Skip to main content

Obuka u virtuelnoj realnosti poboljšava pobednički pristup prodaji

Датум: 04/11/2022

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Careers & HR , Sales Growth

VR obuka
Tokom VR obuke o pravom pobedničkom pristupu prodaji, zaposleni prvo pronalazi jednog od tri kupca u prodavnici.

Od 1. novembra, prva obuka u virtuelnoj realnosti (VR) dostupna je za sve zaposlene u JYSK prodavnici.

Odličan pobednički pristup prodaji je u fokusu JYSKa poslednjih godina. Pobednički pristup prodaji nam pomaže da našim kupcima pružimo prijatno iskustvo i razumemo potrebe kupaca, da donosimo rezultate i pomaže nam da prodamo dodatne proizvode.

REALISTIČAN IZGLED

Nova i uzbudljiva obuka koja će nam pomoći da poboljšamo pobednički pristup prodaji sada je dostupna svim zaposlenima u prodavnici. Obuka „Pravi pobednički pristup prodaji“ koristi tehnologiju virtuelne realnosti i pomaže nam da vežbamo našu interakciju sa kupcima predstavljajući različite situacije u različitim delovima prodavnice.

Naše odeljenje za obuku u saradnji sa odeljenjem za maloprodaju kreiralo je mLearning uz pomoć eksterne kompanije specijalizovane za VR usluge na mreži.

Projekat je vodila Darina Stoynova, Training Manager u JYSKu. Ona veruje da će naše kolege od toga imati velike koristi.

Darina Stoynova, Training Manager u JYSKu
Darina Stoynova, Training Manager u JYSKu

„Glavna prednost je što su izgled i osećaj veoma realistični. Osećate se kao da ste u pravoj JYSK prodavnici i razgovarate sa stvarnim kupcima čije su reakcije i gestovi takođe iz stvarnog života. Obuka se sastoji od scenarija sa tri različita kupca. Kolege su u dijalogu sa kupcem i imaju različite odgovore na izbor kako bi pokušali da uspešno završe mLearning. Kupac čak ocenjuje zaposlenog pomoću virtualne ankete o zadovoljstvu kupaca“, kaže Darina.

BOLJE ISKUSTVO UČENJA

Nakon završetka obuke, kolege se podstiču da daju svoje povratne informacije o tome kako je bilo iskustvo i šta misle o obuci.

Želimo da budemo u toku sa trendovima učenja i razvoja i da našim zaposlenima ponudimo najbolje iskustvo učenja. Zato uvek tražimo nova rešenja i digitalna poboljšanja kada je u pitanju mLearning“, kaže Darina.

VR obuka takođe uključuje aspekt gamifikacije. Ovo motiviše zaposlene da uče, daju prave odgovore i zarađuju više poena. Svaki put kada izvrše prodaju, dobiju određeni broj novčića. Dok opslužuju kupce, mogu da zarade ili izgube zvezdice birajući tačne ili pogrešne odgovore.

VR obuka
Tokom interakcije sa kupcem, svaki odgovor dobija različite povratne informacije od kupca.

Baš kao u pravoj prodavnici, kada kolega razgovara licem u lice sa kupcem, uspešan pobednički pristup prodaji se nagrađuje dobrim povratnim informacijama u anketi o zadovoljstvu kupaca i, naravno, impresivnom priznanicom o prodaji.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office