Skip to main content

Prvih 100 dana na čelu logistike

Датум: 23/09/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија:

Prevod: www.languagewire.com

Prošlo je nešto više od 100 dana od kada je Ole Thomsen započeo prvi dan na poziciji Executive Vice President Logistics. Tih 100 dana učinilo ga je mudrijim i samopouzdanijim za predstojeće radne izazove.

Ole Thomsen
Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics.

„Postavljaću puno pitanja u predstojećim mesecima.“

To nam je rekao Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics, kada smo razgovarali 2. juna 2022. To mu je bio tek drugi dan na poslu i očekivao ga je beskrajan niz poseta, upoznavanja i pitanja.

Tokom prvih 100 dana na poslu, posetio je sve distribucione centre, imao je praksu u različitim odeljenjima u distribucionom centru Uldum u Danskoj, imao je praksu u prodavnici u Viborgu, Danska i upoznao se sa svim aspektima poslovanja.

„Ovo je sve bilo jako uzbudljivo i neverovatno lepo su me primili. Prvih 100 dana dalo mi je brojne uvide. Naročito mi je bilo drago kada sam odlazio u sve distribucione centre i upoznavao rukovodeće timove, kada sam osetio njihovo zadovoljstvo i entuzijazam dok su mi pokazivali svoje radno mesto“, rekao nam je Ole.

Novi poslovni plan

Pored toga što je postavljao pitanja i puno toga naučio, Ole je bio zadužen za novi poslovni plan u domenu logistike.

„Mislim da je sjajno što sam imao i neke konkretne poslovne zadatke, umesto da se samo upoznajem sa ljudima i da imam osećaj kao da nekome oduzimam vreme. To mi je pomoglo da brzo utvrdim koji je kurs logistike u našoj kompaniji“, kaže Ole.

Sve je kulminiralo u prvoj nedelji septembra 2022, kada su se rukovodeći timovi iz svih distribucionih centara okupili u Brabrandu radi obeležavanja početka finansijske godine 2022–2023.

„To je bila sjajna prilika da se malo bolje upoznam sa svojim fantastičnim kolegama. Važno je da razmenjujemo informacije i da dobijamo uvide od pravih stručnjaka za logistiku. Ovde radimo na nekim opštim temama, ali zapravo ljudi koji rade u distribucionim centrima sve pretvaraju u stvarnost“, rekao nam je Ole.

Kammlach
Kako bi proslavili novu (finansijsku godinu), rukovodeći timovi za logistiku priredili su koncert za violinu u novom auditorijumu glavnog sedišta JYSKa u Brabrandu, Danska.

Snažni temelji

Nakon prva tri meseca, Ole je samouveren povodom svoje budućnosti. Naročito ističe tehnologiju koja je naširoko rasprostranjena u svim distribucionim centrima, a koja posao čini efikasnijim, smanjuje troškove proizvodnje i nudi mogućnost da se uči i razmenjuju najbolje prakse među 10 distribucionih centara.

„Mislim da smo izgradili zaista snažne temelje. Najvažnije je to što imamo prave ljude, u šta sam potpuno uveren nakon što sam obišao sve distribucione centre. Uspostavili smo robustan logistički sistem, koji naravno treba i dalje da se razvija. To mi uliva puno energije“, kaže Ole.

Nešto od te energije će posvetiti poboljšanju komunikacije u domenu logistike u tekućoj finansijskoj godini. Ovo je deo poslovnog plana, a cilj je da svi steknu bolji uvid u logistiku i da razumeju da se komunikacija ne svodi samo na razgovor o izazovima.

Kammlach
Na gornjem delu jednog visokoregalnog skladišta u distribucionom centru Kammlach u Nemačkoj. Sa leve strane: Tilo Servay, Operations Manager (menadžer za operacije), Ruediger Mietz, Logistics Manager (menadžer za logistiku) i Ole Thomsen.

„Kada je reč o logistici, često smo u kontaktu jedni sa drugima. Kada nešto ne krene kako treba i u kontaktu ste sa ljudima samo kada nešto nije u redu, to nije baš dobar odnos. Trebalo bi da svi budemo bolji u tome da saopštavamo kada dosta toga ide dobro, a ako to nije slučaj, često postoji objašnjenje. Ako to ne saopštimo, neko nas neće dobro razumeti i nastaće nepotrebne frustracije“, rekao nam je Ole.

Brojni planovi

U ovoj finansijskoj godini, Ole bi trebalo da uključi tri distribuciona centra u Nemačkoj u IT sistem koji se koristi u svim ostalim distribucionim centrima. Pored toga, globalno tržište stalno iziskuje pažnju zbog visokih cena energenata, rata u Ukrajini, inflacije itd.

„Nema potrebe da menjamo kurs. Imamo dobre ljude u svim zemljama, a moja je odgovornost da obezbedim da svi oni rade kao tim i da se uverim da će tako biti i ubuduće. Tako ćemo svoj posao učiniti zabavnim. Siguran sam da ćemo na taj način nastaviti da nudimo dobre proizvode i ostvarujemo dobre rezultate“, zaključuje Ole.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office