio sam mnoge prodavnice koje su bile savršeno postavljene i upoznao mnoge timove sa prodajnim stavom od 110%.”

Objašnjava da su reakcije kupaca na brend JYSK također bile vrlo pozitivne.

“Naš novi koncept trgovine i naše odlične ponude u Scandinavian Sleeping & Living vrlo su dobro prihvaćeni. Povećali smo broj kupaca i prosječan račun je značajno porastao u prvim sedmicama i želim da kažem veliko hvala na tome svakom kolegi! Novi asortiman – posebno za kupaonice, kućni tekstil, posuđe i namještaj – je veoma cijenjen i zbog toga se radujem sjajnim sedmicama i mjesecima koji dolaze“, nastavlja Christian.

Country Manager uvjeren je da će što se tiče “novog” imena JYSK, biti samo pitanje vremena da se svi u Njemačkoj naviknu na njega.

“Dolazimo iz više od 90% prepoznatljivosti brenda s imenom DÄNISCHES BETTENLAGER, tako da je, naravno, izazov uspostaviti naše novo ime. Da bismo to podržali, ugovorili smo veliki marketinški program na svim relevantnim kanalima uz rebrendiranje i nastavit ćemo s tim“, kaže Christian.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office